Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vár a könyvtár! – Országos Tini Könyvtári Napok

Vasárnapig változatos, a kultúrához és a tinikorhoz egyaránt kötődő programokkal várja a Berzsenyi Dániel Könyvtár a 12-18 éveseket.

Pálfy Margit előadóművész Latinovics Zoltán emlékének szentelt műsorával kezdődik ma délután ötkor az Országos Tini Könyvtári Napok szombathelyi rendezvénysorozata.

Itt lesz Békés Pál!

Holnap (október 8-án, szerdán) délelőtt tíz órakor aztán igazi sztárvendéggel találkozhatnak író-olvasó találkozón a gyerekek: Fitzhuber Dongó, a kétbalkezes varázsló más csodakedves meselények atyja, a felnőtteknek szóló szépirodalmi alkotásairól is ismert Békés Pál személyében. Csak úgy egyszerűen zummbele!

Békés Pál író
Forrás: Internet

Másnap (csütörtökön) délután kettőtől a könyvtári szépségszalonban mindenki ingyen belövetheti a séróját, hogy valóban nagyon szép lehessen, mikor egy óra múlva eredményes szombathelyi sportolókkal találkozik. Még egy könyvbemutató maradt erre a napra: Kertész József

A Fény Fia

című regényét ismerhetik meg az érdeklődők.

Rendhagyó tanórák nem hagyományos diákoknak

A könyvtári pénteken egymás után rendhagyó tanórákon vehetnek részt a most nem hagyományos értelemben vett diákok. A legváltozatosabb témakörökről mesél majd reggel kilenctől délig, óránkénti váltásban Dömötör Tamás, a Weöres Sándor Színház művésze, Paulik Ákos, a Művészeti Szakközépiskola tanára, Molnár László főiskolai adjunktus és Nagyné Markó Julianna a Nyugat-magyarországi Egyetem tanára.

A szombati nap a képzőművészeti foglalkozásokkal, beszélgetésekkel telik majd a nagykönyvtárban és a jáki úti fiókkönyvtárban. Délután háromkor Rosta Géza zenél és énekel, egy másik teremben pedig a Berzsenyi Dániel Könyvtárról készült film premiervetítése lesz – egybekötve az Olvasókör megalakulásával.

Fél évig ingyen kölcsönözhetsz!

Vasárnap délelőtt bőrékszereket és nemeztarsolyokat készíthetnek kicsik és nagyobbak a kézműveskuckóban, délután egytől a Nyugat Rádió élő kívánságműsora várja őket, majd kettőtől sport és táncbemutatók következnek. Az Országos Tini Könyvtári Napokat a Tarisznyások együttes délután háromkor kezdődő koncertje zárja.

Figyelem! A nagyrendezvény ideje alatt a 12-18 évesek fél évre ingyen beiratkozhatnak a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, a zárónapon, vasárnap pedig akár a felnőttek is!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló