Gyerektábor lett a szombathelyi börtönből

20 gyermek tölti most ott a napjait.

Június 26-tól kétszer két hétig tábort szerveznek a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben a dolgozók gyermekeinek. A második kéthetes tábor július 31-én kezdődött – írják a börtön honlapján.

Míg az első turnusban 34, most 20 gyermek tölti napjait 7.30-tól 16 óráig érdekes és hasznos programokkal a bölcsőde mögötti parkos területen. Szerveztek nekik kirándulást a dozmati Krisztina-kilátóhoz, a lukácsházi kilátóhoz, a kámoni arborétumba, jártak a KRESZ-parkban, a repülőtéren, moziban és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájában is.

Büntetés-végrehajtás

Mint írják, egy-egy ilyen tábor arra is jó alkalom, hogy a gyerekek anya és apa hivatásával is megismerkedjenek: felszállhatnak a rabszállító járműre, kipróbálhatják a mozgáskorlátozó eszközöket, a műveleti osztály tagjai és a szolgálatikutya-vezetők pedig látványos bemutatókkal ejtik ámulatba őket.

De alkotásra is jut idő: gyöngyöt fűznek, rajzolnak és színeznek, ágakból tutajt építenek, papírsárkányt készítenek, egy-egy kiadós zápor után pedig a közösen hajtogatott papírhajókat is megversenyeztethetik a pocsolyákban. Népszerű a csocsóasztal, és a társasjátékok sem hevernek kihasználatlanul a sarokban.

Büntetés-végrehajtás

Mindkét turnusban örömmel fogadták a gyerekek a Fekete István Állatvédő Egyesület munkatársait, akik nemcsak gazdára váró kutyákat hoztak magukkal, de egy felelős állattartásról szóló kisfilm megnézése után beszélgettek is a gyerekekkel erről a fontos témáról.

Büntetés-végrehajtás

A tábor és a felügyelet megszervezésével az intézet nagy terhet vesz le a szülők válláról. Jelképes térítési díj ellenében napi háromszori étkezést is kapnak a gyerekek, a hasznos időtöltésükről pedig az intézeti bölcsőde szakképzett munkatársai gondoskodnak – tudtuk meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát