Alig egy éve készült el, de már hullik is a vakolat a szombathelyi víztoronyról

A héten pedig jön a nagy megnyitó is.

Közeleg a nagy nap, július 1-jén kitárja kapuit Szombathely régi-új látványossága, az Octopus-Víztorony, amely 1926-ban épült a Brenner parkban. Ahogy azt már többször is írtuk, Július 1-én nyit a szombathelyi Octopus Víztorony 2021. June 10. 16:01 helyet kapott benne egy európai színvonalú interaktív kiállítás, a közösségi tér pedig előadások, filmvetítések lebonyolítására is alkalmas lesz. Illetve ott van a kávézó is, aminek hosszas huzavona után gazdája is lett Gazdára talált a szombathelyi víztorony hányattatott sorsú kávézója 2021. February 16. 14:56 és a Víztorony Bár és Bisztro nevet kapta.

Az emblematikus építmény kálváriája már hosszú évek óta tart, a város 500 millió forintot nyert a felújításra uniós pályázaton, több terv is készült, végül pedig 2019 áprilisában kezdték el a munkálatokat. Elkezdődik a szombathelyi víztorony felújítása, zárva lesz a KRESZ-park 2019. April 17. 13:47 A víztorony felújítására kiírt közbeszerzést egyébként, mondhatni nem túl meglepő módon Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Zrt. nyerte el. Öt szombathelyi közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc veje az utóbbi bő két évben 2020. February 12. 15:59

A felújítással tavaly júliusra végeztek, Elkísértük az éjszakai futókat, és közben kiderült, milyen a díszkivilágításban úszó felújított víztorony 2020. July 26. 07:31 számtalan terv volt a nyitásra, de közbeszólt többek között a koronavírus is. Így végül csak most jött el a nagy nap, viszont már a megnyitó előtt elkezdett amortizálódni az épület.

Olvasó

Hétvégén járt arra egy olvasónk, akinek feltűnt, hogy a felső födémről már hullik is a vakolat, pedig mindössze egy év telt el a felújítás óta.

„A vakablakok szintén elég indokolatlannak tűnnek, és az egységet megtörő kék fólia is kérdőjeles. Számomra elég sok dolog hanyag kivitelezésre utal, örülnék, ha ezeket a jövőben orvosolná a kivitelező cég” – írta olvasónk a fotókhoz.

A csütörtöki nyitás előtt egyébként tartanak egy sajtóbejárást is kedden, melyen mi is ott leszünk és rá fogunk kérdezni a víztorony állapotára és az omló vakolatra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem