Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rajzolni hívja a szombathelyieket az MSZP, válaszul a Fidelitas Fő téri gyűlöletkampányára

Ujhelyi István, a párt EP-képviselője attól tart, hogy Orbán kivezeti az országot az EU-ból.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem is olyan rég, pár órája írtuk, hogy nem tartott sokáig a szombathelyi Fő téren a Fidelitas plakátkiállításnak nevezett Valóban új látványelemekkel bővült az idei szombathelyi húsvéti vásár: Gyűlöletkampánnyal 2018. March 20. 06:24 politikai gyűlöletkampánya, mert ismeretlenek megrongálták Ismeretlen kezek megtépázták a Fő téri megosztó molinókat 2018. March 21. 13:43 . Közben a szombathelyi MSZP aktivistái fehér papírral tekerték körbe az állványokat, és kiírták, hogy rajzolni hívnak oda mindenkit, akinek kedve van hozzá.
Ujhelyi Istvánék rajzoltak a propagandamolinókra
Ujhelyi István megpróbál rajzolni
Vágvölgyi Bálint

Az akcióról Nemény András képviselőjelölt osztott meg videót a Facebookon.

Dr. Nemény András

Gyűlöletplakátok helyett jöjjön inkább rajzolni! Van még hely bőven : )

Az MSZP-Párbeszéd két vasi képviselőjelöltje Ujhelyi István EP-képviselő és párttársaik társaságában rajzoltak is a letépett politikai plakátok helyére, kisebb nagyobb esztétikai sikerrel. Előtte azért tartottak egy sajtótájékoztatót a pártirodán.

Vannak még csatornázatlan utcák Szombathelyen

Nemény András azzal kezdte, a Fidelitas plakátok sorsán látható, hogy a szombathelyiek nem akarják a gyűlöletkampányt. Ő és a többi városi képviselőtársa sokat találkozik a szombathelyiekkel, és tudják, hogy ők mit szeretnének. Először is egy modern várost, de a kormány Modern Városok programja nem a szombathelyiek legfontosabb igényeit tartalmazza.

Ujhelyi Istvánék rajzoltak a propagandamolinókra
Nemény András és Horváth Attila csatlakozik
Vágvölgyi Bálint

Nekik jó minőségű utak és járdák kellenek, közben a városvezetés csak látványterveket valósít meg, a városrészekkel nem is foglalkozik, pedig az ott élők is szombathelyiek. Kijelentette, uniós támogatásból 14 milliárd érkezett a városba az elmúlt években, ehhez jönnek a kormányzati támogatások. De a városvezetés ebből például kastélyt újít fel 1.8 milliárdért, pedig ezeknek a forrásoknak egy részét hasznosabban is fel lehetett volna használni.

Ők biztosan nem így költötték volna el ezt a pénzt, felháborító, hogy 2018-ban vannak még olyan utcák a városban, ahol nincs kiépített csatorna, és most, az olvadáskor a belvíztől félnek az emberek, és attól, hogy beáznak a házak - mondta. Hozzátette, az is látható, hogy uniós támogatások nélkül nem lennének fejlesztések.

Orbánisztán vagy Európa

Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlament-i képviselője kijelentette, a választásokon nem csak arról döntenek a választópolgárok, hogy ki képviselje őket az országgyűlésben, hanem Orbánisztán és az európai közösség között is választanak. Bejelentette, hogy az EP pénzügyi bizottságának elnöke aggályait fejezte ki az uniós pénzek magyarországi felhasználásáról, és megfogalmazta, hogy nem kellene támogatást adni Magyarországnak. Az elnök egyébként a Fideszt is magában foglaló Európai Néppárt tagja.

MSZP sajtótájékoztató Ujhelyi Istvánnal
Ujhelyi szerint Orbán elő is készítette kilépésünket az EU-ból
Vágvölgyi Bálint

Ujhelyi szerint az Orbán-kormány uniós támogatásokkal kapcsolatos tettei súlyos következtetésekre kényszerítik az uniós vezetőket, érdemben veszélyeztetik az ország EU-tagságát. Kijelentette, ha a Fidesz győz április 8-án, akkor Orbán Viktor ki fogja vinni az országot az Európai Unióból, amit már elő is készítettek, a nemzethalálról szóló propagandájukkal.

Pedig Vas megyébe 2007 óta 170 milliárd uniós támogatás érkezett. Ha elmaradnának az uniós pénzek, nem lenne gazdasági növekedés, nem lennének új utak, ipari parkok, fejlesztések.

Ujhelyi szerint 2018 több szempontból is történelmi év, most döntenek arról, hogyan néz majd ki a 2020-ban induló, hétéves fejlesztési időszak az Unióban, és most úgy látják az EU-ban, hogy Magyarországon rendszerszerűen tüntetik el az uniós pénzeket, és felteszik a kérdést, érdemes-e az országot támogatni.

Rendbe akarják tenni a magyar egészségügyet

Kijelentette, az új Karácsony-kormány rendezi a viszonyokat az Európai Unióval, visszaállítja a jogállamot, és kivizsgálja,

hogyan tüntetett el több ezer milliárdot az orbáni maffia

. Szeretnék, ha a fejlődő, változó Európai Unió alkotó részei lennénk, az uniós pénzeket átláthatóan és nem maffiamódszerekkel használnánk fel.

MSZP sajtótájékoztató Ujhelyi Istvánnal
Sajtótájékoztató a rajzolás előtt
Vágvölgyi Bálint
Horváth Attila a Vas megye 2. választókerület (Sárvár) MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje több ígéretet is tett. Például, hogy nem engedik egy új vasfüggöny felépítését az osztrák határon, valamennyi szabad forrást út. és hídfelújításra fordítanak, hogy Celldömölkön és Sárváron ismét lesz igazi kórház. Kijelentette, elege van azokból, aki pártérdekeket képviselnek az országgyűlésben, ő a választói érdekeit fogja képviselni.

Hozzátette, úgy tudja, hogy az Európai Unió egészségügyi biztosa megígérte, az Európai Bizottság kiemelt területe lesz a magyar egészségügy rendbetétele.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás 2018

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra