Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Könnyebb lett az élet a szombathelyi pszichiátrián – átszállították az adományokat

Tervben van egy tornaterem kialakítása is, most sporteszközökre gyűjtenek.

Szombathelyi Charity Shop-Adomány Pont Közösségi bolt még csak néhány hónapja nyitott meg , de már szeptember 14-én el is indult az első, szervezetet támogató programja. Együttműködési megállapodást kötöttek az Elmétől a Lélekig – pszichiátria betegekért – Alapítvánnyal, hogy a Vas Megyei Markusovszky Kórház Pszichiátriai Osztályának munkáját a betegellátáshoz szükséges adományok gyűjtésével, továbbadásával, jótékonysági aukció szervezésével segítsék.

Az első adományok már megérkeztek

A program eddig sikeres volt, ugyanis az első adományokat csütörtök délután átszállították a pszichiátriai osztályra. A gyűjtés folyamatosan tart, így ha valaki szeretné támogatni az ügyet, bármikor beviheti a felajánlásra szánt tárgyat a Charity Shop 11-es Huszár úti (pontosabban a Gödör étterem és a volt élelmiszerüzlet közt) üzletébe.

Átadták az adományokat a Charity Shopban
Pakolják az adományokat
BZ

Mivel segíthetünk?

 • tisztálkodáshoz szükséges felszerelésekkel (tusoló, sampon, borotva, borotvahab, fésű, törölköző, körömvágó olló, csipesz, hajszárító)
 • ruhákkal (pizsama, papucs, köntös, melegítőalsó, pamut pólók, nadrágok, sportcipők)
 • felnőtt társasjátékokkal (sakk, kártya, stb.)
 • könyvekkel
 • kellékekkel művészeti foglalkozáshoz (írószerek, hobbikellékek, gyöngyök, damil, hangszerek)
 • tornatermi eszközökkel
 • számítástechnikai, audiovizuális eszközökkel
 • A betegek kirándulási lehetőségeinek megteremtéséhez a közösségi boltban elhelyezett pénzgyűjtő urna nyújt segítséget
 • A kezdeményezés sikerességét az is mutatja, hogy voltak olyan Vas megyéből elszármazott felajánlók is, akik a Zala megyei adománypontokhoz vittek be tárgyakat a szombathelyi pszichiátriai osztály részére. Mint azt megtudtuk, ezeket azóta már elhozták.

  Átadták az adományokat a Charity Shopban
  Sorra vitték a kocsihoz a pszichiátriának gyűjtött adományokat
  BZ

  -Kaptunk lakossági felajánlásban tisztálkodó szereket, fésűt, ollót, törölközőt, pizsamát és ruhaneműt is. Ezek mind olyan tárgyak, amelyekre szüksége van az osztálynak a gyógyító munkához, illetve amik segíthetik a betegek későbbi visszailleszkedését a társadalomba – mondta el Takács Balázs programfelelős.

  Sporttal is gyógyítanának

  -Az Elmétől a Lélekig - bár civil alapítvány - szorosan kötődik a Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályához. Mind a járó, mind pedig a fekvő páciensek ellátását igyekszünk segíteni, színesebbé tenni. Az adománypont segítségével olyan felszereléseket tudunk a betegek számára biztosítani, amit önmagában az osztály nem. Ilyenek például a könyvek és a társasjátékok mellett a sportfelszerelések is - mondta el Szabó László, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

  hdt
  BZ

  - A pszichiátria pácienseinek gyógyulása hosszú folyamat, mivel ők nem testileg, hanem lelkileg betegek. Az osztályon vannak 21-25 éves életerős férfiak is, akik unatkoznak napközben, mivel a gyógyító tevékenység nem 24 órában zajlik, másrészt a sport elősegítheti a betegek állapotának javulását – tette hozzá dr. Szilágyi Enikő, a szombathelyi pszichiátriai osztály főorvosa.

  A jótékonysági aukcióra felajánlott tárgyakat folyamatosan bemutatják a Shop Facebook-oldalán . Az aukcióra felajánlott tárgyakról az adományozók és a vásárlók is díszoklevelet kapnak.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Ajánló

  Tovább az oldalra