Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gyerekzsivajtól lesz hangos a nardai plébánia kertje nyolc héten át

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 25 éve tart nyári tábort gyerekeknek, és ez idén sincs másképp.

Kedd délelőtt a Kisnardai Fájdalmas Szűzanya templom kertjében tartottak ünnepi szentmisét, mellyel megnyitották az idei szombathelyi karitász gyerektábort.

Székely János megyéspüspök köszöntötte a táborozókat, a karitász munkatársait és a nardai híveket. Az eseményen részt vett Balázsy Péter, megyei jegyző is.

Székely János megyéspüspök misét ad.
Baráth Noémi

A hagyományokat megszakítva a megyéspüspök nem a templomban adott szentmisét, hanem a szabadban. A tábor helyszínéül is szolgáló plébánia kertjében építették meg a szabadtéri kápolnát, így a gyerekek már ebben az egy órában is a táborozásra hangolódhattak.

Baráth Noémi

Míg a hívek és a táborozók együtt imádkoztak, a karitász munkatársai szorgosan építették körülöttük a tábort: focikapukat tettek ki és asztalokat, padokat készítettek elő a kézműves foglalkozásoknak, valamint egy légvárat is felfújtak az udvaron.

Az ünnepi szentmise zárásaként pedig felengedték a héliumos lufikból készült rózsafüzért is.

A lufikból készült rózsafüzér is a karitász színeit viseli.
Baráth Noémi

A nardai gyerektábor minden szerdán vendégül látja az állami gondozott gyerekeket Kőszegről, Gencsapátiból és Szombathelyről.

A táborba ellátogat majd Tompa Ferenc és felesége is, akik ősi magyar lovasíjász bemutatóval színesítik a gyermekek táborban szerzett élményeit.

Ezen felül Szabó László, a Vas Megyei Iparszövetség elnöke és munkatársai a varrás szépségeibe és rejtelmeibe vezetik majd be a gyerekeket. A Vas Megyei Labdarúgó Szövetségtől pedig minden héten érkeznek játékvezetők, akik tanítják a gyerekeket és focimeccseket vezetnek majd.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra