Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Csinos lány lakik a szomszédban. Meglátogattuk Andirja Ciricet

Hiába menetel a Falco, ha Ciric három hete harcképtelen. Most internetezik, Doyne-al játszik és számolja a napokat.

Andrija Ciric a három héttel ezelőtti Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa mérkőzés első felvonásának 5. percében esett fájdalmas arccal a padlóra. A játékost azonnal kórházba szállították, később kiderült, hogy a bokájából letörött egy csont. A kosaras hetekig még a csapat mérkőzéseire sem tudott kimenni, pénteken azonban már ott ült a Falco kispadján. Civilben. Ez is nagy siker három hét gipsz után. Mi szombaton látogattuk meg.

Kalapáccsal üti?
Ciric egy új építésű társasházban lakik. Egy lábon ugrálva jön ajtót nyitni. Jóformán még le sem ülünk, máris meséli az elmúlt hetek viszontagságait.

„Napról napra javul a lábam – vág bele és hellyel kínál. – Persze, még nem az igazi, hiszen két helyen is megrepedt a bokacsontom. Hétfőn voltam orvosnál, akitől jó híreket kaptam. Mikor meglátta a lábam, azt kérdezte: te Ciric kalapáccsal ütötted, hogy ennyire leapadt? Szépen javult, már le is került róla a gipsz, mindössze egy sínt, rögzítő kötést kell hordanom a bokámon. Azt, hogy mikor játszhatok újra, még nem tudom. De ha minden jól alakul, 2-3 hét múlva már biciklizhetek, úszhatok és óvatosan kocoghatok is – meséli egy szuszra.

Barátnője nincs, de szomszéd lány nagyon szép…
A barátnője nincs itthon? Tesszük fel a kissé provokatív kérdést, körbepillantva a lakásban. Ciric csak mosolyog, és talán sok szombathelyi lány örömére elárulja a titkot. Egyedül lakik Szombathelyen.
– Volt barátnőm, de miután ideigazoltam, már nem él velem. Szakítottunk. De sebaj, nem búslakodok, hiszen gyönyörűek a magyar lányok is. Itt a szomszédban is lakik egy nagyon szép! –mondja, és máris elkezdi mesélni, hogy barátnő híján is van, aki aggódjon érte. Édesanyja, amikor meghallotta, hogy sérült, Szombathelyre akart utazni.
– Természetesen nagyon aggódtak. Öt percenként hívogattak, hogy „Jézusom! Ciro! Mi történt? Hogy vagy?”. Tudják, milyenek a szülök. Azon is gondolkoztak, hogy eljöjjenek Szombathelyre, de lebeszéltem őket: ne jöjjenek ezért Magyarországra. Mondtam anyunak, hogy nagy fiú vagyok, meg tudom oldani egyedül is. Ráadásul nekünk, szerbeknek a vízumhoz sem egyszerű hozzájutni.

Interneten lógó kosaras
– Borzalmas lehetett itthon egyedül. Mozdulni sem tudott a gipszben – Gondolkodok hangosan, de Ciric erre is csak legyint, és persze mosolyog, ahogy teszi azt mindig, minden pillanatban.
– Ne hogy azt higgye, hogy magányos voltam! A csapatból mindenki meglátogatott már. Nagyon rendesek a fiúk. Nincs olyan nap, hogy ne jönne fel hozzám valaki. Így szerencsére nem igazán jut időm unatkozni. Meg különben is, amíg a laptopomon tudok netezni, nagy baj nem lehet. Internet függő vagyok, 24 órából 24-et tudnék a neten lógni. Televíziót nem igazán szeretek nézni. A mozit viszont szeretem. Az akció filmekért rajongok.

SMS-ben értesült az eredményekről
Ciric ekkor váratlanul megkérdi, nincs-e kedvem Play Station-özni vele. Miután kiderül, nekem ez nem igazán megy, mosolyogva közli: nem baj, akkor majd ha elmegyünk, felhívja Doyne-t és biztos benne, hogy íz percen belül már itt is áll az ajtó előtt.
– Bamnek is a szenvedélye. Felugrik, és órákon át játszunk. Van egy csomó lövöldözős játékom is. Tuti jobb vagyok nála, mindig kinyírom Őt! – mondja.

– Sérülése alatt a csapat továbbjutott a Magyar Kupában, 30 ponttal verte a Pécset, továbbra is toronymagasan vezeti a bajnokságot – sorolom a Falco legfontosabb, Ciric nélkül elért eredményeit. Nem lep meg, hogy naprakész és az információk begyűjtésénél sem bízott semmit a véletlenre.

Mi a siker titka?
„Pichler Gergely, a technikai vezetőnk minden egyes negyed után írt nekem sms-t, hogy mennyire vezetünk, és hogy ki játszik jól. Igazából mindig ugyanazt kaptam, csak az eredmény változott. Egyébként sokan feltették már nekem a kérdést, hogy mi a siker kulcsa. Őszinte leszek, tényleg nem tudom. Hiszen még azt sem tudom igazán, mi is az a siker Szombathelyen. Sorban nyerjük a meccseinket, jó formában vagyunk, remek a hangulat az öltözőben, kiváló sportemberek jöttek össze a Falconál. Ennél nem is kell több. Különben is, ha megnyerjük az alapszakaszt az még nem siker. Majd ha már bajnokként ünnepelhetünk az Arénában, akkor térjünk vissza erre a kérdésre. Addig inkább a közeget, azt, ahogy működnek a dolgok, a szurkolók fanatizmusát hiszem a nagy sikernek.”

Elköszönünk. Andrija Ciric azt mondja, ha nem baj, nem kísér ki, azt ajtót csak csukjuk be magunk után, úgyis mindjárt jön Doyne, addig meg csaknem lopja el senki. Ki is merné…?

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ajánló