Pénz, lélek, erkölcs, koronavírus, Orbán Viktor és egy felcsúti séta – Ezeket a publicisztikákat olvasták 2020-ban

Jöjjön most az idei év 10 legolvasottabb cikke publicisztika rovatunkból!

A koronavírus fenekestül felforgatta az életünket és egész évünket meghatározta. Ezt persze jól mutatják az idei legolvasottabb cikkeink, melyeket rovatonként szedtünk csokorba. Nézzük most, melyik volt az a 10 cikk, ami idén a publicisztika rovatunk élmezőnyébe került!

1. 15 ezren a vonyarci strandon a hétvégén, de az iskolában nem szabad szülői értekezletet tartani a járvány miatt

2020. augusztus 25.

Egy gyakorló pedagógus sorai a járványügyi intézkedések életszerűségéről és értelméről.

A teljes cikkért kattints! 15 ezren a vonyarci strandon a hétvégén, de az iskolában nem szabad szülői értekezletet tartani a járvány miatt 2020. August 25. 11:28

2. Mesterséges pánik vagy véresen komoly a koronavírus-járvány?

2020. március 09.

Félünk tőle, mint ahogy minden ismeretlen dologtól félünk. Nem tudjuk, mi ez, nem tudjuk mennyire veszélyes ránk és szeretteinkre. Egy olasz orvos elmagyarázta a három legnagyobb problémát. Magyarországon cikkünk megjelenéséig mindössze 362 tesztet végeztek.

A teljes cikkért kattints! Mesterséges pánik vagy véresen komoly a koronavírus-járvány? 2020. March 09. 12:24

Garai Antal Atom

3. Pénz, lélek, erkölcs – Miért megy a magyar ember Ausztriába dolgozni?

2020. július 01.

Miért megy a magyar ember Ausztriába dolgozni? Miért kell lenyelni a békát és elfogadni, hogy valójában bármit is gondolsz, csak egy vendégmunkás maradsz, aki pikk-pakk pótolható? Miért van az, hogy előbb utóbb előjön a „magyarvér” és egymás ellenségei leszünk, más nemzetbéliek pedig inkább összefognak ha baj van? Ennyire fontos a pénz? Jöjjön némi személyes tapasztalat és kritika, amiben valószínűleg jópár külföldön dolgozó magyar egyetért.

A teljes cikkért kattints! Pénz, lélek, erkölcs – Miért megy a magyar ember Ausztriába dolgozni? 2020. July 01. 18:56

Pixabay.com

4. Mi lehet az oka, hogy Magyarországon alacsonyak a koronavírus-járvány számai?

2020. április 06.

Amióta megjelent Európában a koronavírus, születtek tanulmányok és folynak a találgatások arról, miként lehetséges, hogy a fertőzöttséget és a halandóságot tekintve jelentős különbségek vannak a földrész országai között. Keressük együtt a magyarázatot!

A teljes cikkért kattints! Mi lehet az oka, hogy Magyarországon alacsonyak a koronavírus-járvány számai? 2020. April 06. 17:04

MTI/Varga György

5. „Éjszaka arra riadtam fel, hogy valaki meztelenül matat rajtam” – Szombathelyi nők történetei az erőszakról

2020. november 26.

1981 óta november 25-én tartják meg a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdő aktivisták a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapját. Ez volt az a nap, amikor Rafael Trujillo dominikai diktátor parancsára megölték a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit, a Mirabal nővéreket. Bátor szombathelyi nők történeteit osztottuk meg.

A teljes cikkért kattints! „Éjszaka arra riadtam fel, hogy valaki meztelenül matat rajtam” – Szombathelyi nők történetei az erőszakról 2020. November 26. 19:06

infocegled.hu

6. Felcsúti séta – Egy kisiklott politikai karrier szomorúsága

2020. február 11.

Orbán Viktorból lehetett volna Közép-Európa megváltója. De a jövő helyett csak focipályákat sikerült építeni. Persze rosszabbul is járhattunk volna.

A teljes cikkért kattints! Felcsúti séta - Egy kisiklott politikai karrier szomorúsága 2020. February 11. 19:10

Józing Antal

7. Az ország első embere miért hanyagul feltűrt ingujjban jelentkezik be?

2020. november 24.

Orbán Viktor miniszterelnök személyesen jelentette be Facebook-oldalán, hogy újra elrendeli az idősek vásárlási sávját. A kommentelők legtöbbje azonnal ugrott is, ki-ki a maga meggyőződése szerint, ám kollégánk figyelmes lett egy hozzászólásra, ami kilógott a sorból. Aki azt hiszi, hogy csak trehányságból tűrte fel az ingujját, annak rossz hírünk van. Ez is a politikai marketing része.

A teljes cikkért kattints! Az ország első embere miért hanyagul feltűrt ingujjban jelentkezik be? 2020. November 24. 14:48

Orbán Viktor

8. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, az önkormányzatnak meg kell vennie a Savaria Szállót

2020. február 18.

Nem azért, mert annyira megéri, hanem mert ez a dolga. Pont.

A teljes cikkért kattints! Akárhogy csűrjük-csavarjuk, az önkormányzatnak meg kell vennie a Savaria Szállót 2020. February 18. 07:39

Józing Antal

9. Orbán Viktor tényleg ki akarja vezetni az országot az EU-ból?

2020. december 07.

Már korábban is felvetődött annak lehetősége, hogy Orbán Viktor távlati céljai között szerepel Magyarország kiléptetése az Európai Unióból. Erre lehetett következtetni az orosz és a kínai barátkozásból és – az önmagában értelmezhetetlen – Brüsszel elleni harcból. De a magyar kormányfő mindig megnyugtatta a kedélyeket, mondván nem az EU-ellen, hanem pont azért harcol.

A teljes cikkért kattints! Orbán Viktor tényleg ki akarja vezetni az országot az EU-ból? 2020. December 07. 10:47

Józing Antal

10. Ájult képpel néznek

2020. november 07.

S habár determinisztikus világban élünk, minden embernek van szabad akarata, így ő dönti el, gazember lesz-e, a gonoszt szolgálja vagy nem.

A teljes cikkért kattints! Ájult képpel néznek 2020. November 07. 15:34

huppa.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény