Rájuk szavazhat Vas megyében - Kisokos a jelöltekről

Soha nem volt még ennyi jelölt Vas megyében, aki országgyűlési képviselő akart volna lenni. Április 6-án, vasárnap három választókörzetben 41-en szállnak ringbe. Bemutatjuk az indulókat. (Folyamatosan bővítjük!)

A Vas megyei indulókat emailben vagy telefonon kerestük meg, és arra kértük őket, hogy adják meg (civil) foglalkozásukat, iskolai végzettségüket és 600-800 karakterben foglalják össze a legfontosabb célkitűzéseiket, vagy azt, amit magukról röviden közölni szeretnének. Akitől nem kaptunk semmiféle visszajelzést, annál ezt a tényt jelezzük, ám nevét és pártját így is feltüntetjük. (Viszont, ha találtunk a jelöltről korábbi fotót szerkesztőségi archívumunkban, azt közöljük.)

Az új Vas megyei választókerületek
sadness

1. sz. választókerület (központ Szombathely)

Balassa Péter Sándor (Jobbik)

Magyarországon 2014-re kialakult egy olyan jelentős réteg, akiket már nem lehet demagóg kijelentésekkel elkápráztatni. Nagyon sokan vagyunk ebben az országban, akiket a “Magyarország jobban teljesít” szlogen felháborít, pláne, ha a hónap közepén már elfogy a család pénze, ha a rokonok nagy része külföldön próbál szerencsét. Szombathelyen pedig egyre több a megüresedett bolt, butik, ami a megszűnt kisvállalkozások jelképei. Szlogenünk nem véletlenül az, hogy "Kimondjuk, megoldjuk!", ugyanis a Jobbik programjában a legfontosabb kérdésekre a választ is megadjuk. 3 alappillére van a programunknak:

Balassa Péter

- Munkahelyteremtés
- Közbiztonság
- Elszámoltatás

Valamint pluszként a devizahitelesek problémáinak azonnali megoldása. Programunk szerint forintosítanánk a felvett hitelállományukat, amelyet a felvett árfolyamon fizetnének vissza a hitelesek.

Nem kerülgetjük a forró kását, a magyar – cigány együttélés évszázados problémájára is megoldást kínálunk. De Magyarországon szerintünk a közbiztonság is gyenge. És akkor még nem is említettem a gazdaságélénkítő terveinket, a hazai kis- és középvállalkozások erőteljes segítését, vagy az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának drasztikus csökkentését.

Úgy gondolom, hogy eljött az idő, hogy végre zárjuk le az elmúlt 24 évet.

Szombathely, az egykori Nyugat királynője, már évek óta a Fidesz-MSZP háttéralkuk rabszolganője.

Az elmúlt évtizedben közel 20 milliárd forint adósságot halmoztak fel városvezetőink ( Fidesz-MSZP) és a mai napig nincs ennek felelőse. Egy olyan városról beszélünk, ahol az egyik Fideszes alpolgármestert kábítószer fogyasztással vádoltak meg, egy video alapján, és az ügyet kirobbantó MSZP-s politikus, akit korábban már elítéltek, egy idő után "mélyen" elhallgatott, noha további neveket ígért. Április 6-án változás kell!

Én hiszek abban, hogy közösen, mindannyian egy JOBBIK Szombathelyt, egy JOBBIK Magyarországot tudunk építeni, hogy a gyermekeink, a fiatalok, a családosok és az idősek egy nyugodt, biztonságosan fejlődő városban élhessenek és dolgozzanak.


Bősze Csaba Bálint (JESZ)


A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.

Hende Csaba Károly (Fidesz-KDNP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.

Sajtótájékoztató és kiállítás megnyitó az MSH-ban
Vágvölgyi Bálint

A jelöltről bővebben itt, a kormány hivatalos honlapján olvashat!


Horváth Zoltán (LMP)

Jelölt (civil)foglalkozása: rendezvényszervező, önkormányzati képviselő
Iskolai végzettsége: újságíró, kulturális rendezvényszervező Indulásának helye (város,választókerület): Vas megyei 1-es OEVK (Szombathely központtal)

Horváth Zoltán

1982-ben születtem Szombathelyen. A városvezetés által, óriási tiltakozások ellenére bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskolában érettségiztem. Felsőfokú tanulmányaimat is a városban végeztem. 2007 óta rendezvényszervezőként dolgozom. 2010-től vagyok az LMP önkormányzati képviselője. Célom a tiszta közélet megteremtése, a helyi kis- és középvállalkozók, illetve a kisközösségek megerősítése, a szombathelyi felsőoktatás fellendítése, valamint egy élhető város megteremtése.

A Szombathely keleti városrészén tapasztalható, valamint a szentkirályi városrész közelébe tervezett egészség- és környezetszennyező problémákra a lakosság bevonásával megoldást kell találni. A választókerület településeinek összefogásával nem csupán a város, de a térség fejlesztésére is szükség van.


Kupi Jánosné (SMS)

Jelölt (civil)foglalkozása: nyugdíjas

Kupi Jánosné

SMS célkitűzéseivel egyetértve az utca egyszerű emberét szeretném képviselni.


Kovács Szabolcs (ÚDP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Kőrössy Tamás György (FKgP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Laki Gábor (ÚMP)

Laki Gábor

• Ingyenes oktatást, ingyenes felnőtt képzést! Lehetőséget minden fiatalnak a jogosítvány ingyenes megszerzésére!
• Ne szüljön tíz gyermeket az, aki egyet sem tud becsületesen felnevelni.
• Segítjük a fiatalok első otthonhoz jutását!
• Ingyenes étkezési lehetőséget biztosítunk minden gyermeknek!
• A házi őrizet fél megoldás! Építsünk a célnak megfelelő börtönöket!

• Talpra állítjuk a magyar mezőgazdaságot!
• Minden eszközzel támogatjuk a munkahelyteremtést, a pályakezdő fiatalok munkába kerülését!
• Tiszta országot szeretnénk, lét-, jog- és közbiztonságot!
• Növelnénk az egyházak társadalmi szerepvállalását!
• Magyarországon szeretnék dolgozni, élni, családot alapítani! Esélyt kérünk a fiataloknak!

Új Magyarország Párt, a fiatalok pártja!


Nagy András (4K!)

Jelölt (civil)foglalkozása: Szakfordító
Végzettsége: Közgazdász (Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar)

Nagy András

Azért indulok a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként, mert ez az egyetlen új párt, amelyik valóban változást akar hozni ebbe az országba. Nem vagyok politikus, ugyanolyan hétköznapi ember vagyok, mint azok, akiknek segíteni akarunk a programunk képviseletével.

A 4K!-nak kézzelfogható, holnap megvalósítható intézkedései vannak a hétköznapi emberek érdekében. A visszahívhatóság bevezetésével ellenőrizhetővé akarjuk tenni a politikusokat . A 4K! progresszív adórendszere bruttó 200 ezer forintos havi bér alatt 0%-os kulcsot vezetne be, amivel a dolgozók 85%-a jobban jár, mégis ugyanannyiba kerül, mint az egykulcsos adó. A 4K! célja, hogy megteremtse a tisztességes megélhetés feltételeit itthon, hogy a boldoguláshoz ne kelljen Ausztriába vagy még távolabb menni.

A 4K! által tervezett bérlakásrendszer biztos és megfizethető lakhatási lehetőséget biztosít mindenkinek. A 4K! legalizálná a füvet, hogy az állam ne üldözze a hétköznapi embereket az alkoholnál kevésbé ártalmas marihuána fogyasztásáért, ami jövedéki termékként árusítva jelentős adóbevételt termelne. Ha te is csalódtál a parlamenti pártokban, de nem akarsz kamupártot választani - van kire szavazni!


Nemény András (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP)

Nemény andrás

Dr. Nemény András vagyok, a Kormányváltó Szövetség közös országgyűlési képviselőjelöltje. Az elmúlt négy évben ellenzéki képviselőként tettem a dolgom.

A legtöbbet hozzászóló és a legtöbb indítványt beadó Vas megyei képviselőként az országos horderejű ügyeket is a helyi problémák megoldásán keresztül mozdítottam előre. Sikerként éltem meg a gázfelülvizsgálat lakosságot terhelő díjának eltörlését, a cukorbetegeket és a végstádiumú betegeket emberi méltóságukban sértő jogszabályok megváltoztatását, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató helyi cégnél az elvett műszakpótlék visszaállítását.

Hiszem, hogy csak akkor élhetünk teljes életet, ha nem kell szoronganunk nap mint nap. Ezért szakértő csapatommal kidolgoztuk a Nyugat-Magyarország Programot, amely a helyi adottságokból építkezve vezet el olyan munkahelyekhez, amelyek megszüntetik a dolgozni akarók kiszolgáltatottságát. Mert egy olyan megyében szeretnék élni, ahol a nehezebb sorsúaknak segíteni magától értetődő dolog.

Azért dolgozom, hogy itt, a szülőhelyünkön, családunk és barátaink körében élhessünk biztonságos, gyermekeinknek jövőt adó, teljes életet. Ha azt szeretné, hogy valóban képviseljék Önt a Parlamentben, akkor április 6-án támogasson szavazatával.


Simon Zoltán Antal (KTI)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Tóthné Szakály Henrietta (SEM)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.
2. sz, választókerület (központ Sárvár)

Ágh Péter (Fidesz-KDNP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.

Ágh Péter
Mészáros Zsolt

A jelöltről bővebben itt, a Fidelitas hivatalos honlapján olvashat!


Bakonyi László (SZDP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Bogáti András (LMP)

A jelölt ( civil ) foglakozása: ügyvezető, tulajdonos
Iskolai végzettség: Víz-Gáz-Központi fűtés -szolár Technikai szerelő, valamint túravezető

Bogáti András

Bogáti András az LMP Vas megyei 2. OEVK képviselőjelöltje vagyok. Környezetbarát papír hőszigeteléssel és épületgépészettel foglalkozom. Szabadidőmben sérült állatokat mentek, túrákat vezetek. Céljaim: a vidék és a mezőgazdaság felzárkóztatása, az oktatás és egészségügy rendbetétele, családközpontú tartós munkahelyek megteremtése.

Elsőbbséget a magyar termékeknek! A földkérdést megnyugtatóan rendezni kell. Korszerű utakra, tömegközlekedésre van szükség. Az időskorúak, gyermekek, a családok védelmére és a közbiztonságra nagyobb figyelmet fordítok. A hazánkban élő emberek biztonságos megélhetésének garantálása. Az eladósodott lakás és devizahitelesek sorsát rendezni kell. Nem szalagok átvágására kötelezem el magam, hanem az Ön szolgálatára. Számítok bizalmára és április 6-án szavazatára!


Danka Lajos (FKgP, MIÉP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Fehér László István (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP)

Fehér László

Országgyűlési képviselőként azért kívánok tenni, hogy hazánk, a megye, a térség polgárai létbiztonságban tölthessék mindennapjaikat. 56 éves, négygyermekes családapa vagyok. Celldömölkön születtem, itt élek családommal, és továbbra is itthon fogok élni, dolgozni azért, hogy szűkebb pátriánk élhető környezetet jelentsen mindannyiunknak. Közéleti szerepvállalásomat megelőzően először termelőüzemben technológusként, majd pedagógusként dolgoztam, így tudom, milyen fontos a munkavállalók érdekképviselete.

Sportvezetőként tevékenykedtem, jelenleg is aktívan asztaliteniszezem, 2013 tavasza óta a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke vagyok.Két évtizede veszek részt szülővárosom, Celldömölk önkormányzatának munkájában. 1994 óta öt alkalommal választottak meg egyéni képviselőnek, 2002 óta pedig harmadik ciklusomat töltöm polgármesterként.

Nyolc éven át tagja voltam a Regionális Fejlesztési Tanácsnak, ahol a kilenc Vas megyei kistérséget képviselve a megye településeinek beruházásait segíthettem, és a Vas Megyei Közgyűlés tagjaként is számos fejlesztést kezdeményeztem a térségben.


Kovács Attila (MCP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Kőrös Ernő (ŐP)

Jelölt (civil)foglalkozása: Volt Kisiparos majd vállalkozó 35 évig, jelenleg település karbantartó a helyi önkormányzatnál,
Érettségi,középiskolai üzletvezetői

Kőrös Ernő (ŐP)

Az ÖSSZEFOGÁS PÁRT /Szepessy Zsolt/ megkeresett,mivel 4 évvel ezelőtt indultam a Torgyán Kisgazda Párt színeiben,s nekem sikerült összeszednem akkor is a kopogtatókat,s felkért most is induljak.
Mivel mindig is emberekkel foglalkoztam ismerem a problémákat,hallom a változtatás igényét és ez a párt nem ígérget,de teszi a dolgát,sőt(Szoboszlai Barna bácsit kihoztuk a börtönből!) már tette is.
Nem jobb oldali,nem bal oldali,hanem emberközpontú,ezért a „gondolkodó „emberek Pártja ! Új irány, új gondolkodás kell!
Ha bejutunk a parlamentbe minden esetre megvan a programunk! (szociális kártya, Áfa kártya ,közbiztonság,munkahelyek teremtése,..stb)
Sok a dolgunk!

Mi hamis választási ígéretekkel nem akarunk a Parlamentbe jutni,de azt megígérjük,hogy az emberek szavát halljuk,észrevesszük problémáikat,azokat bevisszük a Parlamentbe s ott kérjük a megoldásokat akár törvény módosításokkal!


Orbán Gergő (ÚDP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Radányi-Kovács Tamás (Nemzeti Forradalmi Párt)

Radányi - Kovács Tamás
Nyugat.hu

Egy olyan Magyarországot szeretnék ahol a bűnös valóban elnyeri méltó büntetését. Ahol a Magyar gyermekeknek nincs mitől félniük, és békességben, szeretettben nőhetnek fel. Ahol a Magyar, dolgozó állampolgárnak nem kiváltság a szórakozás. A Nyugati színvonal minden rendes adófizető Magyarnak megjár. Ahol nincs cigány, és zsidó bűnözés. Az ingyen tankönyv, az ingyenes iskolai étkeztetés, a Magyar dolgozó európai szintre emelése. Segítsenek, hogy tudjam képviselni az önök érdekeit!


Rába Kálmán (Jobbik)

Rába Kálmán

Jelölt (civil)foglalkozása: felszolgáló
Iskolai végzettsége: gimnáziumi érettségi, jelenleg másodéves egyetemi hallgató (gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak)

Magyarországon negyed évszázad alatt mindössze a korrupciót, a feketegazdaságot és az egymást váltogató politikai elit gazdasági holdudvarának vagyonát sikerült tökélyre fejleszteni. A jóléti társadalom alapkövének letételéhez az elmúlt huszonnégy évet kell leváltani: a hazugságoknak, a titkos paktumoknak és a szabad rablásnak véget vetünk.

A Jobbik vállalja, hogy felszámolja a nemzet testén fekélyként éktelenkedő politikusbűnözést. Határozott álláspontunk, hogy a társadalom életminőségének javulásához jól fizető munkahelyekre, az egészségügyi ellátás javítására, valamint közösségépítő, értékteremtő "műhelyek" felállítására van szükség. Országunk felemelkedésének záloga a vidék talpra állítása, valamint a multinacionális cégeknél dolgozók bérének differenciált fejlesztése.


Rába László (KTI)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Sztojka István (JESZ)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Táncsics Péter (ÚMP)

Táncsics Péter interjú
Vágvölgyi Bálint

Életkor: 36 év
családi állapot: nős
gyermekek: Mandel(5) civil foglalkozás: sportvezető
nyelvismeret: angol, német
korábbi munkahelyek:
Hotel Linde - Ausztria, Maria Wörth - étteremvezető
Kőszegi Sportegyesület - ügyvezető elnök
Magyar Snapszer Szövetség - elnök
közéleti tapasztalat: városi képviselő Kőszegen (2002-2006) és a Vas megyei Önkormányzat tagja (2002-2009)
Büszkeségem: A Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatának tulajdonosa és a Nemzet Snapszer Bajnoka vagyok
3. sz, választókerület (központ Körmend)

Bana Tibor (Jobbik)

Jelölt (civil)foglalkozása: országgyűlési képviselő
Iskolai végzettsége: egyetem (politológus-közgazdász)

Bana Tibor

Közmunka helyett tisztességes megélhetést biztosító munkahelyeket kell létrehozni. A mezőgazdaságnak, valamint az arra épülő feldolgozó- és élelmiszeriparnak kiemelt szerepet szánunk. Munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra fejlesztésével növeljük a falvak megtartó erejét, jövőképet kínálunk a fiataloknak. Traffipaxozás helyett a közrend védelmére vezényeljük a rendőrséget, erősítve a gyalogos járőrözést.

A magyar föld védelme kiemelt jelentőségű. Konkrét feljelentéseket tettem zsebszerződések ügyében. Mindenkit el kell számoltatni, aki felelős a termőföld idegen kézre juttatásáért! A körmendi kórházban visszaállítjuk a második Orbán-kormány által egyetlen tollvonással megszüntetett szülészet-nőgyógyászatot és aktív belgyógyászatot. Bővítjük és korszerűsítjük a mentőállomások gépparkját.


Baracska Péter Róbert (LMP)

Jelölt (civil)foglalkozása: Műszaki Bolti eladó
Iskolai végzettsége: Érettségi ( diploma folyamatban )

Baracska Péter

Baracska Péter vagyok, az Őrség, Rábamente, és a Vasi hegyhát képviselőjelöltje az LMP színeiben. Pécsről származom, Körmenden élek, és ugyanitt, a hidraulikaboltban dolgozom immár 3 éve. Noha ez a vidék jó adottságokkal rendelkezik, a fiatalok mégis sokan elhagyják, lassú halálra ítélve evvel sok elöregedő kistelepülést. Az elmúlt években a helyi képviselőnek csak népámításra futotta, eredményekre nem. Az én célom viszont az hogy megállítsam a lassú, de biztos hanyatlást, és ne csak a számokkal bűvészkedve lehessen fejlődést kimutatni. Ennek érdekében mindent elkövetek a körmendi kórház szülészetének és sürgősségi osztályának újranyitásáért, egy emberhez méltó, felújított épületben. Egymillió munkahelyet nem ígérhetek, azt viszont igen hogy megválasztásom esetén jóval több helyi termék lesz a vasi boltok polcain. Ez pedig több helyi munkahelyet, és nagyobb függetlenséget jelent a térségnek, nem kell a multiknál kuncsorogni pár új üzemért. A pályázati lehetőségeket okosan kihasználva pedig főterek műkövezése helyett valódi rezsicsökkentést tudunk elérni a lakosságnál és a helyi cégeknél egyaránt.


Bognár Erik (SZDP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Góman Károlyné (KMSZ)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Horváth Csabáné (MCP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Horváth István Mihály (SMS)

Jelölt (civil)foglalkozása és iskolai végzettsége: Növényvédelmi Üzemmérnök (Agrártudományi Egyetem Keszthely 1980)

Horváth István

Cél:Több mint 2.000 kistelepülés súlyos gondjainak kezelésében részt venni
Rossz törvények, rossz döntések és rossz pénz elosztások felülírását kezdeményezni
Együtt dolgozni akár azokkal a jelenlegi képviselőkkel is, akiknek első a lakosság.


Mester Dávid (SEM)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Nagy Gergő (SZAVA)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Pillei Róbert (SZMP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Racker Béla (ÚMP)

Racker Béla Fotó: Origó
Nyugat.hu

A kényelmes többséggel rendelkező jobboldali és elgyengült baloldali pártok mellé megalakítottuk az Új Magyarország Pártot, a Fiatalok pártját. Munkánkat nem elvek, színek, logók és oldalak, hanem programok és értékek mögé felsorakozva végezzük. Elérkezett az idő, hogy szót emeljünk a csendes, békés többség jogainak megvédéséért.

