Egy tucat kényelmes ágyat kapott a szombathelyi kórház új anyaszállása

Az új férőhelyek a hosszú bentlakás kényelmét segítik a Markusovkszky kórházban.

A Zseboroszlán Vas megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány adományozott bútorokat a Markusovszky kórház koraszülött osztályának. Ilyen ügy miatt szívesen megy az ember a kórház területére. Hiszen valljuk be, ez az a hely, ahol az esetek nagyobb többségében nem jó hír éri az embert.

Viszont az az osztály, ahol az új jövevényekkel kell hogy ott maradjanak az újdonsült anyukák, ott azért több az öröm. Az első mosolyok az újszülöttektől, az első közös élmények, az anya-gyermek kapcsolat magja, mind ehhez az osztályhoz köthető.

A szülés utáni időszak megkönnyítésére a kötelező eszközök mellett a kényelmi szempontokat is figyelembe véve alakítottak ki most egy tucat férőhelyet a harmadik emeleti kórtermek helyén. A régi szobákból itt-ott lecsípve egy fürdőszobát, külön mosdót, valamint kettő két-két ágyas szobát tudtak létrehozni.

Anyaszállás bútorainak átadása
Még több képért kattints!
lutorkatali

Az ágyak bár elsőre alacsonynak tűnnek, de ez itt csak is pozitívum, hiszen a szülés utáni hetekben sokkal könnyebb felkelni ezekről. A szobák lehetővé teszik, hogy az anyukák az első perceket nyugodtan, otthonosabb körülmények között tölthessék újszülötteikkel. És bár semmi sem tudja pótolni az igazi otthont, az új szobák nagyon sikeresen próbálják mégis megvalósítani ezt.

Anyaszállás bútorainak átadása
lutorkatali

Szita Szilvia, az alapítvány alapítója maga is sok időt töltött egykor a kórházi osztályon, így saját bőrén tapasztalta, melyek azok a hétköznapinak tűnő, ám mégis elengedhetetlen kellékei az anyaság első heteinek, amelyekkel fontos, hogy a kórház is rendelkezzen. Még sok ötlet, terv vár megvalósításra, sok ajtón kopogtatnak, és igyekeznek, hogy igazán élhető körülményeket tudjanak biztosítani az édesanyák számára.

Dr. Grasselly Magdolna, az alapítvány kuratóriumi elnöke egy idézettel utalt arra, hogy az átadást anyák napján szerették volna megtenni: „Velem vagy éjjel, napok hajnalán, megosztozol a lelkem búbaján, – megáldott, örök, szent jóságodért. Áldalak, Anyám!”

Anyaszállás bútorainak átadása
Még több képért kattints!
lutorkatali
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát