Újraszámlálás Szombathelyen - Sági nyert Csingerrel szemben, Ipkovich maradt

Sági József a FIDESZ KDNP jelöltje szerezte meg a mandátumot Szombathely 17-es választókörzetében, mivel a másik jelölt a függetlenként induló Csinger Péter szavazó cédulái között találtak három érvénytelen voksot – tájékoztatott Kun László a választási bizottság elnöke. (Csinger több cikluson át képviselte ezt a körzetet)

A polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat újraszámlálása sem hozott változást. Dr. Ipkovich György, az MSZP-SZDSZ jelöltje maradt a régi-új polgármester.

Mint ahogy arról beszámoltunk a voksok újra számlálást kérte két szombathelyi választókerületben és a polgármester jelöltekre leadott szavazatokat illetően a Fidesz helyi szervezete. Álláspontjuk szerint a 17-es körzetben a szavazategyenlőség, míg a 12-esben és a polgármesterek esetében a kevesebb, mint 1%-os különbség indokolta a szavazatok újra számlálását. A 16. választókerület szavazatait az MSZP helyi szervezete által benyújtott jogorvoslati kérelem miatt számolták újra.

A szavazatszámláló bizottság keddi újraszámolásánál megállapították azt is, hogy a 12-es és 16-os körzetekben az október elsejei eredmények az érvényesek.

Sági győzelmével azonban a Fidesz elveszett egy kompenzációs helyet, így Lazáry Viktor nem lesz tagja a szombathelyi közgyűlésnek. Az ő helye Kovács Zsoltnak, a Pro Savaria képviselőjének jár majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló