Mától lehet regisztrálnia annak, aki online akar szavazni az ellenzéki előválasztáson

Még az előválasztás első fordulója alatt is lehet majd regisztrálni.

Többször írtunk már róla, hogy szeptember 18-tól szeptember 26-ig tart az ellenzéki előválasztás első fordulója. A választókerületi képviselőjelöltek előválasztása egy fordulós lesz, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét két fordulóban választhatják meg.

Mészáros D. Zsolt
Az előválasztáson személyesen a kijelölt szavazópontokon Nyilvánosak az előválasztási sátorhelyszínek és nyitvatartások 2021. September 11. 13:32 lehet szavazni, de mód van az online szavazásra is, ehhez azonban regisztrálni kell. Regisztrálni az előválasztás hivatalos oldalán lehet.

Az online regisztrációra mától van lehetőség, naponta 10 és 19 óra között, de az igények függvényében ez az idősáv a hét folyamán tovább bővülhet.

Az online egisztráció menete

 • A választóknak a személyes adataikat meg kell adniuk annak érdekében, hogy azonosítani tudják magukat.
 • Ezt megtehetik úgy, hogy begépelik a szükséges adatokat az igazolványokról, de Ügyfélkapun keresztül, az AVDH-val is.
 • Ezt követően a választónak idősávot kell foglalnia a videós azonosításra, amelyet akár azonnal, vagy egy tetszőleges időpontban is elvégezhet az online szavazóbiztosok segítségével.
 • Miután a választót az online szavazóbiztos beazonosította, akkor a rendszer megmutatja a szavazási linket, amit kimásolhat, vagy e-mailben el is küldheti magának.
 • A választó ezen a linken keresztül tudja elérni a szavazólapját az előválasztás időtartama alatt (szeptember 18-26.)
 • Fontos kiemelni, hogy aki nem az előregisztráció időtartamában (szeptember 13-17.) hanem az első forduló alatt (szeptember 18-26) alatt regisztrál, az nem kap szavazói linket, hanem videó azonosítás után azonnal szavazhat.
 • A szavazás titkos. Így a leadott szavazatot sem a szavazóbiztos sem más nem fogja látni. A digitális szavazat nem tartalmaz a választóra vonatkozó adatot.
 • Az online szavazatokat a szavazatszámlálási szakaszban adják majd csak hozzá a személyesen leadott, urnákban tárolt szavazatokhoz.

  A szavazópontokon történő személyes szavazáshoz állandó bejelentett magyarországi lakcím (lakcímkártya) és személyazonosságot igazoló irat (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél kell.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ellenzéki előválasztás 2021