Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Fidesz minden nagyobb Vas megyei városban győzött – Kakukktojás: Celldömölk

A kisebb városokban azért még mindig a függetleneké a világ, de a kormánypárt ott van szinte mindenütt. Mutatjuk.

A szombathelyi eredményeket már tegnap este megírtuk Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét 2014. October 12. 19:04 , most jöjjenek a vasi városok. Kezdjük Sárvárral.

Sárvár

Sárváron közel 70 százalékos eredménnyel az eddigi polgármester, Kondora István (Fidesz-KDNP) győzött. A nyolc egyéni választókerületből hatot a Fidesz nyert, a testületben így hat fideszes képviselő van. Három mandátumhoz jutott az MSZP-1099-1 koalíció, egy helyet kapott a Jobbik és egyéniben bejutott egy független jelölt is.

Kőszeg

Kőszegen is ismétel a fideszes polgármester, Huber László , 53 százalékkal nyert. Mind a nyolc egyéni választókerületet a Fidesz vitte el, így abszolút többségük van a testületben. Listáról két helyet szerzett az Összefogás Kőszeg egyesület, és egyet a Jobbik.

Körmend

Úgy tűnik, Bebes István (Fidesz) kimozdíthatatlan a polgármesteri székből, sokadik ciklusát kezdi most, 63 százalékkal nyert. Itt is minden egyéni körzetet elvitt a Fidesz, így a 11 fős testületben nyolc képviselőjük van. Listán egy-egy mandátumot szerzett az MSZP, a Jobbik és a Pro Körmend.

Celldömölk

Celldömölk kakukktojás, most is Fehér Lászlót választották polgármesternek, mégpedig 62 százalékkal. Fehér most a CSÖCE nevű civil szervezet színeiben indult, tavasszal MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt volt.

A testületben is a CSÖCE szerezte meg a többséget, hét képviselőjük van, a Fidesznek csak négy. Egyébként a nyolc egyéni körzetből hatot szerzett meg a CSÖCE.

Bük

Bükön a független Németh Sándor lett a polgármester, fideszes kihívójának itt csak egyharmad (33,33 százalék) jutott. A hatfős testületbe öt független és egy fideszes képviselő jutott be.

Csepreg

Csepregen a Fidesz jelöltje, Vlasich Krisztián István lett a polgármester, 49 százalékkal, két független ellenfelét győzte le. A hatfős testületbe azonban csak független képviselők jutottak be.

Jánosháza

Jánosházán a független Kiss András Attila nyert, nagy küzdelemben, csupán 5 százalékkal győzte le a fideszes Keresztes Istvánt. A testületben abszolút többsége van a függetleneknek, öten vannak, és egyetlen fideszes ül velük szemben.

Őriszentpéter

Őriszentpéteren egyszerű volt a dolog, csak függetlenek indultak, így csak függetlenek nyertek. Övék mind a hat hely a testületben, és függetlenként újrázott Őri Zoltán polgármester is.

Répcelak

Répcelakon az MSZP-s Szabó József lett a polgármester, mégpedig 53 százalékkal, két független ellenfelét győzte le. A hatfős testületben öt helyet kaptak a függetlenek, és egy fideszes képviselő lesz.

Szentgotthárd

Szentgotthárdon nem volt nagy verseny a polgármesteri székért, Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) egyedül indult. A nyolcfős képviselő-testületben azonban a függetleneké a többség, ők négy helyet szereztek meg, a Fidesz hármat és egyet a Jobbik.

Vasvár

Vasváron Tóth Balázs (Fidesz-KDNP) nyert 70 százalékkal, két független jelölt előtt. A hatfős testületben négy hely a Fideszé, kettő a függetleneké.

Vép

Vépen nem volt nagy izgalom, a független Kovács Péter ismételhet a polgármesteri poszton, nem volt nehéz dolga, egyedül indult. A hat képviselői hely is függetleneké, itt nem is indultak pártjelöltek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden. - Eredményvárók éjszakája Szombathelyen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014

Tovább az oldalra