Előválasztás: Márki-Zay mögé állt be a Momentum

Problémák helyett megoldásokról kell beszélni - mondta Fekete-Győr András pártelnök.

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Fekete-Győr András, hogy a Momentum elnöksége egyhangú döntésével Márki-Zay Pétert támogatják az előválasztás második fordulójában.

Fekete-Győr kifejtette, a Momentum számára kettős célja van az előválasztásnak. Az egyik, hogy megújítsák, megtisztítsák az ellenzéket, a másik pedig, hogy felállítsák azt a kormányzóképes közös csapatot, amellyel jövő áprilisban le lehet győzni Orbán Viktort és a Fideszt.

Az első feltételt az első fordulóban sikerült teljesíteni, mondta. Megjegyezte, Tóth Csaba kikapott Zuglóban, az offshore-botrányba keveredett Ráczné Földi Judit Székesfehérváron, a karlendítős jobbikos Farkas Péter Barnabás pedig Ózdon.

Forrás: Facebook / Momentum

A második feltétel azonban veszélybe került az elmúlt napokban a Momentum elnöke szerint. Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is kiváló jelölt arra, hogy le tudjuk győzni az Orbán-rendszert, és most eljött a cselekvés ideje,amikor problémák helyett megoldásokról kell beszélni - mondta a Momentum elnöke.

A Momentum szerint Márki-Zay Péterrel van a legnagyobb esély a Fidesz leváltására, akinek a kampányát mindenben segíteni fogják.

Márki-Zay megköszönte a Momentum támogatását, majd arra kért mindenkit, hogy minden józanságot figyelembe véve okos döntést hozzanak az előválasztás második fordulójában.

Az előválasztás első fordulója óta megy a taktikázás a második fordulóba jutott három miniszterelnök-jelölt (Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) között. Karácsony és márki-Zay azonnal elkezdte az egyeztetést, néhány közvélemény-kutatási adat azonban belezavart a folyamatba, így végül úgy döntöttek, egyikük sem lép vissza a másik javára.

A szavazólapon tehát rajta lesz mind a három jelölt, és valószínűleg várhatók további meglepetések a második forduló vasárnap reggeli indulásáig.

A második forduló október 10. reggel kezdődik és október 16. estig tart.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021