„Ne féljetek, együtt sikerülni fog” – mondta Márki-Zay Péter győzelmi beszédében

Már biztos, hogy Márki-Zay nyerte az ellenzéki előválasztást.

Ahogyan nemrég írtuk, Minden bizonnyal Márki-Zay Péter nyerte meg a miniszterelnök-jelöltek előválasztását 2021. October 17. 20:24 hogy Márki-Zay Péter megnyerte az ellenzéki előválasztást, ez azt jelenti, hogy tavasszal ő lesz Orbán Viktor kihívója. Győzelméhez már Dobrev Klára és Karácsony Gergely is gratulált. Minden bizonnyal Márki-Zay Péter nyerte meg a miniszterelnök-jelöltek előválasztását 2021. October 17. 20:24

Márki-Zay a budapesti Anker-közben mondott beszédet, miután biztossá vált a győzelme.

Egy széles koalíció, a Tiszták Koalíciója áll mögötte – jelentette ki, a Momentumnak és Karácsony Gergelynek külön, és köszöni a megtisztuló Szocialista Párt támogatását is.

Ezt a küzdelmet nem a pártok, hanem a civilek, a kicsik nyerték meg – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Ellenzéket is váltottunk, az MSZP-n belül azokat, akik nem akartak változást. Leváltottuk azokat, akiket meg lehetett zsarolni, meg lehetett fenyegetni. Olyanok legyenek a hátunk mögött, akik el akarják számoltatni a bűnösöket 2010 előtt és után – mondta.

Forrás: Facebook / Telex

„Egy új és tisztább, becsületes Magyarországot akarunk” – mondta a miniszterelnök-jelölt. A láthatóan lelkes Márki-Zay hosszan beszélt az összefogás szükségességéről, arról, hogy tavasszal nem engedik a választási csalást.

„Ne féljetek, együtt sikerülni fog” – jelentette ki. Mindannyian nyertek, különösen a fiatalok, mert az átlagéletkor, ahogy körülnézett, nem éri el a 40 évet. Szerinte Orbán Viktornak tőlük kell félni, nem tőle – mondta.

Hozzátette: már szombaton megállapodtak, hogy az eredménytől függetlenül az ellenzék egységét senki nem törheti meg, majd külön megköszöni a DK szavazóinak az előválasztási részvételt. Orbán Viktor leváltása fontos, de nem öncél. Sötétséget csak világossággal, a gyűlöletet csak szeretettel lehet legyőzni. Elfogadhatatlan lesz bármilyen visszaélés, ellene fogunk mondani a gonosznak.

Ma megnyertünk egy csatát, de a háborút kell megnyerni – mondta Márki-Zay Péter. Egy hétgyerekes, gyakorló keresztény édesapára a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kampány nem hat – tette hozzá.

„Beszéljetek a fideszes anyukátokkal, a fideszes nagymamátokkal” – mondta.

Azt is kijelentette, hogy kétharmaddal verik meg a Fideszt tavasszal.

A politikus hozzátette, nagyon köszöni a részvételt a DK szavazóinak is, együtt mennek tovább. Mint mondta, Karácsony eddig sok támadást felfogott, ezeket ezután biztos ő fogja kapni, de valójában egy új Magyarországot támadnak.

Egy párt szerinte nem képes változtatni a rendszeren, együtt viszont kivívhatják a szabadságot. Nem csak egy pártot akarnak váltani, nem csak Orbán Viktort akarják leváltani, egy új kultúrát akarnak, ahol a szeretet lesz az uralkodó, mert a gyűlölet ellen csak szeretettel lehet fellépni.

Fidesz vagy nem Fidesz? Ez az egyetlen kérdés mostantól 2022 áprilisáig – jelentette ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021