A Nyugat összefoglalója a Savaria Karneválokról

Görgessen le a lap aljáig, hogy mindent lásson!

2006


Nem csak szórakoztat, de tanít is a Savaria Karnevál

Ami a rigolyás időjárást illeti, a szervezők mindent megkonzultáltak a vihar istenével. Így már csak az olyan újdonságokra kell koncentrálnunk, mint a kávéillattal átitatott Keleti Udvar, vagy a felvonulást tarkító zászlóforgatók. Szombat estére közel kilencszáz felvonulót várnak.
A cikk így folytatódik tovább...


Veres püspök közbelép (publicisztika)

Látványosra sikeredett Veres püspök debütálása Szombathely közéletében. Egészen másra persze nem igen számíthatott, aki csak egy kicsit is ismeri a határozottságáról híres egyházi vezető korábbi ténykedését. Emlékezetes áprilisi kirohanása, amelyet még a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkáraként fogalmazott meg az Új Emberben, Magyarország "lelki és erkölcsi állapotának"... A város lakói a Karnevált magukénak tudják, s nehogy már valaki, aki alatt még csak meg sem melegedett a szék, beszóljon nekik, s elrontsa a szórakozásukat.
A cikk így folytatódik tovább...


Tájékoztató a közlekedési és parkolási rend változásáról a lezárt területen lakók részére


Savaria Karnevál 2006 - Itt a végleges program!


Az új püspök nem engedélyezi az egyházi kollégium udvarán a karneváli színdarabot

Dr. Veres András megyéspüspök nem tartja méltónak a Karneválszínház színdarabjait az egyházi környezethez, ezért visszavonta az engedélyt. A szombathelyi Egyházmegyei Kollégium udvaráról költözni kell a színészeknek. Két éve egy városi képviselő utólag tartotta erkölcstelennek és egyházhoz méltatlannak az előadásokat.
A cikk így folytatódik tovább...


Karnevál Dobó Katával és Boban Markovič-csal

Beharangozunk egy hosszú hétvégét, amikor is nem érdemes elhagyni a várost: augusztus 25-étől megannyi helyszínen újfent történelmi kalandutazás!
A cikk így folytatódik tovább...


1 2


A korábbi Savaria Karneválokról készült beszámolóinkat itt elolvashatják...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló