Pop, tárgyak, satöbbi - partyval egybekötött kiállításmegnyitó az Irokéz Galériában

A Pop, tárgyak satöbbi fantázianévvel felruházott kiállítás tulajdonképpen egy kísérlet vagy vizsgálódás arra nézve, hogy hogyan hat ránk napjaink tárgykultúrája, hogyan viszonyulunk a minket körülvevő tárgyakhoz. Vajon a művészek személyes környezetében lévő tárgyak milyen módon kapnak szerepet a művészi munkájukban? A műalkotásokban a közvetlen tárgyi való hogyan transzformálódik át és vesz fel esetleg új formát, megjelenést, vagy nyer más értelmet, jelentést? Egyáltalán, miről árulkodnak ezek a kis eszközök? Mennyire aknázzák ki, vagy épp ellenkezőleg, fogalmaznak-e meg kritikát a fogyasztói kultúra felé?

A kiállítás fontos jellemzője a műfaji és technikai sokszínűség: festmények, szobrok, tárgyegyüttesek, robotok, installációk, videómunkák és divatfotók is láthatóak lesznek a galéria terében a kiállítás ideje alatt. Mindez ráadásul többnyire fiatal művészek keze munkáját dícséri: sokan a közelmúltban szereztek képzőművészeti diplomát, de van közöttük street artos, graffitis is.

A fenti kérdésekre válaszolgat tehát ma, azaz péntek este hét órai kezdettel az Irokéz Galéria kiállítása, a Thököly utca 36. tetővel fedett emeletén, ingyen s bérmentve. A megnyitó után pedig party kerekedik: a helyi hősök közül DJ Superior, a budapesti tilosrádiós élvonalból pedig Badihali rakosgat kiváló zenéket a hetvenes évek flitteres diszkójától egészen napjain elektrójáig.

A kiállító alkotókról az ACB Galéria oldalán található bővebb info.
Tessék menni, megbánás esete nem forog majd fenn.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló