Bögrés akcióval gyűjtenek egy óvodának a szombathelyi adventi vásárban

A kezdeményezés túlmutat az egyszerű jótékonykodáson.

A Kedves Szülők! egy olyan oktatást segítő szombathelyi csoport, amely számára a középpontban a gyermeknevelés, illetve a családi életet meghatározó események, kérdések, problémák állnak.

Nemrég úgy döntöttek, egy programsorozat keretében próbálnak gondolatébresztő, támogató beszélgetéseket kezdeményezni szülőkkel, pedagógusokkal, szakértőkkel olyan kérdésekről, amelyek a családok mindennapjait érintik.

Kedves szülők_programsorozat
Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát!
Mészáros D. Zsolt

Kedd délután is volt egy ilyen beszélgetés, a helyszín ezúttal a Fő téri adventi vásár volt – mint kiderült, nem véletlenül –, a központi téma pedig az volt, hogy miként tudjuk a különleges bánásmódot igénylő gyerekeket integrálni a mindennapi életbe úgy, hogy társaik elfogadják őket.

Ehhez az akcióhoz csatlakozott a szombathelyi adventi vásár egyik standja, a Tiroli ház, akik felajánlották, hogy pénzt gyűjtenek a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Micimackó óvoda számára.

Kedves szülők_programsorozat
Mészáros D. Zsolt

Nagy Norbert és Balogh Máté, a Tiroli ház két képviselője ezért bögrés akciót indított, és minden eladott bögre után kétszáz forinttal támogatják a Micimackó óvodát. Az érzékenyítésről és a jótékonysági akcióról tartott beszélgetésen jelen volt az óvoda vezetője, Takács Nóra is, aki megköszönte támogatást.

Az intézményvezető elmondta, hogy a befolyó összeget kutyás- és lovasterápiára fordítják, mert ezek korábban is nagy sikernek örvendtek, de mivel nem nyertek újabb pályázatot, nem tudták folytatni a programot.

Kedves szülők_programsorozat
Mészáros D. Zsolt

A Kedves Szülők! csoportot Takács Dóra és Németh Krisztina képviselte, akik azt is elmondták, hogy nem csupán egyszeri kampányról van szó, hanem egy hosszabb távú kezdeményezésről, és igyekeznek a jövőben minél több intézményt bevonni az akcióba.

Kedves szülők_programsorozat
Kattints a képre, ha meg szeretnéd nézni a galériát!
Mészáros D. Zsolt

Mint megtudtuk, nem ez az első eset, hogy a Tiroli Ház platformot biztosít az emberek mindennapjait érintő témáknak: legutóbb egy szombathelyi női egyesület (Soroptimist Club) kereste meg őket azért, hogy a bögrékre papírszíveket kössenek, felhívva a figyelmet egy másik súlyos problémára: a nők ellen elkövetett erőszakra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát