Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Július 1-én nyit a szombathelyi Octopus Víztorony

Sok látványosságot, bisztrót és bárt is ígérnek.

Kitárja kapuit a látogatók előtt Szombathely régi-új látványossága az Octopus-Víztorony - írja közleményében az Agora Kulturális Központ.

A víztorony július 1-én nyitja meg kaput, és európai színvonalú interaktív kiállítást, előadások, filmvetítések lebonyolítására is alkalmas közösségi teret ígérnek, és egy vendéglátóhelyet is, aminek a Víztorony Bár és Bisztro nevet adták.

Fotóink januárban készültek
Kiss Tamás

A víztorony felújítása 2019. áprilisban kezdődött. Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 A város uniós pályázaton nyert 500 millió forintot a kissé leamortizálódott, emblematikus építmény feltatarozására. De nem vezetett sima út a munkálatok megkezdéséhez, hiszen több terv is volt, tavaly februárban pedig kiderült, hogy egy kicsit összébb kellett húzni a nadrágszíjat. Ez meg itt a legfrissebb terv a szombathelyi víztorony felújítására 2019. February 07. 15:10

A víztorony felújítására kiírt közbeszerzést egyébként, mondhatni nem túl meglepő módon Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Zrt. nyerte el. Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59 A felújítással tulajdonképpen tavaly júliusra végeztek, Elkísértük az éjszakai futókat, és közben kiderült, milyen a díszkivilágításban úszó felújított víztorony 2020. July 26. 07:31 ősszel ki is írták Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára 2020. August 12. 14:42 a pályázatot az oda tervezett kávézó működtetésére.

Fotóink januárban készültek
Kiss Tamás

Az első kör viszont eredménytelen lett, Elmondjuk, miért nem kell senkinek a víztorony kávézója 2020. September 26. 07:19 tavaly év végén az is kiderült, hogy a felújított víztornyot Octopusnak nevezték el. Octopus vagy nem Octopus? – Ön mit gondol a szombathelyi víztorony új nevéről? 2020. December 24. 14:56 A kávézóra ismét kiírt pályázat már sikeres volt, idén februárban hirdettek eredményt, Gazdára talált a szombathelyi víztorony hányattatott sorsú kávézója 2021. February 16. 14:56 a nyertes a kimondottan erre a célra alapított Toronyőrök Gastro Kft. lett. A cégalapítók között ott van a Mészáros Cukrászda tulajdonosa, egy vendéglátós kft. és egy magánszemély.

Azóta elkészült a kávézó is, a víztoronynál bő két hete jártunk utoljára. Megállapítottuk, hogy az Octopus szép lett, viszont a környezetét szinte érintetlenül hagyták. A szombathelyi víztorony szép lett, de a környékére egy forint sem jutott 2021. May 26. 06:58 Viszont a víztorony július 1-i nyitásával egyidőben kinyit a KRESZ-park is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra