Hende Csaba: „Jöjjenek, nézzék meg a gatyákat meg a zoknikat!”

Sajtótájékoztatóra mentünk, és egyszer csak Hende Csaba hálószobájában találtuk magunkat.

Kedden kora délután írtunk Ungár Péter: „Egy közös van bennünk Hende Csabával, mindketten Budán lakunk” 2022. March 01. 13:26 Ungár Péter akciójáról. Amikor egy budai ház előtt készült videóban kijelentette, hogy az a közös benne és Hende Csabában, hogy mindketten Budán laknak.

Nem egészen 26 óra telt el Hende válaszáig. A fideszes képviselő az egyik szombathelyi, belvárosi lakóház elé hívta az újságírókat szerda délután.

Hende Csaba otthona
Itt még nem tudtuk, mi vár ránk
Mészáros D. Zsolt

Ahol aztán egy pórázon tartott kiskutyával fogadott minket, meg a mintegy tucatnyi sajtómunkást, a kutya egy ideig hevesen tiltakozott a létszám ellen, de aztán elcsendesedett.

Hende azzal kezdett, végtelenül szomorúnak tartja, hogy miközben a szomszédban háború zajlik, ilyen "butaságokkal" kell foglalkoznia. Kiderült, hogy persze Ungár Péter videójáról van szó, amiben szerinte hazugságokat állít az LMP-s képviselő.

Hende Csaba otthona
Hende Csaba megmutatta a felesége nevén lévő lakást
Mészáros D. Zsolt

És, hogy bebizonyítsa az igazát, az egész csapatot felhívta az egyik lakásba. Elég kényelmetlen szituáció volt, valljuk be, de felmentünk. Egy viszonylag szépen berendezett lakásba léptünk be, a képviselő elmondta, hogy itt lakik a feleségével, a lakás egyébként a felesége tulajdona.

Elmondta, hogy a Csónakázótó mellett van egy háza, amit a nagyszüleitől örökölt, és 1988-ban beépítették a tetőterét, így hatalmas lakótér lett. Mivel többnyire ketten vannak a feleségével, ezért vették ezt a lakást 2014-ben, itt élnek, az örökölt házat azóta kiadják.

Hende Csaba otthona
A konyhában
Mészáros D. Zsolt

Hozzátette, Budapesten is van egy lakása, mostani parlamenti, korábbi kormányzati munkája napi 12-14 óra munkavégzéssel jár, ezért nem jön Szombathelyre minden nap. De születése óta szombathelyi állandó lakos, mondta, és a lakcímkártyáját is megmutatta. Feleségével kétlaki életet élnek - tette hozzá.

Közben kérte, hogy nyugodtan járjuk körbe a lakást, ekkor hangzott el a címben szereplő mondat, a szekrényajtókat is kinyitotta, hogy lássuk, tele vannak ruhával.

Hende Csaba otthona
Nézzenek bele a szekrényekbe!
Mészáros D. Zsolt

A lakásban egyébként rend volt, úgy léphettünk be, ha a cipőnkre előtte felhúztunk egy műanyag műtős papucsot.

Hende Csaba közben kijelentette, Ungár kijelentései a valóssággal ellentétesek, ő nem Budapestről ingázik Szombathelyre. Megjegyezte, hogy felmenői valamikor a mohácsi vész környékén érkeztek Oladra Szeged környékéről. "A Hendék azóta is itt élnek" - jelentette ki.

Hende Csaba otthona
A nappaliban
Mészáros D. Zsolt

Odaszúrt a sajtónak is, szerinte felelőtlenül közlünk a kampány hevében elhangzott valótlanságokat, és kifejezte sajnálatát, hogy Nemény András, Szombathely polgármestere is posztolt hasonlót a Facebookon.

Rámutatott az egyik fotelre, azzal, hogy nemrég Nemény András abban a fotelben ült, amikor az egyik ügyben egyeztettek. A végén kijelentette, hogy ő semmiben sem hasonlít Ungár Péterre. "Isten bizony, ha így folytatja, akkor megmondom a mamájának" - fejezte be Hende Csaba a lakásnézésbe átfordult sajtótájékoztatót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022