Viszlát, 2021! - Ezek voltak az idén a legnépszerűbb képgalériáink

Szombathelyi örömtanya, Freyler Mária otthona, hó, sportliget és Abért-tó.

10. Jöjjön velünk és nézze meg az őszülő Szombathelyt!

Mészáros D. Zsolt kollégánk fogta a kameráját szeptemberben Jöjjön velünk és nézze meg az őszülő Szombathelyt! 2021. September 15. 19:10 és bejárta a várost, hiszen egyre többet lehetett már látni sárga leveleket gereblyéző embereket. Az ősznek pedig megvan a maga különleges és utánozhatatlan hangulata.

Nyárbúcsúztató
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

9. Minden elmúlás mögött ott van a remény, az újjászületésbe vetett hit

Olvasóinktól is temérdek csodás képet kapunk. Az idei Top 10-be bekerültek Havasi Pál Mindenszentek és halottak napja alkalmából készített fotói. Minden elmúlás mögött ott van a remény, az újjászületésbe vetett hit 2021. November 01. 19:11

„Az elmúlás nem csak valaminek a végét és a szomorúságot jelenti, hanem a reményt, az újjászületésbe vetett hitet is egyben!” – írta levelében.

A szombathelyi Szent Márton temető
Még több képért kattints!
Havasi Pál (Képműhely)

8. Így tündököl a naplementében a jégbe zárt világ az Abért tavon

Ha igazi jégvilágot szerettünk volna látni februárban, nem volt muszáj elutaznunk egészen a Balatonig. Itt, helyben is rálelhettünk a fagy eme tünékeny csodájára Így tündököl a naplementében a jégbe zárt világ az Abért tavon 2021. February 14. 11:44 bármelyik nyílt víz partján.

Jégvarázs az Abért tavon
Aranyló fényben. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

7. Jó a szombathelyi méhlegelő, a méhek is megtalálták már

Az idei nyár egyik sokat használt szava a méhlegelő, ami - bármilyen meglepőnek tűnik - politikai ügy lett. Azóta is reméljük, hogy nem járnak a szombathelyi sportliget felé túlbuzgó, fűkaszás politikuscsemeték.

Sportligeti méhlegelő
Még több képért kattints!
Kiss Tamás

6. Népszerű volt idén szilveszterkor a kőszegi Óház-kilátó

Mivel tavaly szilveszterkor tilos volt a nagyobb csoportosulás, az éjjeli császkálás és tűzijátékozás, fiatal kollégánk arra gondolt a barátokkal, hogy elmennek egyet kirándulni az óév búcsúztatása alkalmából. Népszerű volt idén szilveszterkor a kőszegi Óház-kilátó 2021. January 03. 15:06 Már odafelé kígyóztak a kocsisorok és m délután 2-kor durrogtak a pezsgősüvegek. Vajon idén is így lesz?

Kőszeg Szilveszterkor
Hét ágra sütött a nap! | Még több képért kattints!
Baráth Noémi

5. Szombathelyi kapuk a mennyországba

Szombathely kifogyhatatlan a fotós témákban és érdekességekben, szinte naponta belebotlunk olyan dologba, amin megakad a szemünk. Tavasszal például vadregényes kiskapukon keresztül mutattuk be, Szombathelyi kapuk a mennyországba 2021. April 25. 15:06 hogyan élhet összhangban az ember a természettel.

Vadregényes kiskapuk Szombathelyen
Itt egy egész kiskaput sajátított ki a természet. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

4. Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget

Nyár elején, amikor virágba borult minden, megnéztük, hogyan fest a szombathelyi sportliget. Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget 2021. June 13. 11:12 El kell ismerni, hogy a választások előtt még 2019 októberében gyorsan átadott és felújított A választások előtt még gyorsan átadták a felújított Sportligetet 2019. October 11. 17:11 szombathelyi sportliget igazán impozánsra sikeredett, szinte olyan mintha egy arborétumban sétálgattunk volna.

Sportligeti hangulat
Vadregényes ösvények keresztül-kasul. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

3. Freyler Mária három országban tíz évet ült, mi pedig megtaláltuk az otthonát

Harmadik, februári városnéző túránkon Freyler Mária három országban tíz évet ült, mi pedig megtaláltuk az otthonát 2021. February 13. 19:17 megnéztük Kelemen Zolival az ortodox zsinagóga utolsó maradványát, egy vasudvart, egy mérlegkészítő műhelyt és egy nemzetközi szélhámos otthonát is.

A Zrínyi Ilona utca 11. alatt lakott 1938-ig Freyler Mária Ilona, a feltűnő szépségű szélhámos. A kőszegi születésű nő tökéletesen beszélt németül, angolul és franciául, lovagolt és kitűnően táncolt, remek modorával, elegáns öltözködésével a városi bálok állandó szereplője volt.

Zrínyi Ilona utca 11.
Még több képért kattints!
Kiss Tamás

2. Mesevilággá változtatta a hó Szombathelyt

December elején Mesevilággá változtatta a hó Szombathelyt 2021. December 09. 14:51 akkora adag havat kaptunk, amekkorát már évek óta nem láttunk itt Szombathelyen. Mészáros D. Zsolt kollégánk pedig azonnal kamerát is ragadott, hogy megmutassa, milyen mesevilággá változtatta a hó a várost. Hideg is volt, csúszott is, de legalább szép volt.

Az első hó 2021
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

1. Lessen be Szombathely egykori örömtanyájára Kelemen Zoltánnal!

A szombathelyi születésű színész úgy vezetett körbe minket a városban, ahogy egyetlen hivatásos idegenvezető sem. Néha olyan titkos helyekre engedett bepillantást, hogy egyik-másik fotóról még a Szombathelyet jól ismerő kollégák sem tudták megmondani, hol készülhettek.

Januári kirándulásunk Lessen be Szombathely egykori örömtanyájára Kelemen Zoltánnal! 2021. January 14. 19:12 utolsó állomása volt egyben a legizgalmasabb is. A századforduló környékén (mármint a 19. és 20. század) sok más városhoz hasonlóan Szombathelyen is virágkorukat élték az örömházak. Az egyik ilyen épületről ma már nehéz lenne megmondani, hogy volt idő, mikor a kéjelegni vágyó uraságok mind ide tértek be esténként.

Az élettel teli bordélyház, avagy a szombathelyi Chicago
Patakpartján szólt a nóta. | Még több képért kattints!
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria