Horror játszótér Újperinten. Most Ön is megnézheti!

A peremkerületek elhanyagoltságára akarta felhívni a figyelmet az LMP péntek délelőtti sajtótájkoztatóján

A kampány hevében még egy sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt Horváth Zoltán polgármesterjelölt, György István és György Gábor az LMP képviselőjelöltjei.

Nem túlzok, ha azt mondom, a Szombathely újperinti városrészén található játszótér nagyobb köd idején simán kibérelhető lenne egy horrorfilm forgatási helyszínének. Csak a Szomparkkal kellene egyeztetni, mert ez nem egy elhagyatott játszótér, mint a pripjatyi az atomkatasztrófa után. Van fenntartója, a Szompark, amelyet a nemrég kitett táblával adnak a tudtunkra.

Lepattant játszótér Újperinten
A tábla
Garai Antal Atom

Épül, szépül a belváros és Fő tér

Szombathely nagy hangsúlyt fektet a belváros és a Fő tér környékének szépítésére és felújítására, hiszen szem előtt van, a peremkerületeket azonban elhanyagolja.

– kezdte Horváth Zoltán, majd az egyik ilyenben (12vk.) induló György Gábor azzal folytatta, hogy káosz és katasztrófa, ami itt van. És nem túlzott: a Termelők utcai buszfordulónál lévő játszótér rohad, gazos és nem hogy a funkcióját nem tölti be, de még alkonyatban sem szívesen sétálnánk itt, nemhogy éjjel.

Játszótéri sajtótájékoztató az LMP-vel
Saját felelősségre játszottak a jelöltek
Garai Antal Atom

Presztízsből több játszóteret is átadtak a kampány ideje alatt, például az oladit, és a Diófa utcánál lévővel is nagyon sietnek az LMP információi szerint, a külváros azonban kiesik a városvezetés látóköréből.

Ezekre a problémákra jelent megoldást az LMP szerint a részönkormányzatok létrehozása, hiszen a problémák megoldási sorrendjét a helyi lakosok tudják eldönteni. Erre a város költségvetéséből tíz százalékot különítenének el, részvételi költségvetés jogcímen.

Balkán alatti állapotok

, és nem csak a játszótér az egyetlen probléma

Ezt már György István fejti ki, a herényi jelölt szerint a városnak nem szabadna hagyni, hogy egy zöld terület ilyen állapotba kerüljön, mind civilként, mind pedig politikusként fel van háborodva. Ráadásul, egy helyi lakostól olyan információt kapott, miszerint a játszóteret el akarja adni a város, mert csak a gond van vele.

Zöld területet csökkenteni vétek.

- teszi hozzá

Lepattant játszótér Újperinten
Zöld terület, kis extrákkal
Garai Antal Atom

Horváth, pedig egy fideszes szlogen újraértelmezésével zárna:

Tiszteletet Szombathelynek!

Értve ezt nemcsak a turistacsalogató belvárosra, de a peremkerületekre is. Valamint felszólítja a városvezetést a probléma megoldására.

Annak idején kint volt Marton Zsolt, megnézte, de nem történt semmi

Ezt már egy helyi lakos mondja, majd folytatja:

Itt sosem volt még egy szemetes sem. Annak idején kint volt Marton Zsolt, megnézte, de nem történt semmi, valahogy kicsúszott a kezükből, az az igazság. Az utak állapota katasztrófa, felháborító, hogy a buszfordulónál húsz centis víz áll egy nagyobb eső után.

Lepattant játszótér Újperinten
Önkényesen kialakított szemetes
Garai Antal Atom

Itt még nem ért véget a sajtótájékoztató, mert a bácsiból ömlik a panasz:

A játszóteret persze, hogy nem használják, eljöttek páran a lakóparkból, látták mi van itt, visszafordultak. Nem csak mondani kellene, hogy nincs igény rá, meg kellene nézni, hogy miért nincs.

Az Erkel Ferenc utca és a Termelők út kereszteződése valóban nagyon rossz állapotban van, a csapadékvíz elvezetése nem megoldott, és az aszfalt is felújításra szorulna.

Itt fordulnak meg a buszok meg a kamionok, figyelni kellene rá, hogy rendbe tegyék az utat.

– mondja a bácsi. Figyelni kellene, végszónak sem rossz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014