Vár a könyvtár! – Országos Tini Könyvtári Napok

Vasárnapig változatos, a kultúrához és a tinikorhoz egyaránt kötődő programokkal várja a Berzsenyi Dániel Könyvtár a 12-18 éveseket.

Pálfy Margit előadóművész Latinovics Zoltán emlékének szentelt műsorával kezdődik ma délután ötkor az Országos Tini Könyvtári Napok szombathelyi rendezvénysorozata.

Itt lesz Békés Pál!

Holnap (október 8-án, szerdán) délelőtt tíz órakor aztán igazi sztárvendéggel találkozhatnak író-olvasó találkozón a gyerekek: Fitzhuber Dongó, a kétbalkezes varázsló más csodakedves meselények atyja, a felnőtteknek szóló szépirodalmi alkotásairól is ismert Békés Pál személyében. Csak úgy egyszerűen zummbele!

Békés Pál író
Forrás: Internet

Másnap (csütörtökön) délután kettőtől a könyvtári szépségszalonban mindenki ingyen belövetheti a séróját, hogy valóban nagyon szép lehessen, mikor egy óra múlva eredményes szombathelyi sportolókkal találkozik. Még egy könyvbemutató maradt erre a napra: Kertész József

A Fény Fia

című regényét ismerhetik meg az érdeklődők.

Rendhagyó tanórák nem hagyományos diákoknak

A könyvtári pénteken egymás után rendhagyó tanórákon vehetnek részt a most nem hagyományos értelemben vett diákok. A legváltozatosabb témakörökről mesél majd reggel kilenctől délig, óránkénti váltásban Dömötör Tamás, a Weöres Sándor Színház művésze, Paulik Ákos, a Művészeti Szakközépiskola tanára, Molnár László főiskolai adjunktus és Nagyné Markó Julianna a Nyugat-magyarországi Egyetem tanára.

A szombati nap a képzőművészeti foglalkozásokkal, beszélgetésekkel telik majd a nagykönyvtárban és a jáki úti fiókkönyvtárban. Délután háromkor Rosta Géza zenél és énekel, egy másik teremben pedig a Berzsenyi Dániel Könyvtárról készült film premiervetítése lesz – egybekötve az Olvasókör megalakulásával.

Fél évig ingyen kölcsönözhetsz!

Vasárnap délelőtt bőrékszereket és nemeztarsolyokat készíthetnek kicsik és nagyobbak a kézműveskuckóban, délután egytől a Nyugat Rádió élő kívánságműsora várja őket, majd kettőtől sport és táncbemutatók következnek. Az Országos Tini Könyvtári Napokat a Tarisznyások együttes délután háromkor kezdődő koncertje zárja.

Figyelem! A nagyrendezvény ideje alatt a 12-18 évesek fél évre ingyen beiratkozhatnak a Berzsenyi Dániel Könyvtárba, a zárónapon, vasárnap pedig akár a felnőttek is!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló