Előzetes!

FEBRUÁRI ELŐZETES!

FEBRUÁR 1. péntek

19 óra: Táncház – muzsikusportréval
    Agora - Művészetek Háza, Szalon és Pincegaléria

Házigazda és vendégprímás: Halmos Béla
Vendég: Dresch Dudás Mihály
Muzsikál: a Boglya zenekar
Táncot tanít: Csollány Csaba és Csollányné Horváth Krisztina
Belépőjegy: 750,- Ft


FEBRUÁR 1. péntek

15 óra: A Puskás Tivadar Fém – és Villamosipari Szakképző Iskola szalagavató bálja
    Agora - Művelődési és Sportház


FEBRUÁR 2. szombat

18 óra: Nosztalgiabál
    Agora - Művelődési és Sportház

Fellépők:

Szűcs Judith
Máté Péter eredeti zenekara (Fönix)
Savaria Táncsport Egyesület
Lorigo Táncsport Egyesület

Zene:     Fantasy együttes

Belépőjegyek 3000,- Ft-os áron válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában. (Szombathely, Belsikátor 1. Tel: 94/511-266)AGORA Fesztiválok:
NYUGATBEAT FESZTIVÁL : a régió legjelentősebb kortárs könnyűzenei fesztiválja a Savaria Arénában és kiegészítő helyszíneken - Tervezett időpont: 2008 április 11-12.
SZOMBATHELYI NYÁR: 2008. június 1-től 2008. augusztus 15-ig minden csütörtökön, pénteken és szombaton populáris, minőségi programok belvárosi helyszíneken: Fő tér, Savaria tér, Megyeháza Udvarszínház
AGORA Fesztivál: A Fringe fesztivál mintájára, szabad bemutatkozási lehetőség egy teljes napon keresztül egy belvárosi színpadon. A fesztivál tervezett időpontja 2008. május.
TÉR-FILM-ZENE Fesztivál: Együttműködésben az országos szervezőkkel egész napos szabadtéri mozi egy hosszú hétvégén. Lehetséges helyszín az MSH előtti tér vagy Belsikátor.
BORFALU: A jó minőségű borok fesztiválja. Egy mesterségesen felépített falu a város közepén, borászokkal és főként a helyi erőkre építő kulturális kínálattal.

AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ
Csákányi László Bérlet
2007. második félév Helyszín: Művelődési és Sportház

November-december
Neil Simon: PLETYKA -komédia- Madách Színház Budapest
Főbb szerepekben: Tóth Enikő, Cseke Péter, Kökényessy Ági, Szerednyey Béla, Dunai Tamás, Sáfár Mónika, Pusztaszeri Kornél, Várady Viktória, Barabás Kiss Zoltán..
Neil Simon e pazar vígjátéka közkívánatra a nagyszínpadon újra bemutatásra kerül, új szereposztásban.
A darab kriminek indul, és fergeteges bohózat lesz belőle, amelyben helyet kap az izgalom, a sznobság, a naivság, és természetesen a falrengető humor.
Rendező: Szirtes Tamás

December
Eugene Scribe: EGY POHÁR VÍZ -vígjáték- Soproni Petőfi Színház
Főbb szerepekben: Pápai Erika Jászai-díjas, Piros Ildikó Jászai-díjas érdemes művész, Vásári Mónika, Huszti Péter Kossuth-díjas, érdemes-és kiváló művész, Kiss Zoltán, Benkő Péter Jászai díjas, Laklóth Aladár
Az Egy pohár víz, a világ színpadain leggyakrabban játszott darabok egyike. A 18. századi történet színhelye az angol királyi udvar. Szereplői a jólelkű, ám meglehetősen csacska Anna királynő; a nagyhatalmú, minden kritikában résztvevő Marlborough hercegnő, Masham, az udvari testőrség ifjú zászlósa, akinek szerelméért három hölgy verseng; Abigail, a bájos fiatal lány, aki meglepően jól eligazodik az udvari ármányok között és a lorddá előlépett Bolingbroke vicomt, aki a cselekmény minden szálát a kezében tartja és mozgatja azokat, hogy végül az arra érdemesek jól, míg az érdemtelenek pórul járjanak.
Rendező: Kerényi Imre Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész

Az előadások este 7 órakor kezdődnek.
Bérletek ára: I. hely: 8000Ft, II. hely: 7000Ft, III. hely: 6000Ft, IV. hely: 4400Ft, Nyugdíjas 3800Ft. Bérletek válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Fő tér 10. Tel: 94/511-266)

AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ
Zenés Gyermekbérlet
2007/2008.
Helyszín: Művelődési és Sportház

Március
Lázár Ervin: NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ- mesejáték- Veszprémi Petőfi Színház-
„Egy macskaforma kis figura, fekete kalapban, piros ingben és nagy bakancsban (neve Mikkamakka) kézen fogja a történet krónikását, és együtt futnak el a Szomorúság elől - egyenesen a Négyszögletű Kerek Erdőbe. E felhőtlen derűtől éltetett édeni helyen jeles társaság várja őket: Bruckner Szigfrid, a parancsnoki természetű, hajdan nagy hírű oroszlán, Ló Szerafin, az ábrándos lelkületű kék paripa, Aromo nyúl, a nagyeszű, a szeleburdi Macskavati és mások. A mesefűzér fölidézi kisebb-nagyobb viszontagságaikat és gyermekien bölcs filozofálgatásaikat. Nem nehéz fölismerni a párhuzamot a klasszikussá vált Milne meseregények (Micimackó - Micimackó kuckója) s a Mikkamakka-történetek között, s tegyük hozzá, a Csekélyértelmű Medvebocs bátran vállalná a lelki rokonságot.”
(Legeza Ilona)

Április
KOLOMPOS EGYÜTTES KONCERTJE
Itt a tavasz, itt a jó idő. Jókedvvel köszöntjük a "csodát", a természet megújulását, vidámsággal a Húsvétot - Jézus feltámadását. /húsvéti szokások, locsoló versek, locsoló dal, locsolkodás /

Az előadások délelőtt 10.00 és délután és 14.30 órakor kezdődnek. A színházak az időpont- és műsorváltoztatás jogát fenntartják!
Bérletek ára: 1200,-Ft
Bérletek válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Fő tér 10. Tel: 94/511-266)

Weöres Sándor Színház kínálata:

Márkus Emília bérlet:

Időpont: 2008. január 30. szerda, 19.00 óra

Hamvai Kornél: Castel Felice

hajóút két részben

Radnóti Színház, Budapest

Szereplők: Szervét Tibor, Szávai Viktória, Szombathy Gyula, Kováts Adél, Bálint András, Csomós Mari, Márton András, Marjai Virág

Rendező: Valló Péter

Nyolc magyar Ausztráliába utazik a Castel Felicén, egy kivándorlókat szállító óceánjárón 1958 októberében. Négy férfi és négy nő veti minden reményét az ismeretlenbe. Az egy hónapig tartó út alatt közös pontot keresnek egymásban, szerelmesek lesznek, szimatolnak, mellébeszélnek, nevetnivalóan esendőek és kegyetlenek. Amikor kiderül, hogy nemcsak a saját múltjukat hozták magukkal, hanem egymás múltját is, egy régvolt gyilkosság nyomán megindul a hajtóvadászat... és egymástól menekülnének a menekülők, de már nincsen hová.

Helyszín:

Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színházterem

Szombathely, Ady tér 5.


Márkus Emília bérlet:

2008. február 13. szerda, 19.00 óra

Petr Zelenka: Hétköznapi őrületek (Katona József Színház - Kamra, Budapest)

Rendező: Gothár Péter

Szereplők: Kocsis Gergely, Szirtes Ági, Lengyel Ferenc, Jordán Adél, Máté Gábor, Pálmai Anna e.h., Pelsőczy Réka, Nagy Ervin, Mészáros Béla, Rezes Judit, Vajdai Vilmos

A darab a harmincas éveiben járó Petr nézőpontjából mutatja be az őt körülvevő világot. Próbál eligazodni az emberi kapcsolatok bonyolult útvesztőjében. Mintha mindenki megbolondult volna kicsit. Szülei, barátja, barátnője, szomszédai, a főnöke. De ők ugyanezt gondolják róla, és egymásról is. Mindegyikük tökéletesen érthető okokból, logikusan viselkedik úgy, ahogy viselkedik. A saját szempontjából. A bolond a másik ember. Zelenka hősei a hépköznapi abszurditások foglyai. Szívszorítóan mulatságosak és szeretni valóan esendőek.

Helyszín:

Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színházterem

Szombathely, Ady tér 5.


Két előadás (1 Csigapad diákbérletben + 1 felnőtteknek, melyre jegyek igényelhetők):

Radnóti

Bálint András műsora

Radnóti Színház (Budapest)

Rendező: Deák Krisztina

„Valahányszor költői estet készítettem (Kosztolányi, Szép Ernő, Radnóti, Babits, Márai, Arany), mindig kicsit magamról is beszéltem. Most Radnóti költészetében azt keresem, ami az ő magyarságtudatáról, zsidóságáról és katolicizmusáról szól, és szeretnék beszélni a saját családomról, a gyökereimről.
Az est folyamán Radnóti versek, naplórészletek, levelek, korabeli újságcikkek, törvények szövegei hangzanak el, de elmondok néhány saját történetet is. A közönség körbeül, egy térben vagyunk, együtt gondolkodunk.”
Bálint András

Időpont: 2008. február 21. csütörtök

Kezdés: 17.00 óra (Csigapad diákbérletben) és 20.00 óra (Jegyár: 1.500 Ft)

Helyszín:

Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színházterem

Szombathely, Ady tér 5.

Információ:

Weöres Sándor Színház

e-mail: info_KUKAC_wssz_PONT_hu

Czenki Zsuzsanna

30/49-89-646

Csatlós Renáta

30/43-82-809

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló