Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bögrés akcióval gyűjtenek egy óvodának a szombathelyi adventi vásárban

A kezdeményezés túlmutat az egyszerű jótékonykodáson.

A Kedves Szülők! egy olyan oktatást segítő szombathelyi csoport, amely számára a középpontban a gyermeknevelés, illetve a családi életet meghatározó események, kérdések, problémák állnak.

Nemrég úgy döntöttek, egy programsorozat keretében próbálnak gondolatébresztő, támogató beszélgetéseket kezdeményezni szülőkkel, pedagógusokkal, szakértőkkel olyan kérdésekről, amelyek a családok mindennapjait érintik.

Kedves szülők_programsorozat
Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát!
Mészáros D. Zsolt

Kedd délután is volt egy ilyen beszélgetés, a helyszín ezúttal a Fő téri adventi vásár volt – mint kiderült, nem véletlenül –, a központi téma pedig az volt, hogy miként tudjuk a különleges bánásmódot igénylő gyerekeket integrálni a mindennapi életbe úgy, hogy társaik elfogadják őket.

Ehhez az akcióhoz csatlakozott a szombathelyi adventi vásár egyik standja, a Tiroli ház, akik felajánlották, hogy pénzt gyűjtenek a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Micimackó óvoda számára.

Kedves szülők_programsorozat
Mészáros D. Zsolt

Nagy Norbert és Balogh Máté, a Tiroli ház két képviselője ezért bögrés akciót indított, és minden eladott bögre után kétszáz forinttal támogatják a Micimackó óvodát. Az érzékenyítésről és a jótékonysági akcióról tartott beszélgetésen jelen volt az óvoda vezetője, Takács Nóra is, aki megköszönte támogatást.

Az intézményvezető elmondta, hogy a befolyó összeget kutyás- és lovasterápiára fordítják, mert ezek korábban is nagy sikernek örvendtek, de mivel nem nyertek újabb pályázatot, nem tudták folytatni a programot.

Kedves szülők_programsorozat
Mészáros D. Zsolt

A Kedves Szülők! csoportot Takács Dóra és Németh Krisztina képviselte, akik azt is elmondták, hogy nem csupán egyszeri kampányról van szó, hanem egy hosszabb távú kezdeményezésről, és igyekeznek a jövőben minél több intézményt bevonni az akcióba.

Kedves szülők_programsorozat
Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát!
Mészáros D. Zsolt

Mint megtudtuk, nem ez az első eset, hogy a Tiroli Ház platformot biztosít az emberek mindennapjait érintő témáknak: legutóbb egy szombathelyi női egyesület (Soroptimist Club) kereste meg őket azért, hogy a bögrékre papírszíveket kössenek, felhívva a figyelmet egy másik súlyos problémára: a nők ellen elkövetett erőszakra.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát