Savaria Karnevál percről percre - vasárnap - Utolsó rohamra indulunk!

Egy kis csülök a fáradtság ellen, koncertmustra és neki a Borok utcájának. Remélem, éjféltájban ott fogjuk megváltani a világot egy csomó jó baráttal. Ha még holnap is karnevál lenne, nekem végem lenne… :)

19.16 Utolsó rohamra indulunk

Az ablakomból hallom, hogy nyomják a bluest az Uránia udvarba. A gyerekeim már odalenn, ideje nekem is elindulni az utolsó rohamra. Egy kis csülök a Fő téren a fáradtság ellen, koncertmustra és neki a Borok utcájának. Remélem, éjféltájban ott fogjuk megváltani a világot egy csomó jó baráttal.

Ha még holnap is karnevál lenne, nekem végem lenne… :)


17.09 Ferences kert, te nagyon drága!

Kora délután népes rokonsággal karöltve körülnéztünk a Ferences kertben. Egy felnőtt belépő egy napra 1600 forint. Te jó ég! Eddig sem volt túl szimpatikus, hogy egész évben csak a kert magas kerítését nézhetjük, még be se lehet kukucskálni. Van egy teljesen elzárt park a város közepén... (Na jó, hatéves korig a gyerekeknek ingyenes a karneváli belépés, de felháborodásomon már ez sem segít.)


17.00 Lecsengőben...

„Ötkor találkozunk a kocsinál.” „Meddig kell elhagynunk a lakást?” „Anyu mikor indulunk haza a mamához?” – ilyen és hasonló mondatok csapják meg a fülünk akarva akaratlanul. Vége az idei karneválnak? Nem! Lesz még Voler Mouche koncert, Rabszolgaválság, Memento Mori – tüzes produkció és még sok más. Gyerünk ki a városba!

Karnevál vasárnap délután
Mészáros Zsolt

15.28 Karneváli hangulat

Valahogy légiósok nélkül nem teljes a karneváli hangulatunk, így utolsó nap benézünk a seregszemlére és a légiósok bemutatójára. A harci elemeken túl egy korabeli gyógyítást is láthatunk.

Római legio
Római legio
Mészáros Zsolt

15.11 Akasztófahumor

Akasztófahumor
Mészáros Zsolt

14.13 Karneváli ajándék rovatunkban ma

Ha már unja gyermeke a barbi babát, vagy a legót, játsszon felvonulóst. Ehhez kapásból itt Szombathelyen, a Savaria Történelmi Karnevál kirakodó vásárán meg is vehetik a több méretben és színben is kapható busó babákat.

Busó babák
Mészáros Zsolt

13.47 Gyerekek csütörtöktől vasárnapig, reggeltől estig

A Kalandvárba szívesen járunk vissza. Itt mindig zajlik az élet, a gyermekek mindig aktívak és szeretnek játszani. Itt pedig minden lehetőségük meg is van erre. Póniló, hintaló, logikai játékok, társasjátékok, harci játékok… Ez utóbbi néha odáig fajul, hogy a szülő döntheti el mehet-e tovább a harc…

Pokoli párviadal
Pokoli párviadal
Mészáros Zsolt

13.01 Karneváli ajándék rovatunkban ma

Tetszetős hűtő mágnesek egész garmadájába botlottunk a Művészetek utcájában. Kora reggeli ébredésnél mindig jól jön a reggeli tej előtt egy kedves, barátságos fej, mely a hűtőajtóról bámul ránk…

Művészetek utcája
Mészáros Zsolt

12.37 Szuvenír vásárlás

Utolsó nap lévén mindenki keresgél, kutat mit vigyen haza emlékként a rokonoknak, barátoknak. Mi is szolgálunk egy két ajándék ötlettel, de lencsevégre kapjuk a szemfüles vásárlókat is, akik csak járják az árusokat és mustrálják a portékát.

Kirakat mustra
Mészáros Zsolt

11.52 Egy laza fröccs...

A városközponttól nem messze lévő lakótelepen megyünk el vásárolni, már csak azért is, mert délután vendégeink lesznek (vannak). A bolt melletti kocsmában ingyen adják a nagyfröccsöt. Mondván, olyan karneválos fejünk van. Nem tiltakozunk...


11.02 Karneváli ajándék rovatunkban ma

A középkorral szimpatizáló írnokoknak, verselőknek ajánljuk a lovagpáncél tollat. Azt is beszélik, hogy dolgozatok és vizsgák írására is alkalmas, némelyek maga Merlin erejét vélték megérezni a tollakban. Anonymus is ilyennel írt volna, ha járt volna a Savaria Karneválon.

Lovagi toll
Mészáros Zsolt

10.27 A művészetek utcája

Méltatlanul elhanyagolja a nép a Művészetek utcáját. Arra jártunkban nem csak táncos lányokkal találkoztunk, de egy kardkészítőt is megfigyelhettünk munka közben.
Egyre kevesebb az ember az utcákon. Elgondolkodunk azon, hogy lehet nem is volt olyan jó ötlet a vasárnapi felvonulást áttenni péntekre…

Művészetek utcája
Művészetek utcája
Mészáros Zsolt

9.12 A vad nyugaton

A város utcáit járva óhatatlanul a vad nyugat jut eszünkbe. Kihalt utcák, terek, szél… Csak a gördülő szalmakupacokat hiányoljuk, hogy teljes legyen a feeling. Az éjszakai vad tivornya, vagy a vasárnap az oka? Később fényt derítünk erre.

Lassan ébred Savaria városa
Lassan ébred Savaria városa
Mészáros Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Savaria Karnevál percről percre - szombat

Esik az eső, de a gladiátorok és a legio még szárazon indultak csatába. Sérültek is vannak, repedt a csont, hasadt a bőr. Videóval aláfestve.

Savaria Karnevál percről percre - péntek

Bármennyire is szkeptikusak és cinikusak vagyunk, de azért velőt rezget a harsonaszó, és Ave Cezarral üdvözöljük Jordán Tamást, azért lehet valami ebben a lokálpatriotizmusban...

Savaria Karnevál percről percre - Csütörtök

Késő éjszakáig pörgött a tömeg a Főtéren, a Borok utcájában, meg mindenhol. Kipróbáltuk a pálinkaházakat is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2009