Tartsa be végre mindenki a társadalmi együttélés szabályait! Ne szüljön 10 gyermeket olyan anya, aki egyet sem tud becsületesen felnevelni!

Építsünk a célnak megfelelő börtönöket!
Állítsuk meg az elvándorlást, az elszegényedést, az elbutulást! Tiszta Magyarországot, lét-,köz- és jogbiztonságot szeretnénk!


Sallai Ivett (FKgP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Sütő János Zoltán (JESZ)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Takács Ádám (ÚMP)

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.


Tóth Attila Géza (A Haza Nem eladó Mozgalom Párt)

Tóth Attila

Jelölt (civil)foglalkozása: kereskedelem (kisvállalkozó)
Jelölt iskolai végzettsége: gimnáziumi érettségi,telefon és hálózat szerelő

Elsődleges feladatom A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt programjának megvalósítása. Felelőtlen kampányígéreteket nem teszek ! Mi cselekszünk 2014 04.02. Szarvas! Kérem a választók támogatását magam és pártom részére.
V. Németh Zsolt (Fidesz, KDNP)

V. Németh Zsolt

A megadott határidőig a jelölt nem küldött bemutatkozó anyagot magáról.

Információkat a Fidesz jelöltjéről itt találhat.


Wrzava Pál (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP)

Wraza Pál

Vas nem tartozik Magyarország és az Unió legszegényebb régiói közé, az itt élők mégis a bőrükön tapasztalhatták, az Orbán-kormány gazdaságpolitikája milyen mélyreható változásokat okoz az egyes polgárok életében. Az emberek rosszabbul élnek, mint négy éve, és az utóbbi 25 évben soha nem volt ennyire veszélyben a demokratikus berendezkedésünk, mint most.

Mélyreható változásokra van szükség. Legfontosabb feladatunk a választókerületünkben is a munkahelyteremtés, a biztonságos vállalkozói környezet megteremtése. Szükség van a minimálbérek rendezésére, az igazságos, többkulcsos adórendszer bevezetésére. Helyre kell állítani az erdővel és termőfölddel rendelkező tulajdonosok és bérlők jogait is. Meg kell védenünk a nyugdíjakat, a rokkantnyugdíjakat és a szolgálati nyugdíjakat. Nemet kell mondanunk a gyermekéhezésre és arra, hogy immár sokmillió magyar polgár él szegénységben.

Ehhez a munkához kéri a körmendiek és térség településein élőinek támogatását április 6-án Wrzava Pál, az Együtt – a Korszakváltók Pártjának tagja, a Kormányváltó összefogás jelöltje a Vas megye 3. számú választókerületben, Körmenden.


A leggyorsabbak leszünk!

Április 6. nem csak a jelölteknek, a pártoknak, a választópolgároknak lesz fontos nap, hanem nekünk is, túl választópolgári mivoltunkon. Itt, a Nyugat.hu-n reggel hét órától percről-percre követjük majd az eseményeket.

A szavazási részvétel alakulásától, az esetleges rendkívüli eseményeken át fotókkal, rövid riportokkal mutatjuk meg, hogyan zajlik a szavazás Szombathelyen és Vas megyében. Láthatják majd azt is, hogy a mandátumra vágyakozó jelöltek hogyan szavaznak, kivel érkeznek a szavazókörbe, és meg is szólaltatjuk őket.

Bemutatjuk, hogy az egész ország területén hányan szavaznak óráról órára, hol a legaktívabbak és hol a legpasszívabbak a szavazók.

Este hétkor az urnanyitáskor aztán jön a nagyüzem, 19 óra 1 perckor közöljük az exit-pol eredményeket, ezek általában csak néhány százalékponttal térnek el a véglegestől. És folyamatosan beszámolunk a szavazatszámlásáról, majd - terveink szerint - este 10 óra körül megmutatjuk, milyen lesz az országgyűlés összetétele, és persze azt is, hogy Szombathelyen és Vas megyében a fenti jelöltek közül kik azok, akik elnyerték a választópolgárok bizalmát.

Mi már készülődünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2014