Czeglédy Csaba a választási bizottsághoz fordul a titokzatos szórólapok miatt

Tetten érték a terjesztőt.

Czeglédy Csaba közleményét szó szerint közöljük:

"Sajtóközlemény

A szombathelyi Fidesz és Hende Csaba is tisztában vannak azzal és a legfrissebb közvélemény kutatás adatai is alátámasztják, hogy én vagyok az esélyese Szombathely és térségében az április 3-i országgyűlési választásnak. Emiatt kétségbeesésükben nemtelen eszközökhöz nyúlnak. Így került arra sor, hogy Hende Csaba érdekében - tudomásom szerint - az ő kampányát anyagilag is támogató Vasi Friss Rádió Kft. legyártatott egy engem becsmérlő szóróanyagot, továbbá a Munkáspárt-ISZOMM jelöltjének is elkészítették a szóróanyagát.

Hende Csaba érdekében Kremser Csaba vállalta ezen két szóróanyagnak a terjesztésének megszervezését, azaz ő adott többeknek megbízást, hogy dobják be azokat a postaládákba.

Szombaton Náraiban rajta is kapták az egyik terjesztőt, aki a Fidesz negatív kampányüzeneteit tartalmazó szórólapjával együtt kézbesítette a Munkáspárt jelöltjének Kádár Jánost dicsőítő szórólapját is. Miután beazonosításra került a terjesztést végző személy, ő jegyzőkönyvbe foglaltan elismerte, hogy Kremser Csaba megbízásából terjeszti a két szórólapot.

Amiatt, mert több terjesztő is lebukott és ők megnevezték Kremser Csabát, mint közvetlen megbízójukat, Kremser Csaba felmondta a megbízást és visszaadta a szóróanyagot a szombathelyi Fidesznek.

Kremser Csabáról egyébként annyit érdemes tudni, hogy Puskás Tivadar egykori fideszes polgármester sajtósa volt, illetve kampánystáb tagja volt a Fidesz 2019-es szombathelyi polgármester jelöltjének is. Családi cége hónapokon keresztül adott ki olyan újságot, aminek egyrészt nem volt médiahatósági engedélye, másrészt a lap nem is burkoltan agresszív kormánypárti propagandában utazott, és olyanok hirdettek ott, mint Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje és a Fideszhez köthető, helyi rendezvényeket biztosító Marcus Security.

A szóróanyagok a tartalmuk miatt is sértik a választási alapelveket, azonban azért is törvénysértők, mert nem tartalmaznak, illetve hiányosan tartalmazzák az impresszumot. A jogsértés szándékos volt, ugyanis a korábban újságkiadással is foglalkozó Kremser Csabának arról nyilván tudnia kellett, hogy fel kell tüntetni impresszumot a szóróanyagon.

Gyáva módon a szombathelyi Fidesz és Hende Csaba nem merték a nevüket adni ehhez a két törvénysértő szórólaphoz. Eléggé megdöbbentő, de igaz, hogy a szombathelyi Fidesznek és Hende Csabának nem volt elég, hogy segítették összegyűjteni a Munkáspárt-ISZOMM jelöltjének a szükséges 500 aláírást, még szóróanyagot is gyártatnak és gondoskodnak a terjesztéséről. Bízom benne, hogy a Fidesz eddigi támogatói levonják abból a megfelelő következtetést, hogy Hende Csaba érdekében elkészül egy olyan szóróanyag, ami Kádár Jánost dicsőíti és az szerepel rajta, hogy “Hende Csaba nem, Kádár János viszont igen”...

A szórólapok, mivel törvénysértőek, ezért választási kifogással éltem a Szombathelyi Választási Bizottságnál, és kértem, hogy állapítsák meg, hogy Kremser Csaba törvényt sértett, és büntessék meg legalább 400 ezer Forintra.

Mivel Kremser Csaba felmondta a megbízást, ezért jelenleg nincs, aki terjessze ezeket a törvénysértő szórólapokat. Arról van tudomásom, hogy a szombathelyi Fidesz és Hende Csaba aktivistákat akarnak megbízni a terjesztéssel, ezzel törvénysértésre akarják őket rábírni. Felhívom az érintettek figyelmét, hogy ne kövessenek el törvénysértést, azonban, ha ezt mégis megteszik, kénytelen leszek velük szemben is eljárást indítani.

dr. Czeglédy Csaba

országgyűlési képviselőjelölt
Szombathely és térsége

A szórólapok egyike.

Időközben Kremser Csaba válaszolt, "Czeglédy Csaba sajtóközleménye csúsztatásokkal van tele" 2022. March 21. 18:42 az alábbi közleményt küldte lapunknak:

"Egyetlen terjesztőm sem „bukott le”, mind bejelentett, legális munkát végeznek és végeztek. Egy terjesztőm volt, akit Czeglédy Csaba és Horváth Soma, már a zaklatást súrolva hívogatott telefonon szombat délelőtt. Az ő kérésére, a munkavégzés alól őt felmentettem.

Nem igaz, hogy azért adtam vissza a megbízást, mert bárki lebukott volna, hanem azért, mert én magam szombat délután vettem csak észre, hogy hiányzik az impresszum a szórólapokon. Ahogy megláttam, intézkedtem és lemondtam a terjesztést.

Czeglédy Csaba a sajtóközleményben leírtakat csak egy Városházán történt zártkörű munkaügyi megbeszélésről tudhatta meg, amelyen ő nem volt jelen. Ha onnan tudja az információkat, akkor az aggályos, ha nem onnan, akkor pedig nem hiteles. Ezt úgy hívják, hogy „pletyka”. Mindenesetre engem nem hívott, velem nem beszélt.

Mindezek tükrében egy sajtóközleményt kiadni, amiben egy nem közszereplő vállalkozó nevesítve van, jogi elégtételért kiált. Ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy ő úgy akarja-e képviselni térségünk becsületes lakóit, hogy lejáratja nagy nyilvánosság előtt azokat akikről valami hall.

Tisztelettel,

Kremser Csaba

vállalkozó"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022