Czeglédy Csaba: „Nem áll meg az élet”

Nemény András egy városháza előtti sajtótájékoztatón gratulált Hende Csabának. De másról is szó esett.

Nyilvánvalóan jelképes volt, hogy a szombathelyi városháza elé hirdetett sajtótájékoztatón Czeglédy Csabán és Nemény Andráson kívül a városvezetés, illetve az Éljen Szombathely választási szövetség képviselői is megjelentek, így demonstrálva az egységet, illetve azt, hogy ami elhangzik, azzal mindenki egyetért.

Valójában földrengést okozó bejelentések nem történtek, a különböző témákat körbejáró mondatokból az a kép rajzolódott ki, hogy Szombathelyen nagyjából minden úgy megy tovább, ahogy azt a választás előtt megszoktuk.

A választási küzdelemben alulmaradt Czeglédy Csaba megköszönte a választóknak a rá leadott voksokat, ugyanakkor tiszteletben tartja azokat a voksokat is, amiket ellenfele kapott.

Elöl: Nemény András és Czeglédy Csaba. Második sor balról: Pavelkovits Petra MKKP városi vezető, Németh Ákos tanácsnok, László Győző és Horváth Soma alpolgármesterek, Szuhai Viktor tanácsnok.
Józing Antal

Hangsúlyozta, hogy Szombathelyen az ellenzék továbbra is egységes, és az utóbbi hetekben-hónapokban sokat egyeztetett a városvezetéssel fejlesztési kérdésekről.

Így viszont most Hende Csabának lesz lehetősége megvalósítani a fejlesztési kérdéseket, amik közül kettőt emelt ki az ellenzéki politikus: a 200 bérlakás építését lehetővé tevő bérlakás-programot és az 1,4 milliárd forintos állami kompenzációt.

Czeglédy kiemelte: soha nem kapott még baloldali jelölt Szombathelyen ilyen sok szavazatot, illetve saját szavazókörzetében „ebben a torz rendszerben” is sikerült egy szavazattal nyernie.

Amúgy önkormányzati képviselőként és szociális bizottsági elnökként folytatja a munkáját, hiszen az élet nem áll meg.

A körülményekhez képest optimista beszédet mondott Nemény András polgármester. Emlékeztetett arra, hogy 2018-ban, amikor ő volt a baloldali jelölt Szombathelyen, még rosszabb eredményeket értek el, de aztán megnyerték az önkormányzati választást, mert azok más logika mentén történnek.

A polgármester gratulált Hende Csaba győzelméhez, és közölte, ahogy korábban, úgy ezekután is nyitva áll az ajtó a fideszes képviselő előtt.

Józing Antal

Nemény szerint a vasárnapi választás érzelmi választás volt, a Fidesz félelemre építő „háború vagy béke” kérdése nagyon átment, miközben az ellenzéknek nem volt igazán jó mondanivalója, világos tartalmi üzenetei.

„Ezt sokkal jobban csinálta a kormányzó párt” – ismerte el a polgármester, aki gratulált Czeglédy Csabának, aki 3 százalékkal több szavazatot kapott, mint az ellenzék listája, miközben Hende 3 százalékkal kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz listája.

Nemény elárulta, biztos volt benne, hogy Czeglédy nyer, de kiderült, más a közhangulat.

Ő maga egyébként arra számít, hogy a következő hónapokban nagyon nehéz gazdasági helyzet lesz az országban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022