Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sulisokért kampányol a Weöres Színház

Hat évfolyam diákjai kacaghatják végig a Weöres Sándor Színház bemutatkozó műsorát október 13-án, hétfőn az Agora Művelődési és Sportházban. Vissza kell csábítani a nézőket a színházhoz – indokolja a kampányt Jordán Tamás.

A megyét már körbejárta a Weöres Sándor Színház karneváli hangulatú, a nevetőizmokat próbára tevő bemutatkozó műsora, és nemrég a szombathelyiek is végigkacaghatták. Jövő hétfőn az Agora Művelődési és Sportház hatalmas terébe költözik be a trükkös színpad-kulissza: negyed kilenctől délután negyed háromig, óránkénti váltásban 7-12. évfolyamos gyerekek nézhetik meg a fergeteges előadást.

Nem lehet elég korán kezdeni...

- Országosan igaz, sajnos, hogy egyre kevesebben járnak színházba – indokolja a tini-kampányt Jordán Tamás színigazgató. – Meg kell állítanunk a nézőszám csökkenését, ehhez viszont arra van szükség, hogy új potenciális színházlátogatók ismerjenek meg bennünket. És nem lehet elég korán kezdeni...

Az ötletet a tavaszi Pilinszky-délelőtt adta (az „istenkísértő vállalkozás” - Jordán Tamás szóhasználatával), amikor némi tanulás után 1300 középiskolásból álló kórus zengte az Apokrif című vers kezdősorait. Az igazgató azóta nem hisz a lehetetlenben…

Csigapad

a gyermekeknek

Külön bérlet keretében (Csigapad), kifejezetten ehhez a korosztályhoz szóló darabokkal szórakoztatja ezentúl a fiatalokat a Weöres Sándor Színház. Az első nekik szóló produkció egy iskolai témájú, egyszemélyes produkció lesz: Kai Hensel Klamm háborúja című darabját adja elő Scherer Péter.

Novemberben aztán megint művészpróbáló vállalkozásba fog Jordán Tamás: ő maga mondja majd el a Szabad Ötletek Jegyzékét (József Attila) a diákoknak. Viszonylag ritkán lép fel gyerekek előtt, vallja, de általában szót ért velük. Lényeg, hogy komolyan vegyük őket. Akkor mindenben partnerek.

Legyünk barátok!

Eztán Egressy Zoltán Három koporsó című műve következik - egy már kipróbált és sikerrel játszott színdarab -, majd egy nagyon is elgondolkodtató, a cigány holokausztról mesélő bábjáték (Suttogó füzesek). Az évadot Hamvai Kornél Lüszisztraté-átdolgozása zárja.

- Hogy mit mondok majd a diákoknak, miért érdemes színházba járni? Azt hiszem, nem lesz szükség a szavakra, a Weöres Sándor Színház bemutatkozó produkciója önmagáért beszél. Illetve annyit talán hozzáteszek azért a végén, hogy: „Legyünk barátok!” Mert úgy az igazi.

Weöres Sándor Színház bérlet toborzó
Jordán Tamás színigazgató a körmendi bérlettoborzón
sadness

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Jordán Tamás ezer nebulót zengetett meg a sportházban

A direktor arra vállalkozott, hogy több mint ezer középiskolással szavaltatja el Pilinszky Apokrif című művét.

Jegye(se)ket, bérlete(se)ket!

Jöttek, mi láttunk – ők győztek! A vidéki nagyvárosokban tett körút után tegnap végre a leendő szombathelyi közönség is megtudhatta, mi vár rá januártól. Összefoglalva: kényeztetés…

"Végre itt van a nagy csapat" - Bérletkampányban Jordán társulata

Utcaszínházi produkcióval tájolja körbe a megyét a szombathelyi Weöres Sándor Színház. Cintányéros-cudarvilágos, táncolós-mulatós, önirónikus vircsafttal.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ajánló