Megkérdeztük az előválasztás vasi győzteseit, mivel töltik a napjaikat a szavazások után

Czeglédy Csaba, Hencz Kornél és Bana Tibor nyilatkozott nekünk.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ellenzéki pártok előválasztást tartottak országszerte, így Vas megyében is.

Ezen eldőlt, hogy jövő áprilisban Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója, mint ahogy az is, hogy az egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltek, akik mögé majd egységesen felzárkózik az ellenzék.

Vas megyében Czeglédy Csaba (DK), Hencz Kornél (MSZP) és Bana Tibor (MMM) jött ki győztesként a megmérettetésből.

Bana Tibor, Czeglédy Csaba és Hencz Kornél
Nyugat.hu

A nyertesek a miniszterelnöki kampány miatt gyorsan kikerültek a reflektorfényből, mi azonban kíváncsiak voltunk a folytatásra.

Mi foglalkoztatja most leginkább őket?

Czeglédy Csaba: Rengeteg személyes egyeztetést folytatok, ugyanolyan intenzíven végzem a munkámat, mint eddig. A második forduló eredménye miatt szomorkodom, mert nem Dobrev nyert. Nagyon sok energiámat vesz el, hogy azokat a csalódott Szombathelyieket vigasztaljam, akik rá szavaztak. Egyébként a rendelkezésemre álló adatok alapján Dobrev Klára nyerte meg Vas 1-et. Ennek ellenére előre kell tekintenünk, az biztos, hogy az összefogás rajtam nem fog múlni. Minden energiámat ebbe a kampányba fogom fektetni, hiszen óriási felelősség van rajtam. Ez a választókörzet azok közé tartozik, ahol eldőlhet az, hogy jövőre lesz-e kormányváltás vagy sem.

Hencz Kornél: Köszönöm, jól érzem magam. Erre az eredményre számítottam. Múlt hétfőn azért is álltam ki Márki-Zay Péter mellé Szombathelyen, mert hiszek egy olyan párton kívüli jelöltben, akinek a múltja nem bélyegzi meg az összefogást, és aki fedhetetlen a Fidesz propagandagépezetével szemben. Most pihenésre egyáltalán nincs idő. Jelenleg is az alpolgármesteri munkámat végzem és készülünk az ünnepi megemlékezésre.

Bana Tibor: Jól és optimistán érzem magam. Rengeteget dolgoztunk a második fordulóban, főleg a választókerületben, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Vas megyében teljes győzelmet aratott Márki-Zay Péter: Szentgotthárdon kétharmados többséggel sikerült nyernie. Ez azért is történt így, mert, ahogy jómagam, úgy Márki-Zay Péter is egy jobboldali-konzervatív ember, aki pártonkívüliként olyan szavazókat is meg tud szólítani, akik alapból nem szavaznának az összefogásra. Egyelőre még nincsen pihenés, a kedvesemmel tervezünk egy rövid szusszanást november környékén. Jelenleg folytatódik a parlamenti munka, az október huszonharmadikai megemlékezések, továbbá egy konferencián is részt veszek, ahol angol nyelven is fel fogok szólalni.

Hogyan állnak a képviselői programmal?

Czeglédy Csaba: Egyedüli képviselő vagyok, aki részletes képviselői programmal rendelkezett az előválasztás során is. Ez még részletesebb lesz, továbbá új pontokkal fog kiegészülni. A terveimről folyamatosan tájékoztatni fogom a választókat.

Hencz Kornél: Folyamatosan dolgozunk rajta. Az országos programmal összehangolva, a térségünkben legszükségszerűbb változtatásokat előtérbe helyezve állítjuk össze kampányanyagom.

Bana Tibor: A mostani kampányban is voltak olyan elemek, amelyek fő programpontként már előkerültek. Ezek közül szeretném megemlíteni a szennyvízhálózat teljes kiépítését, a bentlakásos idősek otthonának létrehozását Szentgotthárdon, az Őrségi Nemzeti Park működésére jellemző visszásságok megszüntetését, a körmendi kórház ügyét, de ilyen a miniszterelnök úr által beígért kétszer két sávos gyorsforgalmi út kérdése is. Ezeket az elemeket még részletesebben kidolgozom a jövőben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021