Elstartolt a Karitász tábora – Közel 1200 gyerek veszi be idén nyáron Nardát

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 28. alkalommal szervezte meg Nardán nyári napközis táborát az egyházmegye általános iskolás gyermekei részére.

„Idén is 8 hétig lesz nyitva a nardai tábor kapuja” – tudtuk meg Tuczainé Régvári Mariettától, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatójától. „Egy-egy turnusban 100-150 gyermeknek nyújtanak kikapcsolódást, felejthetetlen pillanatokat. Hála és köszönet minden jószívű adományozónak, akik segítik a gyerekek táboroztatását, és külön köszönet a Karitász munkatársainak, az önkénteseknek akik gondjukat viselik a fiataloknak” – tette hozzá.

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

Idén ugyanis megújult a tábor környezete, felszerelése a vasi cégeknek, vállalkozásoknak köszönhetően, ezt külön megköszönte nekik Tuczainé Régvári Marietta a tábornyitó ünnepségen, ráadásul szolgálatkészségüket, társadalmi felelősségvállalásukat oklevéllel is elismerte a katolikus jószolgálati szervezet.

A tábornyitót június 28-án tartották a nardai plébánia udvarán, a szentmisét Székely János megyéspüspök mutatta be, de részt vettek rajta az egyházmegye kispapjai, diakónusai is és fellépett a Szőllőszemek, a Szőllősi Egyházközösség és a Szőllősi Jézus Szíve Plébánia zenekara.

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

Székely János beszédében kiemelte, „sok gyerek van a világon, aki ilyen táborba, mint amilyen a karitász nardai napközis tábora, nem jut el. Sajnos Magyarországon is. Hálát adunk ezért a táborért és imádkozunk azért, hogy ezekben a hetekben a szívetekben szeretet legyen.”

28. Karitász tábor Nardán
Büki László

A megyéspüspök számos jótanáccsal is ellátta a kis táborlakókat. Ezek közül az egyik legfontosabb így hangzott: „A nagy bátorság nem ahhoz kell, hogy valaki félrelökje a másikat, nem az erőszak a legnagyobb erő. A nagy bátorság ahhoz kell, hogy jó legyetek. Azt kívánom, hogy ezt az igazi bátorságpróbát nap mint nap kiálljátok, és a szívetek jó gyümölcsöket teremjen.”

A tábornyitó után pedig kezdődhetett a felhőtlen szórakozás. Ahogy a gyerekek birtokba vették a tábor játékait, köztük az új csocsó- és pingpongasztalokat, önfeledt zsivaj töltötte be a plébániakertet. De nemcsak az aktív programokról szól a tábor, a fedett foglalkoztatóban megélhetik majd a kézműveskedés fortélyait és a társasjátékok izgalmát az „önfeledt örökmozgók”.

28. Karitász tábor Nardán
A képekre kattintva galéria nyílik!
Büki László

Délben agapéra várták a tábornyitó ünnepség vendégeit - ebédre pedig a gyerekeket -, amire nagyon készült két Karitász csoport, a kőszegi és a zalaegerszegi. Szinte elválaszthatatlan szövetséget kötöttek, a nap során közel 700 palacsintát és több mint 300 lángost készítettek el.

Elkezdődött hát a nagybetűs nardai vakáció, a tábor önkéntesei, kispapjai, foglalkozásvezetői és konyhai személyzete pedig igazi hősként veri majd vissza a hiperaktív siserehad - jó értelemben vett - „támadásait”. Mára Narda óriási kertjével igazi gyermekparadicsommá vált, ahol több héten keresztül hetente közel 100-150 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, kreatív és lelki foglalkozásokban is gazdag örömét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát