Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum

Problémák helyett megoldásokról kell beszélni - mondta Fekete-Győr András pártelnök.

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Fekete-Győr András, hogy a Momentum elnöksége egyhangú döntésével Márki-Zay Pétert támogatják az előválasztás második fordulójában.

Fekete-Győr kifejtette, a Momentum számára kettős célja van az előválasztásnak. Az egyik, hogy megújítsák, megtisztítsák az ellenzéket, a másik pedig, hogy felállítsák azt a kormányzóképes közös csapatot, amellyel jövő áprilisban le lehet győzni Orbán Viktort és a Fideszt.

Az első feltételt az első fordulóban sikerült teljesíteni, mondta. Megjegyezte, Tóth Csaba kikapott Zuglóban, az offshore-botrányba keveredett Ráczné Földi Judit Székesfehérváron, a karlendítős jobbikos Farkas Péter Barnabás pedig Ózdon.

Forrás: Facebook / Momentum

A második feltétel azonban veszélybe került az elmúlt napokban a Momentum elnöke szerint. Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is kiváló jelölt arra, hogy le tudjuk győzni az Orbán-rendszert, és most eljött a cselekvés ideje,amikor problémák helyett megoldásokról kell beszélni - mondta a Momentum elnöke.

A Momentum szerint Márki-Zay Péterrel van a legnagyobb esély a Fidesz leváltására, akinek a kampányát mindenben segíteni fogják.

Márki-Zay megköszönte a Momentum támogatását, majd arra kért mindenkit, hogy minden józanságot figyelembe véve okos döntést hozzanak az előválasztás második fordulójában.

Az előválasztás első fordulója óta megy a taktikázás a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt (Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) között. Karácsony és márki-Zay azonnal elkezdte az egyeztetést, néhány közvélemény-kutatási adat azonban belezavart a folyamatba, így végül úgy döntöttek, egyikük sem lép vissza a másik javára.

A szavazólapon tehát rajta lesz mind a három jelölt, és valószínűleg várhatók további meglepetések a második forduló vasárnap reggeli indulásáig.

A második forduló október 10. reggel kezdődik és október 16. estig tart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021