Elutasították a feljelentést, Czeglédy Csaba indulhat a választáson

Vasárnap tettek feljelentést a nyilvántartásba vétel ellen.

Elutasította a Czeglédy Csaba képviselőjelöltsége elleni feljelentést a Nemzeti Választási Bizottság - tudtuk meg megbízható forrásból. Az NVB ma délután 16 órakor kezdődő ülésén döntött Tényi István vasárnap benyújtott fellebbezéséről Megfellebbezték Czeglédy Csaba képviselőjelölti nyilvántartásba vételét 2018. February 25. 19:03 .

A bizottság azért utasította el a fellebbezést, mert a jogorvoslat benyújtója nem jelölte meg a konkrét jogszabálysértést és bizonyítékot sem csatolt be, holott ezek elengedhetetlenek az érdemi vizsgálathoz. Patyi András, az NVB elnöke hangsúlyozta: a fellebbező nem jelölt meg olyan jogerős bírósági döntést, amely Czeglédy Csaba választójogból kizárását megalapozta volna, a folyamatban lévő büntetőeljárásra hivatkozás nem lehet alapja a fellebbezés érdemi vizsgálatának.

Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához. Czeglédy mentelmi jogáról a Nemzeti Választási Bizottság mondja ki a végső szót.

Czeglédy Csabát múlt pénteken, február 23-án vette nyilvántartásba Életbe lépett Czeglédy Csaba mentelmi joga, nyilvántartásba vették, mint képviselőjelölt 2018. February 23. 11:52 képviselőjelöltként a szombathelyi választási bizottság, vasárnap aztán Tényi István, hivatásos feljelentő, volt fideszes megfellebbezte a döntést Megfellebbezték Czeglédy Csaba képviselőjelölti nyilvántartásba vételét 2018. February 25. 19:03 . Tényi A választás tisztaságának megóvása, valamint a jóhiszemű és rendeltetés­szerű joggyakorlás érdekeire hivatkozott, így került az ügy a Nemzeti Választási Bizottság elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2018