Színház

Februári Színházajánó

Február 9. vasárnap
MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ
10.00 Titkos kert
Helyszín: Bábszínház Kamaraterme (Matiné)
Belépődíj: 300,- Ft

 

Február 10. hétfő
MEGYEI MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI KÖZPONT
19.00 Fábry Show
Fábry Sándor önálló estje - karibi élmények, kórházi zárójelentések. "A TV-ből kimaradt munkásságom szűrlete"
Jegyek elővételben az MMIK információjánál kaphatók. Jegyár: 2.200,- Ft
Helyszín: Színházterem

 

Február 12. szerda
OLADI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
9.00 és 10.45 Meseszínház bérlet
A Varnyú Country együttes zenés műsora

 

Február 16. vasárnap
MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ
10.00 A négy kópé meséi (malac-ságok)
Van egy szekerünk, hozzá négy komédiás. Sejthető, hogy vándorszínészek - s mint ilyeneknek általában -, sanyarú a sorsuk. Ám a véletlen egy furcsa "komédiást" sodor az útjukba: egy disznót." Aki " nemcsak igazi cirkuszi mutatványaival segíti őket, hanem - elmesélve életét - egy kedvesen pikáns történetet varázsol elénk a " malacos" királylányról.
Ki választ kit ? Ez az örök kérdés a lényege a négy kópé első meséjének.
Illyés Gyula : A malacon nyert királylány és Gárdonyi Géza : A komédiás disznó című meséje a forrása A négy kópé meséi-nek.
Szereplők: Czirók Tamás, Németh Márta, Pető Ferenc, Rápolti Mónika
Írta és rendezte: H. Nagy Katalin
Helyszín: Kamaraterem
Belépődíj : 300.-Ft

 

Február 20. csütörtök
MŰVÉSZETEK HÁZA
19.00 Flamenco táncest Barsy Laurával
Barsy Laura gyermekkora óta a táncok vonzásában él. Középiskolai tanulmányai után került a Chichago Columbian College tánc és musical szakára, majd1995-ben Sevillába. Itt elvégezte a Manolo Marin flamenco akadémiát: Javier Cruztól lábtechnikát, La Tonától kartechnikát és nőies mozgást, Manolo Marintól kecsességet és színpadi koreográfiákat, Juana Amayától a modern irányzatot tanulta. A múlt évben hazatért Magyarországra, kis létszámú csoportokban órákat ad tánctechnikából és koreográfiából, valamint Andalúzia iránti szeretetből és flamenco iránti tiszteletből mindazoknak, akik ezt a táncot a maga mélységében szeretnék megismerni.
Közreműködik: dr. Pintér Zoltán és Kerekes Tamás - flamenco gitár
Helyszín: Szalon
Belépődíj: 1000 forint
Az est szünetében a Gödör, a haspártiak vendéglőjeŽ sangriát szolgál fel, majd 21.00 órától vendégül látja a fellépő művészeket.

 

Február 23. vasárnap
MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ
10.00 Mesék Mátyás királyról (matiné)
Rendező: Székely Andrea
Tervező: Matyi Ágota
Zeneszerző: Rab Viki
Szereplők: Németh Márta, Pető Ferenc. Czirók Tamás, Virág Jácint, Poór Tamás
Mátyás király történeteit Galeottó Marzió, a király hűséges krónikása meséli el János hercegnek, a király fiának. Megjelennek az ismerős és más ismeretlen mesék és a színpadon láthatjuk Mátyás királyt és Beatrix királynét pompázatos ruhájukban, majd Mátyás királyt a bábszínpadon álruhában.Van lovagi torna, királyválasztási szertartás, tréfa és furfang is az előadásban. Megpróbáljuk bemutatni legendás királyunk sokszínűségét a történeti és népmesei motívumokból szerkesztett produkcióban.
Helyszín: MMIK Színházterme
Belépődíj : 300.- Ft

 

Február 28. péntek
MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ
19.00 A rászedett kísértetek
Felnőtteknek szóló kocsmaszínházi előadás !
Az idő folyama kiszáradt köröttem...
Éjem nem alhatom, napom nem élhetem..
... de kétségtelen ,léteznek dolgok földön és égen, melyeket nem láthatunk, holott vannak...
Ha falnak fordulsz, s szemedet bezárod, akkor láthatod legjobban a világot...
A mese szőttese megőrzi létem emlékét..."
A játék története egyszerű: egy üstfoltozó vándorlegény életének sorsfordító pillanatait láthatjuk, amikor valóságos élethelyzetekben - felnőtté válás, társkeresés, katonáskodás - megjelenik a transzcendens, meseszerű világ, és döntéshelyzetbe hozza őt, a " főhőst", aki a maga egyszerű, józan gondolkodásával, életszemléletével tiltakozik ama világ létezése és megismerése ellen.
Az első részben a felnőtté váló fiatalember megragadja a " mesevilágot"- gyermekinek tartva - s ez majdnem az életébe kerül. (Paradox módon a legerősebb gyermeki félelmek jelennek meg: megsülés-megevés, eltemetés.)
A harmadik történetben a legaktívabb : a feladat megoldása, helyzetének tudatos átgondolása magasabb szintre emeli : a világ véglegesen megváltozik számára, minden mélyebb értelmet nyer. (A történet meglepő, szürreális elemekben bővelkedő.)
Az előadás keretjátéka segíti a nézőt, hogy a három mozaikból összeálló képet teljes egészében láthassa, s a látottak továbbgondolására készteti.
A magyar, ír és távol-keleti történetekből gyúrt előadásban nem jelennek meg nemzeti karakterek, mivel általános , elvont térbe helyeztük a játékot. Ezzel is jelezve, hogy a bennünket foglalkoztató kérdések, félelmek minden emberi közösség kulturális örökségében megtalálhatók.
Szereplők: Czirók Tamás, Császár Erika, Németh Márta, Rápolti Mónika, Pető Ferenc,
Poór Tamás/Szép Bence
Rendező: Sramó Gábor
Belépődíj : 300.-Ft
Helyszíne: Uránia Udvar, Premier Biliárd és Padlás Klub

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló