Minden bizonnyal Márki-Zay Péter nyerte meg a miniszterelnök-jelöltek előválasztását

Bár még nincs hivatalos végeredmény, de behozhatatlannak látszik az előnye Dobrev Klárával szemben, aki gratulált is neki.

Már délutántól állandósulni látszott Márki-Zay Péter 60-40 százalékos előnye, este nyolc óra után világossá vált, hogy a DK miniszterelnökjelölt-jelöltje behozhatatlannak tűnő hátrányban van.

Dobrev Klára beismerte vereségét, azt mondta, már gratulált Márki-Zay Péternek. Arról beszélt, hogy mostantól arra kell közösen fókuszálniuk, hogy közösen legyőzzék Orbán Viktornak.

Megköszönte mindenkinek a munkáját, aki dolgozott az előválasztáson és azoknak, akik szavaztak, mint kiemelte, ehhez Magyarországon ma bátorság is kell. Megköszönte pártja, a DK munkáját is, megtiszteltetésnek nevezte, hogy közösen küzdhettek.

Márki-Zay Péter nem sokkal előtte elmondta, szeretne mindenkitől bocsánatot kérni, akit az elmúlt időszakban megbántott vagy megsértett, mint mondta, két politikus Karácsony Gergellyel való szembefordulását minősítette korábbi kijelentéseivel, senki mást.

Hangsúlyozta, hogy egy ellenzéki előválasztásról van szó, ahol természetesek a felfokozott érzelmek, de a kampányt abban a biztos tudatban csinálták végig, hogy a végén egy ember mögé kell felsorakoznia az ellenzéknek.

Elmondta, hogy kölcsönösen biztosították egymást Dobrev Klárával arról, hogy kölcsönösen el fogják fogadni az ellenzék jelöltjét, akit megválasztanak.

Karácsony Gergely Márki-Zay Péter eredményváróján, az Anker közben beszélt. Szerint győztek, tízmillió magyar győzelme ez. Szerinte egyetlen vesztese volt az estének, őt Orbán Viktornak hívják.

A főpolgármester szerint ez a szelídség és a hazaszeretet forradalma. “A szavazók elmondták, hogy más ellenzéket akarnak, ami képes az együttműködésre, megköt minden jó kompromisszumot, de nem köt meg rosszakat. Szerinte ezzel véget lehet vetni az elmúlt harminc év polgárháborújának”.

Az eredmény reggelre válik hivatalossá, addig hallgassák és nézzék meg a friss miniszterelnök-jelölttel nemrégiben készített podcastünket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021