Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Játékosan ismerkedtek a KRESZ-szel a gyerekek

Játékos feladatok, akadálypálya, részegszemüveg, ujjlenyomatvétel, arcfestés - csak néhány program azok közül, ami a gyerekekre várt a KRESZ-Feszt-en

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának szervezésében 2015. szeptember 25-én folytatódott a tanévkezdési programsorozat. A következő esemény az óvodásoknak és az általános iskolák első és második osztályos tanulói részére rendezett „KRESZ-FESZT” prevenciós program volt.

KRESZ-Feszt Szombathelyen
KRESZ-Feszt Szombathelyen
Tánczos Mihály

A rendezvény célja, hogy játékos keretek között a gyermekek figyelmét ráirányítsák a biztonságos és balesetmentes közlekedésre. A főkapitányság Söptei úti objektumába sereglett fiatalok több helyszínen ismerkedtek meg a rendőrség munkájával, a közlekedés szabályaival, és érdekes bemutatókon vettek részt.

A felnőttekkel is "foglalkoztak"

A napokban a lukácsházi Schott gyárban folytatódott az a sorozat, amelynek keretében a rendőrök a kerékpárok műszaki állapotát és kötelező felszereléseit ellenőrzik.

Nem meglepő, hogy a legtöbben ezt nem tartják zaklatásnak a kerékpárosok közül, mivel büntetés nem jár a hiányosságokért, de jó tanács és ajándék igen. A legtöbb kerékpárról a küllőprizma hiányzott, ezt a helyszínen feltették a rendőrök. Ez az apró szerkezet segít abban, hogy a járművezetők időben észleljék az előttük áthaladó kerékpárosokat.

Kerékpárokat ellenőriztek a rendőrök a lukácsházi Schottnál
Az ajándék prizmát azonnal fel is szerelték a rendőrök
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló

Tovább az oldalra