Az ellenzéki összefogástól a Gattyán-féle pártig vándorló jelöltajánlásokat találtak Vas 2-ben

Ez már a harmadik feljelentés a jelöltajánlások miatt a megyében.

Már a jelöltállítás lezárása után kiderült Két feljelentéssel és egy fellebbezéssel végződött a szombathelyi választási bizottság pénteki ülése 2022. February 25. 20:11 , hogy Vas megye 1-es választókerületében két feljelentés is született választási csalás gyanúja miatt.

Az egyik feljelentést a szombathelyi választási bizottság tette, a másikat az ellenzéki összefogás. Az elsőben a Gödény György-féle Normális Élet Pártjának, a másikban a Munkáspárt-Igen Szolidaritás ajánlásgyűjtése érintett.

Megnézte, kit is támogatott, és meglepődött

De, mint megtudtuk, a vasi 2-es körzetben is történt feljelentés. Egy választópolgár jelezte az ellenzéki összefogásnak, hogy ügyfélkapun át leellenőrizte, melyik szervezet ajánlólistáján szerepel a neve.

Meglepődött, amikor a hivatalos nyilvántartásban azt találta, hogy ő a Gattyán-féle megoldás Mozgalom jelöltjének az ajánlóívét írta alá. Ami nem igaz, ő csak a hatpárti ellenzéki összefogás, jelöltjét, Hencz Kornélt támogatta. A nyilvántartás szerint viszont az ő ajánlói között nem szerepelt a neve.

Markó Péter, az ellenzéki összefogás delegáltja lapunknak elmondta, ő kérte a sárvári választási bizottságtól, hogy vessék össze az ajánlóíveket, és ha találnak többe jelöléseket, akkor szúrópróbaszerűen hívják fel az érintett választópolgárokat.

A javaslattal viszont Markó egyedül maradt, a bizottság többi tagja leszavazta azzal, hogy ehhez nekik nincs joguk. A választási iroda vezetője, Sárvár főjegyzője, Szijártó Valéria viszont bejelentette, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen választási csalás gyanújával - mondta Markó Páter.

Így már három feljelentés született a megyében a jelöltállítások kapcsán, miközben alig két és fél hét van hátra a választásokig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022