Szombathelyi kick-boxosok is a perenyei Félix barcelonai műtétjére gyűjtenek

Egy különleges relikviát ajánlottak fel licitre.

Január 14-én szombaton ismét jótékonysági főzés lesz Szombathelyen, a nagy sikerű novemberi akció Sok embernek segített a Vas megyei tűzoltó, most ő szorul segítségre 2022. November 18. 16:16 után – amikor is a leukémiában szenvedő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak gyűjtöttek – most a perenyei Vukits Félix segítésére szervezik, akinek történetéről mi is írtunk. Félix egy igazi kis harcos – Most Szombathelyen gyűjtenek barcelonai műtétjére 2023. January 10. 07:30

De nem ez az egyetlen akció. A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy licittel támogatja Félixet a szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club. 2022-ben több ismert és elismert sportoló járt náluk, például Erdei Zsolt ökölvívó, Borics Ádám profi MMA harcos és Rákóczi Renáta kétszeres profi WAKO kick-box világbajnok is.

Agrobio Classic Kick-box és Box Club

„Megkértük őket, hogy aláírásukkal lássák el egyik bokszkesztyűnket. Most ezt az emléktárgyat szeretnénk felajánlani jótékonysági licitre, mellyel ismét Vukits Félix külföldi gyógykezeléséhez szeretnénk hozzájárulni” – mondta lapunknak Kovács Gábor edző.

A licit online, a Segítsünk Félixnek nevezetű Facebook-oldalon zajlik, a felajánlásokat az itt elérhető poszt alatt várják kommentben egészen január 14. szombat 12:00-ig.

Erre a boxkesztyűre lehet licitálni Félixért.
Agrobio Classic Kick-box és Box Club

4700 euróba kerül a műtét

Félix 2019-ben született, agyi eredetű bénulása van, ami miatt nagyon nehezen megy neki mindenféle, számunkra hétköznapi mozdulat. 9 hónapos korában derült ki, hogy csecsemőkori agyi bénulással, úgynevezett ICP-vel született.

Azóta gyógytornára és különböző fejlesztésekre hordják a szülők, melyekkel szinten tartható az állapota, de javulás csak műtéttel érhető el. 2022 nyarán Barcelonában jártak egy specialistánál, aki megvizsgálta Félixet és egy olyan műtétet javasolt, mellyel javulna az egyensúlya és a járás is könnyebb lenne számára, ráadásul a szeménél és az arcán található izmok korrekciójával a mindennapi étkezés és beszéd is könnyebben menne neki.

Az operációra január 24-én kerül sor Barcelonában, 4700 euróba kerül, plusz az utazási költség és a szállás, illetve a műtét utáni rehabilitáció sem lesz egy sétamenet. A társadalombiztosítás pedig nem finanszírozza a műtétet, ezért szervezik am jótékonysági főzést és a licitet is.

Ha pedig a jótékonysági főzésen és a liciten kívül is támogatnátok Félixet, az alábbiak szerint megtehetitek:

Segítsünk Félixnek az Önálló Mozgásban Alapítvány
Számlaszám: 11600006-00000000-96548910
IBAN: Hu36116000060000000096548910
swift: GIBAHUHB

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Félix egy igazi kis harcos – Most Szombathelyen gyűjtenek barcelonai műtétjére

A perenyei kisfiúnak agyi eredetű bénulása van, ami miatt nagyon nehezen megy neki a mozgás.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát