Anyukák összefogásával újulhat meg Szombathely egyik játszótere

Június 30-án sokféle programmal várják az adakozó kedvűeket.

Egy maroknyi helyi lakos úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a Herény városrészben, a Tulipán és a Hóvirág utcák sarkán található játszótér sorsát.

„Szeretnénk ebből egy nagyon jó közösségi teret létrehozni, több játékkal. Ehhez viszont pénzre van szükségünk, így jött a rendezvény gondolata” – mondta Kiss Enikő a kezdeményezés egyik ötletgazdája.

Jelenleg egy kétállású hinta, egy kisebb homokozó és egy forgó áll a kicsik rendelkezésére.

Szépítenék a játszóteret a civilek
Kiss Enikő

„A kakashintánkat le kellett szerelni, valószínűleg nem felelt meg az engedélyeztetés során, annak helyét befüvesítették. Idén eltörött a csúszdánk, jelenleg renoválás alatt van. Ezt kevésnek találjuk, jeleztük is az önkormányzat felé többször.

A padok háttámlájánál túl nagy volt a nyílás, egy kisebb gyermek a résen könnyen átfért, sajnos baleset is történt. A Szompark ezt a problémát végül orvosolta, plusz lécet szereltek be, így csökkentve a nyílást” – meséli az anyuka.

Kerítés telepítésére nincs lehetőség, viszont sövényt szeretnének ültetni babérbokrokból a szülők. Álmaik között szerepelnek még: új játékok, asztal a társasozáshoz és nassoláshoz, árnyékoló a homokozóhoz.

„Tisztában vagyunk vele, hogy minden egyszerre nem megy. Egy kakashinta ára is körülbelül félmillió forint. Lehet, hogy csak apró lépésekben tudunk majd haladni. Mindenkit szeretettel várunk a rendezvényre, aki jó szívvel támogatná a kezdeményezésünket. Ha pár száz ember eljönne, annak már nagyon örülnénk” – tette hozzá Enikő.

Az ételek és italok alapanyagainak költségét mind a szülők állják, és ők készítik el a finomságokat, valamint a programhoz szükséges kellékek nagy részét is ők biztosítják. Ez sokba kerül, nem beszélve a befektetett energiáról.

„Szerencsére sokan mellénk álltak. Ingyen kapjuk az ugrálóvárat, az emelődarus autót, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség is rögtön igent mondott. Az amerikai focisták itt edzenek a közelben, szívesen jönnek, és mi nagyon hálásak vagyunk nekik” - zárta a közösség szószólója.

Íme a részletes program:

Kiss Enikő
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát