Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Nem érek rá arra várni, hogy a kukacomra ráharapjon valami”

Hollósi Frigyes 1962-ben kezdte pályafutását a Szolnoki Szigligeti Színházban, majd két évig a Nemzetiben lépett színpadra. Ezt követte a „katonás” időszak, a társulatot csaknem tizenkilenc évig erősítette, végül visszatért a Nemzetihez. A Magyar Filmszemle a legjobb férfialakításért járó díjat kétszer is neki ítélte, de megkapta a Jászai Mari-díjat, és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével is kitüntették.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Talán még emlékszünk Járai Béla rendőr őrnagyra a Kisvárosból vagy Belényesi taxisra az Angyalbőrben című sorozatból, de Hollósi Frigyes még olyan ismert filmekben is alakított, mint a Linda, az Én és a kisöcsém vagy a Tűzvonalban. A színművésszel a szombathelyi Weöres Sándor Színházban beszélgettünk, ahol a karneváli színdarabra, a Scapin furfangjaira készül a társulat.

Idén hányadik alkalommal lép színpadra a Savaria Karneválon?

Ha most ezt nekem össze kellene számolni! Most a tizedik év van, ugye?

Igen.

Úgy emlékszem, csak egyszer nem játszottam, 2007-ben, vagyis a nyolcból egyszer nem léptem színpadra a Karneválszínházban, de 2002-től minden előadásban szerepeltem. A Moliere-komédiában most az egyik apát alakítom, akinek bosszúságot okoz a gyermeke, aztán hülyére is veszik, majd a végén minden jóra fordul. Tipikus karakter.

Ami persze nem jelenti azt, hogy a szerep könnyű lenne…

Hát nincs könnyű szerep, ez az igazság. Túl vagyunk a munka dandárján, lassan ráfordulunk a finisre. De az utolsó előadás előtt sem mondanám, hogy teljesen összeállt a darab, mindig lehet valamit jobban csinálni. És miután csak öt előadás van, relatíve kevesebb az idő a felkészülésre, mint egy rendes színdarab esetében. Ehhez még hozzáteszem a meleget, a nyarat, amitől nehezebben megy a meló. Viszont jó kis szereposztásunk van, játszik például Fekete Tibi, akit a legtehetségesebb fiatal színésznek tart a szakma vagy Bezerédi Zoli, szóval ez megadja a reményt, hogy az előadásink sikeresek legyenek.

Scapin furfangjai - próba
Mészáros Zsolt
A jó szereposztás megadja a reményt a sikeres előadásra.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Savaria Karnevál 2009

Hirdetés