Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Elstartolt a Karitász tábora – Közel 1200 gyerek veszi be idén nyáron Nardát

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 28. alkalommal szervezte meg Nardán nyári napközis táborát az egyházmegye általános iskolás gyermekei részére.

„Idén is 8 hétig lesz nyitva a nardai tábor kapuja” – tudtuk meg Tuczainé Régvári Mariettától, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójától. „Egy-egy turnusban 100-150 gyermeknek nyújtanak kikapcsolódást, felejthetetlen pillanatokat. Hála és köszönet minden jószívű adományozónak, akik segítik a gyerekek táboroztatását, és külön köszönet a Karitász munkatársainak, az önkénteseknek akik gondjukat viselik a fiataloknak” – tette hozzá.

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

Idén ugyanis megújult a tábor környezete, felszerelése a vasi cégeknek, vállalkozásoknak köszönhetően, ezt külön megköszönte nekik Tuczainé Régvári Marietta a tábornyitó ünnepségen, ráadásul szolgálatkészségüket, társadalmi felelősségvállalásukat oklevéllel is elismerte a katolikus jószolgálati szervezet.

A tábornyitót június 28-án tartották a nardai plébánia udvarán, a szentmisét Székely János megyéspüspök mutatta be, de részt vettek rajta az egyházmegye kispapjai, diakónusai is és fellépett a Szőllőszemek, a Szőllősi Egyházközösség és a Szőllősi Jézus Szíve Plébánia zenekara.

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

Székely János beszédében kiemelte, „sok gyerek van a világon, aki ilyen táborba, mint amilyen a karitász nardai napközis tábora, nem jut el. Sajnos Magyarországon is. Hálát adunk ezért a táborért és imádkozunk azért, hogy ezekben a hetekben a szívetekben szeretet legyen.”

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

A megyéspüspök számos jótanáccsal is ellátta a kis táborlakókat. Ezek közül az egyik legfontosabb így hangzott: „A nagy bátorság nem ahhoz kell, hogy valaki félrelökje a másikat, nem az erőszak a legnagyobb erő. A nagy bátorság ahhoz kell, hogy jó legyetek. Azt kívánom, hogy ezt az igazi bátorságpróbát nap mint nap kiálljátok, és a szívetek jó gyümölcsöket teremjen.”

A tábornyitó után pedig kezdődhetett a felhőtlen szórakozás. Ahogy a gyerekek birtokba vették a tábor játékait, köztük az új csocsó- és pingpongasztalokat, önfeledt zsivaj töltötte be a plébániakertet. De nemcsak az aktív programokról szól a tábor, a fedett foglalkoztatóban megélhetik majd a kézműveskedés fortélyait és a társasjátékok izgalmát az „önfeledt örökmozgók”.

28. Karitász tábor Nardán
A képekre kattintva galéria nyílik!
Büki László

Délben agapéra várták a tábornyitó ünnepség vendégeit - ebédre pedig a gyerekeket -, amire nagyon készült két Karitász csoport, a kőszegi és a zalaegerszegi. Szinte elválaszthatatlan szövetséget kötöttek, a nap során közel 700 palacsintát és több mint 300 lángost készítettek el.

Elkezdődött hát a nagybetűs nardai vakáció, a tábor önkéntesei, kispapjai, foglalkozásvezetői és konyhai személyzete pedig igazi hősként veri majd vissza a hiperaktív siserehad - jó értelemben vett - „támadásait”. Mára Narda óriási kertjével igazi gyermekparadicsommá vált, ahol több héten keresztül hetente közel 100-150 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, kreatív és lelki foglalkozásokban is gazdag örömét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra