Fröccsel a kezében vette be a KISZ Lakótelepi Napokat Karácsony Gergely Szombathelyen

Dobrev és Márki-Zay után ő zárt szombaton. Ungár Pétert is jött népszerűsíteni.

Nagy nap volt a mai itt Szombathelyen, hiszen három miniszterelnök-jelölt is a városba utazott. Dobrev Klára Szombaton a szombathelyi Fő téren bukkan fel Dobrev Klára 2021. September 24. 13:03 és Márki-Zay Péter Márki-Zay Péter lesz a Nyugat szombati rendkívüli podcastjének vendége 2021. September 24. 10:10 előre bejelentett lakossági fóruma után pénteken kiderült, Karácsony Gergely is Szombathelyre jön szombaton 2021. September 24. 14:03 hogy Karácsony Gergely is újra Szombathelyre jön. A múltkori Fő téri banzáj után pedig ezúttal egy lakótelepet vett be a főpolgármester Ungár Péter képviselőjelölttel és a szombathelyi városvezetéssel késő délután.

Bár 17:15-re volt meghirdetve a találkozó, Karácsony már korábban megjelent a KISZ Lakótelepi Napokon, ami egyébként már sokadik állomása volt szombati kampánykörútjának. Szóval egy hosszú és fárasztó napon lehet túl, ezért annyira nem is lepődik meg senki azon, hogy fröccsel a kezében flangál az emberek között, beszélget és fotózkodik velük, ahogy az lenni szokott ilyenkor.

Karácsony Gergely, Ungár Péter és Nemény András a KISZ Lakótelepi Napon
Még több képért kattintson!
Nyugat.hu

Közben szépen fokozatosan jelennek meg a szombathelyi politikusok is, köztük Nemény András polgármesterrel, és a kötelező körök lefutása után végre úgy tűnik, hogy elindul valamilyen irányba az addig kissé céltalannak tűnő program. Előkerülnek a telefonok, mikrofonok, szépen beáll mindenki a helyére és az érdeklődők is köréjük gyülekeznek. Kezdődhet az élőzés meg a beszédek sora.

„Csodás itt a hangulat” – kezdte a főpolgármester, aki aztán azzal folytatta, hogy azért jött ismét Szombathelyre, mert ez is egy olyan hely, ahol még annak ellenére is változásokra van szükség, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon Nemény András és csapata nyert.

Karácsony Gergely, Ungár Péter és Nemény András a KISZ Lakótelepi Napon
Nyugat.hu

„Világosan megmutatták, hogyan kell másféle módon kormányozni, hogyan kell az emberekre odafigyelve kormányozni. Hogy a politika nem uralkodás, hanem szolgálat. És ez a város is kiváltotta ezzel sajnos Orbán Viktor haragját” – mondta, majd arról beszélt, hogy most az előválasztással ismét lehetőségük van a szombathelyieknek hallatniuk a hangjukat és egy gyökeres változást hozni.

Ennek a változásnak pedig fontos lépcsőfoka a képviselőválasztás, melyen Karácsony Ungár Pétert támogatja és ajánlja nyugodt szívvel. Szerinte azért ő a legjobb választás, mert „bizonyíthatóan ő tudja a legtöbb embert megszólítani” és nem megosztja, hanem egyesíti az erőket.

Aztán Nemény András polgármester következett, aki szintén felidézte a szombathelyi ellenzék 2019-es győzelmét. Azóta pedig sokkal magasabb lett a városvezetés támogatottsága, mert a jobboldali szavazókat és bizonytalanokat is sikerült megszólítaniuk. Szerinte most miniszterelnöknek is olyan ember kell, aki végig tud menni ezen az úton, ez az ember pedig Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely, Ungár Péter és Nemény András a KISZ Lakótelepi Napon
Nyugat.hu

Végül pedig Ungár Péter állt a mikrofonhoz, aki nosztalgiázással kezdett, ugyanis Karácsony volt az első főnöke a politikában. Majd azzal folytatta, hogy szerinte miért a főpolgármester a megfelelő miniszterelnök-jelölt.

„Ha a Fidesz nem őt tartaná a fő kihívójának, akkor nem költött volna el több száz millió forintot arra, hogy őt lejárassa. Ez megmutatja, hogy ő az, akitől a legjobban félnek. Ha ez nem így lenne, akkor a volt miniszterelnök mellett nem az ő neve szerepelne egy teljesen fiktív, értelmetlen aláírásgyűjtésen” – indokolta Ungár.

Karácsony Gergely, Ungár Péter és Nemény András a KISZ Lakótelepi Napon
Nyugat.hu

Aztán saját magára és a politikai ígéretekre terelte a szót. Mint mondja, sokan ígérnek olyat, amivel választást lehetne nyerni, de azt nem gondolják végig, hogy utána mit lehet mindebből teljesíteni. Ő viszont nem tett felesleges és tarthatatlan ígéreteket, csak annyit, hogy visszaszerzik Szombathelynek az elvett 3 és fél milliárd forintot.

És ezzel véget is ért a beszédek sora, utána pedig még egy kis ideig folytatódott a beszélgetés, ölelkezés, fotózkodás, de a tömeg szépen fokozatosan feloszlott.

Karácsony Gergely, Ungár Péter és Nemény András a KISZ Lakótelepi Napon
Még több képért kattints!
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021