Hencz Kornél berúgta a kampánymotort Sárváron

Vas megye 2. körzetének ellenzéki jelöltje Korózs Lajossal, polgármesterekkel, pártvezetőkkel jelentette be, hogy itt a kampány ideje.

Február 12-én indul hivatalosan az április 3-i országgyűlési választás kampánya. Aminek az utóbbi közel egy évtizedben nincs sok jelentősége, hiszen permanens kampány folyik, Szombathelyen is térdig gázolunk már benne.

Hencz Kornél kampánnynyitó
A sajtótájékoztató 12 résztvevője
Pozsonyi Gábor

A Vas megye 2. választókerületben azért kedden, kora este tartottak egy kampánynyitót, előtte sajtótájékoztatót, ami némileg az ellenzéki összefogás legújabb módszertana szerint zajlott: sokan voltak és mindenki felszólalt.

Összesen 12-en ültek az asztalnál az egyik sárvári kisvendéglőben. Ott volt persze Hencz Kornél, a választókerület ellenzéki jelöltje Előválasztás: Hencz Kornél nyert Vas megye 2. számú választókerületében 2021. September 30. 18:52 , Korózs Lajos, az MSZP már veteránnak számító országgyűlési képviselője, aki a hetedik ciklusára készül. Voltak polgármesterek, így Nemény András Szombathely, Fehér László Celldömölk és Szabó József Répcelak polgármestere.

Önkormányzati vezetők pártpolitikusként

Voltak olyan önkormányzati vezetők, akik most pártpolitikusként voltak jelen, mint Horváth Soma és László Győző Szombathely alpolgármesterei; előbbi az MSZP megyei elnöke, utóbbi a Momentum tagja.

Németh Ákos, szombathelyi képviselő és tanácsnok mint az LMP megyei elnöke, és persze képviselték a DK-t (Hetyési Marianna választókerületi elnök, megyei képviselő), a Jobbikot (Eiveck Péter megyei elnök és sárvári képviselő) és a Mindenki Magyarországa Mozgalmat is.

Hencz Kornél kampánnynyitó
Balról: Korózs Lajos, Hencz Kornél, Horváth Soma, Nemény András, Fehér László
Pozsonyi Gábor

És a 12 ember mindegyike felszólalt. Többségük, persze, röviden, a kormányváltás fontosságát hangsúlyozták, és kiálltak Hencz Kornél mellett. Ketten beszéltek kicsit hosszabban.

Nemény András a kiszámítható önkormányzati támogatási rendszerről beszélt, arról, hogy ne pártpolitikai szempontok alapján támogassa a kormány az önkormányzatokat, hanem a lakosság száma alapján, normatív módon. Hiszen egy önkormányzat akkor tud nyugodtan és eredményesen dolgozni, ha az elvégzendő feladataihoz megvannak a kell források.

Ami jó, azt nem kell kidobni

Korózs Lajos pedig azt emelte ki, hogy kormányváltás után nem kell minden kidobni, amit a Fidesz indított el, a jó kezdeményezéseket meg kell tartani, de ha szükséges, akkor némileg átalakítva. Fel is sorolt néhány ilyet.

Ilyen például a Nők 40 program, ami azt jelenti, hogy a nők 40 ledolgozott év után elmehetnek nyugdíjba, akkor is, ha még nem érték el a nyugdíjkorhatárt. Korózs viszont ezt kiterjesztené a férfiakra, főleg azért, mert a Fidesz-kormány korábban eltörölte a korkedvezményes nyugdíjakat.

A rezsicsökkentést is megtartaná, de a jövedelem függvényében, hogy ne fürdőmedencéket fűtsenek a csökkentett árú gázzal, például. Megtartaná a családi adókedvezményt, de ezt is szigorúbb szabályok mellett, és a 13, havi nyugdíjat is.

Utóbbihoz azért hozzáfűzte, hogy a balliberális kormány hét és fél évig működtette a 13. havi nyugdíj rendszerét, amit aztán a 2008-as gazdasági világválság miatt kellett felfüggeszteni. Megjegyezte azt is, hogy a Fidesznek 12 éve volt a visszahozatalára, eszükbe sem jutott, csak most a választások előtt.

A 12 felszólalás közel egy órán át tartott, a vége felé már érdeklődők érkeztek a terembe, hiszen a sajtótájékoztató után fórum kezdődött.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022