Sulisokért kampányol a Weöres Színház

Hat évfolyam diákjai kacaghatják végig a Weöres Sándor Színház bemutatkozó műsorát október 13-án, hétfőn az Agora Művelődési és Sportházban. Vissza kell csábítani a nézőket a színházhoz – indokolja a kampányt Jordán Tamás.

A megyét már körbejárta a Weöres Sándor Színház karneváli hangulatú, a nevetőizmokat próbára tevő bemutatkozó műsora, és nemrég a szombathelyiek is végigkacaghatták. Jövő hétfőn az Agora Művelődési és Sportház hatalmas terébe költözik be a trükkös színpad-kulissza: negyed kilenctől délután negyed háromig, óránkénti váltásban 7-12. évfolyamos gyerekek nézhetik meg a fergeteges előadást.

Nem lehet elég korán kezdeni...

- Országosan igaz, sajnos, hogy egyre kevesebben járnak színházba – indokolja a tini-kampányt Jordán Tamás színigazgató. – Meg kell állítanunk a nézőszám csökkenését, ehhez viszont arra van szükség, hogy új potenciális színházlátogatók ismerjenek meg bennünket. És nem lehet elég korán kezdeni...

Az ötletet a tavaszi Pilinszky-délelőtt adta (az „istenkísértő vállalkozás” - Jordán Tamás szóhasználatával), amikor némi tanulás után 1300 középiskolásból álló kórus zengte az Apokrif című vers kezdősorait. Az igazgató azóta nem hisz a lehetetlenben…

Csigapad

a gyermekeknek

Külön bérlet keretében (Csigapad), kifejezetten ehhez a korosztályhoz szóló darabokkal szórakoztatja ezentúl a fiatalokat a Weöres Sándor Színház. Az első nekik szóló produkció egy iskolai témájú, egyszemélyes produkció lesz: Kai Hensel Klamm háborúja című darabját adja elő Scherer Péter.

Novemberben aztán megint művészpróbáló vállalkozásba fog Jordán Tamás: ő maga mondja majd el a Szabad Ötletek Jegyzékét (József Attila) a diákoknak. Viszonylag ritkán lép fel gyerekek előtt, vallja, de általában szót ért velük. Lényeg, hogy komolyan vegyük őket. Akkor mindenben partnerek.

Legyünk barátok!

Eztán Egressy Zoltán Három koporsó című műve következik - egy már kipróbált és sikerrel játszott színdarab -, majd egy nagyon is elgondolkodtató, a cigány holokausztról mesélő bábjáték (Suttogó füzesek). Az évadot Hamvai Kornél Lüszisztraté-átdolgozása zárja.

- Hogy mit mondok majd a diákoknak, miért érdemes színházba járni? Azt hiszem, nem lesz szükség a szavakra, a Weöres Sándor Színház bemutatkozó produkciója önmagáért beszél. Illetve annyit talán hozzáteszek azért a végén, hogy: „Legyünk barátok!” Mert úgy az igazi.

Weöres Sándor Színház bérlet toborzó
Jordán Tamás színigazgató a körmendi bérlettoborzón
sadness
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban

A direktor arra vállalkozott, hogy több mint ezer középiskolással szavaltatja el Pilinszky Apokrif című művét.

Jegye(se)ket, bérlete(se)ket!

Jöttek, mi láttunk – ők győztek! A vidéki nagyvárosokban tett körút után tegnap végre a leendő szombathelyi közönség is megtudhatta, mi vár rá januártól. Összefoglalva: kényeztetés…

"Végre itt van a nagy csapat" - Bérletkampányban Jordán társulata

Utcaszínházi produkcióval tájolja körbe a megyét a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Cintányéros-cudarvilágos, táncolós-mulatós, önirónikus vircsafttal.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló