Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Gyerekzsivajtól lesz hangos a nardai plébánia kertje nyolc héten át

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 25 éve tart nyári tábort gyerekeknek, és ez idén sincs másképp.

Kedd délelőtt a Kisnardai Fájdalmas Szűzanya templom kertjében tartottak ünnepi szentmisét, mellyel megnyitották az idei szombathelyi karitász gyerektábort.

Székely János megyéspüspök köszöntötte a táborozókat, a karitász munkatársait és a nardai híveket. Az eseményen részt vett Balázsy Péter, megyei jegyző is.

Székely János megyéspüspök misét ad.
Baráth Noémi

A hagyományokat megszakítva a megyéspüspök nem a templomban adott szentmisét, hanem a szabadban. A tábor helyszínéül is szolgáló plébánia kertjében építették meg a szabadtéri kápolnát, így a gyerekek már ebben az egy órában is a táborozásra hangolódhattak.

Baráth Noémi

Míg a hívek és a táborozók együtt imádkoztak, a karitász munkatársai szorgosan építették körülöttük a tábort: focikapukat tettek ki és asztalokat, padokat készítettek elő a kézműves foglalkozásoknak, valamint egy légvárat is felfújtak az udvaron.

Az ünnepi szentmise zárásaként pedig felengedték a héliumos lufikból készült rózsafüzért is.

A lufikból készült rózsafüzér is a karitász színeit viseli.
Baráth Noémi

A nardai gyerektábor minden szerdán vendégül látja az állami gondozott gyerekeket Kőszegről, Gencsapátiból és Szombathelyről.

A táborba ellátogat majd Tompa Ferenc és felesége is, akik ősi magyar lovasíjász bemutatóval színesítik a gyermekek táborban szerzett élményeit.

Ezen felül Szabó László, a Vas Megyei Iparszövetség elnöke és munkatársai a varrás szépségeibe és rejtelmeibe vezetik majd be a gyerekeket. A Vas Megyei Labdarúgó Szövetségtől pedig minden héten érkeznek játékvezetők, akik tanítják a gyerekeket és focimeccseket vezetnek majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Család-barát

Tovább az oldalra