Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balázsy Péter a Facebookon üzent Nemény Andrásnak a polgármester-jelölti vita részleteiről

Koczka Tibort viszont senki sem értesítette és hívta meg a vitára. Az Éljen Szombathely közleményben reagált.

Hosszú ideig folyt a vita a szombathelyi polgármester-jelöltek között arról, hogy legyen-e nyilvános vita köztük a választások előtt. Nemény András (Éljen Szombathely) és Koczka Tibor (független) az első pillanattól a vita mellett volt, Balázsy Péter (Fidesz) viszont azzal hárította el a vitát Balázsy Péter vagy vállalja a polgármesteri vitát vagy nem, de nem mondhatja meg, mit tegyenek az ellenfelei 2019. September 03. 19:53 elsőre, hogy ő az ellenzék egyetlen jelöltjével akar vitázni, így Nemény és Koczka döntse el, ki az ellenzék jelöltje.

Nemény és Koczka is kihívta vitára Balázsyt

Két hete Koczka Tibor sajtótájékoztatón hívta ki tévés vitára Balázsyt azzal, hogy a jobboldalon van két jelölt, ő jobboldali, konzervatív, polgári politikusnak tartja magát. A Fidesz jelöltje erre nem reagált, e hét elején Nemény András egy Facabook-videóban javasolt egy tévévitát október 1.,kedd estére.

Erre reagálva Balázsy Péter sajtótájékoztatón jelentette be Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , hogy vállalja a vitát, azzal, hogy az az egyetem nagytermében legyen október 8. (kedd) este hat órakor. A másik két jelölt lapunk megkeresésére egymástól függetlenül kijelentette, hogy készen áll a vitára.

Balázsy a tévévitán nem vett részt

A vita le is zajlott Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján 2019. October 01. 21:55 , viszont Balázsy Péter nem jelent meg, arra hivatkozva, hogy a városi tévé szocialista irányítás alá került. Egy, a tévé belső rendszeréből kiszivárgott emailre alapozta ezt a vádat a Fidesz, Halmágyi Miklós, a tévé igazgatja szerdán bejelentette Adatlopás miatt tesz feljelentést a szombathelyi városi tévé igazgatója 2019. October 02. 11:58 , hogy adatlopás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Péntek késő délután aztán Balázsy meglepő levelet posztolt a Facebookon. A levélből a vita részleteiről ír javaslatokat, közli, hogy az egyetem nem vállalta, hogy náluk legyen a helyszín, de . Hogy az eredetileg Nemény András által javasolt moderátor nem vállalta, helyette Lovass Tibort, a városi tévé volt igazgatóját javasolja, és hogy várja Nemény András válaszát.

Koczka Tibor közben lapunkat arról tájékoztatta, hogy őt senki sem kereste, senki sem értesítette és senki sem hívta meg a vitára.

Nemény András azt közölte, hogy ő hármas vitát szeretne, egyetlen jelöltet sem szabad kizárni abból. László Győző, az Éljen Szombathely listavezetője lapunknak megjegyezte, mivel látszik, hogy a Fidesz polgármester-jelöltjének nehézségeket okoz egy terem lefoglalása is, ezért csütörtökre, október 10-re este hat óráéra lefoglalták az MMIK színháztermét. Hozzátette, ők nyíltabb, érvelésre alkalmasabb vitát szeretnének, és nem három plusz egy percekből álló felolvasóestet.

Az Éljen Szombathely Egyesület pedig kritikus hangvételű közleménnyel reagált Balázsy Péter nyílt levelére.

Az Éljen Szombathely Egyesület közleménye

Ne menekülj el a vita elől, Péter!

Ismét bebizonyosodott, hogy Balázsy Péter alkalmatlan, és hogy Hende Csaba bábja.

Balázsy először nem jött el a városi tévében megrendezett nyilvános vitára, majd a saját maga által október 8-án 18 órára az Egyetem dísztermébe javasolt vitát is lemondta teremproblémákra hivatkozva.

Mennyire lehet komolyan venni azt a jelöltet, aki még egy termet se volt képes lefoglalni, új helyszínt pedig nem tudott megnevezni?

Mennyire lehet komolyan venni azt a jelöltet, aki bármi áron ki akarja zárni a vitából az egyik polgármester-jelöltet?

Mennyire lehet komolyan venni azt a jelöltet, aki teljesen más feltételeket hoz nyilvánosságra, mint amire előző nap az általa delegált emberek kezet adtak?

Mennyire lehet komolyan venni azt a jelöltet, aki olyan műsorvezetőt akar jelölni a vitára, aki fideszes kampányanyagokban egy fideszes képviselőjelöltet támogat?

Mennyire lehet komolyan venni azt a jelöltet, akinek nincs saját akarata, mert minden közleményét csak Hende Csaba engedélyével adhatja ki?

Dr. Nemény András az Éljen Szombathely szövetség polgármester-jelöltje már bizonyította, bármikor kiáll vitázni. Így lesz ez a jövőben is. Még a Fidesz támogató műsorvezető sem jelenthet akadályt. Azt azonban elvárjuk, hogy Balázsy Péter végre nőjön fel a feladathoz, ne Hende Csaba alkalmatlan bábjaként viselkedjen.

Éljen Szombathely! Egyesület

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra