Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már a választások előtt nekiálltak megtisztítani a várost

Baloldali képviselők, szimpatizánsok és környékbeli lakók szedték a szemetet a Perint partján.

Péntek délutánra a KISZ Lakótelepért Egyesület és Dr. Nemény András MSZP-és országgyűlési képviselőjelölt, a helyi baloldali frakció több tagjával szemétszedést szervezett a Perint-patak partjára.

Nemény az akció előtt elmondta: nem egyszerűen a kampány zárására időzített üzenetnek szánták a patakparton elszórt vagy oda sodródott szemét, hulladék összegyűjtését. Az akciót a következő hónapokban folytatni fogják hasonlóan elhanyagolt és gazdátlan területeken - mint például a Parkerdő felé vezető út mentén.

Szemétszedés a Perint-patak partján
Vágvölgyi Bálint

Mint mondta, az ilyen közösségi aktivitásra azért is szükség van Szombathelyen, mert az elmúlt két önkormányzati ciklusban egyre rosszabb körülmények uralkodtak el az egykor országosan is példaértékű önkormányzati közszolgáltatásokban. A várost nagyon sok helyi polgár, városlakó - pártállástól függetlenül - is elhanyagoltnak, gazdátlannak és szemetesnek látja.

Tetézi a bajt, hogy a kormány hulladékszállításokkal kapcsolatos rossz döntései miatt Szombathely a régión belül is hátrányos helyzetbe került, hiszen a SZOVA egy soproni céggel szemben elvesztette pozícióit – a szomszédos megyei jogú városban pedig a vasi megyeszékhely érdekei nyilván nem annyira fontosak.

Szemétszedés a Perint-patak partján
Vágvölgyi Bálint

A baloldali városi képviselők nemcsak a közgyűlésben ezzel kapcsolatos javaslataikkal, hanem aktív, példamutató tevékenységgel is igyekeznek változtatni ezen a helyzeten. A következő hónapokban több helyen feltűnnek majd hasonló közösségi munkát végezve. Nemény hozzátette: az ilyen tevékenységet addig folytatják a városukért aggódó polgárokkal együtt, amíg a valódi változást nem látnak ez ügyben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018

Tovább az oldalra