Megkérdeztük az előválasztás vasi győzteseit, mivel töltik a napjaikat a szavazások után

Czeglédy Csaba, Hencz Kornél és Bana Tibor nyilatkozott nekünk.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , az ellenzéki pártok előválasztást tartottak országszerte, így Vas megyében is.

Ezen eldőlt, hogy jövő áprilisban Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója, mint ahogy az is, hogy az egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltek, akik mögé majd egységesen felzárkózik az ellenzék.

Vas megyében Czeglédy Csaba (DK), Hencz Kornél (MSZP) és Bana Tibor (MMM) jött ki győztesként a megmérettetésből.

Bana Tibor, Czeglédy Csaba és Hencz Kornél
Nyugat.hu

A nyertesek a miniszterelnöki kampány miatt gyorsan kikerültek a reflektorfényből, mi azonban kíváncsiak voltunk a folytatásra.

Mi foglalkoztatja most leginkább őket?

Czeglédy Csaba: Rengeteg személyes egyeztetést folytatok, ugyanolyan intenzíven végzem a munkámat, mint eddig. A második forduló eredménye miatt szomorkodom, mert nem Dobrev nyert. Nagyon sok energiámat vesz el, hogy azokat a csalódott Szombathelyieket vigasztaljam, akik rá szavaztak. Egyébként a rendelkezésemre álló adatok alapján Dobrev Klára nyerte meg Vas 1-et. Ennek ellenére előre kell tekintenünk, az biztos, hogy az összefogás rajtam nem fog múlni. Minden energiámat ebbe a kampányba fogom fektetni, hiszen óriási felelősség van rajtam. Ez a választókörzet azok közé tartozik, ahol eldőlhet az, hogy jövőre lesz-e kormányváltás vagy sem.

Hencz Kornél: Köszönöm, jól érzem magam. Erre az eredményre számítottam. Múlt hétfőn azért is álltam ki Márki-Zay Péter mellé Szombathelyen, mert hiszek egy olyan párton kívüli jelöltben, akinek a múltja nem bélyegzi meg az összefogást, és aki fedhetetlen a Fidesz propagandagépezetével szemben. Most pihenésre egyáltalán nincs idő. Jelenleg is az alpolgármesteri munkámat végzem és készülünk az ünnepi megemlékezésre.

Bana Tibor: Jól és optimistán érzem magam. Rengeteget dolgoztunk a második fordulóban, főleg a választókerületben, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Vas megyében teljes győzelmet aratott Márki-Zay Péter: Szentgotthárdon kétharmados többséggel sikerült nyernie. Ez azért is történt így, mert, ahogy jómagam, úgy Márki-Zay Péter is egy jobboldali-konzervatív ember, aki pártonkívüliként olyan szavazókat is meg tud szólítani, akik alapból nem szavaznának az összefogásra. Egyelőre még nincsen pihenés, a kedvesemmel tervezünk egy rövid szusszanást november környékén. Jelenleg folytatódik a parlamenti munka, az október huszonharmadikai megemlékezések, továbbá egy konferencián is részt veszek, ahol angol nyelven is fel fogok szólalni.

Hogyan állnak a képviselői programmal?

Czeglédy Csaba: Egyedüli képviselő vagyok, aki részletes képviselői programmal rendelkezett az előválasztás során is. Ez még részletesebb lesz, továbbá új pontokkal fog kiegészülni. A terveimről folyamatosan tájékoztatni fogom a választókat.

Hencz Kornél: Folyamatosan dolgozunk rajta. Az országos programmal összehangolva, a térségünkben legszükségszerűbb változtatásokat előtérbe helyezve állítjuk össze kampányanyagom.

Bana Tibor: A mostani kampányban is voltak olyan elemek, amelyek fő programpontként már előkerültek. Ezek közül szeretném megemlíteni a szennyvízhálózat teljes kiépítését, a bentlakásos idősek otthonának létrehozását Szentgotthárdon, az Őrségi Nemzeti Park működésére jellemző visszásságok megszüntetését, a körmendi kórház ügyét, de ilyen a miniszterelnök úr által beígért kétszer két sávos gyorsforgalmi út kérdése is. Ezeket az elemeket még részletesebben kidolgozom a jövőben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021