Kiírják a pályázatot a Médiaközpont igazgatói posztjára, a cég közben 61,58 millió forint plusz támogatást kér

Nem lesz könnyű dolga az új igazgatónak, hiszen sok a kérdőjel a cég körül.

Kiírja a pályázatot a szombathelyi közgyűlés a Médiaközpont igazgatói posztjára – derül ki a csütörtöki közgyűlésre készült anyagból. A jelenlegi igazgatót, Török Tibort februárban bízták meg ideiglenesen, miután azonnali hatállyal menesztették Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 a Médiaközpont tavaly kinevezett igazgatóját, Halmágyi Miklóst.

A botrányszagú ügyet a Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el, amikor jelezte, hogy szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél. A polgármester azonnal vizsgálatot rendelt el. Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18

A vizsgálat megállapította, Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 hogy az igazgató több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért, és hogy több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen. Ezután döntöttek Halmágyi azonnali menesztéséről.

Határozatlan időre szól majd a kinevezés

Török Tibor, a jelenlegi megbízott igazgató eredetileg hírigazgató és a Savaria Fórum főszerkesztője volt a Médiaközpontnál, amikor februárban megbízták Török Tibor lett a szombathelyi Médiaközpont ideiglenes igazgatója 2020. February 27. 18:38 az igazgatói teendőkkel. Megbízatása eredetileg május végéig szólt volna, de a járványhelyzet miatt ezt Nemény András polgármester szeptember 30-ig meghosszabbította. Nyáron írhatják ki a szombathelyi Médiaközpont igazgató pályázatát, addig marad a megbízott vezető 2020. May 29. 16:07

A pályázat részleteiről a közgyűlés dönt, viszont a tervezetben érdekes elem, hogy a munkakör betöltésének feltételei között csak a felsőfokú végzettség, a magyar állampolgárság és a büntetlen előélet szerepel, igaz, a pályázathoz csatolni kell szakmai életrajzot.

A Szombathelyi Médiaközpont
Józing Antal

Az is szokatlan, hogy a megbízás határozatlan időre szól, az önkormányzati cégek vezetőit általában öt évre nevezik ki. Az új igazgató bére megegyezik majd a többi önkormányzati cég vezetőjének bérével, havi bruttó 600 ezer forint lesz, és október 1-től töltheti majd be a munkakört.

Nem lesz könnyű dolga

Az új igazgatónak nem lesz könnyű dolga, legalábbis a Médiaközpont gazdasági beszámolója szerint. A járvány és a gazdasági leállás miatt ugyanis a tervezettnél jóval kevesebb lett a Médiaközpont bevétele, így a cég a beszámolóban jelezte, hogy az idei évre már megítélt 115 millió forint mellett plusz 61,585 millió forint támogatást kér a tulajdonos önkormányzattól.

A határozati javaslat azt tartalmazza, hogy a közgyűlés adja meg a plusz 61,585 millió forintos támogatást.

Létszámgondok?

A Médiaközpont létszáma miatt sem lesz könnyű dolga az új igazgatónak. Nemény Andrást a kijárási korlátozás alatt tartott egyik online fórumán megkérdezték, megvizsgálják-e a Médiaközpont működését, mert vannak olyan hírek, hogy az elmúlt egy év alatt jelentősen megnőtt az ott foglalkoztatottak száma.

A polgármester annyit mondott, hogy ő is kapott olyan információkat, hogy a szükségesnél többen dolgoznak a cégnél. Ezt meg is vizsgálják majd a veszélyhelyzet után, mert ebben a helyzetben senkinek az egzisztenciáját nem akarják veszélyeztetni.

Mi is írtunk Havi félmillióért ad szakmai tanácsokat a szombathelyi Médiaközpontnak Ungár Péter lapjának főszerkesztője 2020. February 14. 07:42 már arról, hogy Farkas Balázst, Ungár Péter lapjának főszerkesztőjét havi bruttó 500 ezerért főtanácsadónak alkalmazza a Médiaközpont, információink szerint nem ő az egyetlen tanácsadó a cégnél.

A helyzet tisztázása érdekében még május közepén elküldtük kérdéseinket a Médiaközpontnak, választ nem kaptunk, ezért nemrég közérdekű adatigényléssel fordultunk a céghez. Ha megjön a válasz, azt természetesen közöljük, hiszen mindenkinek – a Médiaközpontnál dolgozóknak és az önkormányzatnak is – az lenne az érdekük, ha tiszta, átlátható helyzetben működne a száz százalékban önkormányzati tulajdonú, a szombathelyiek tájékoztatására létrehozott Médiaközpont.

Csütörtökön közgyűlés

Az igazgatói pályázat kiírásáról a közgyűlés dönt csütörtökön. Négy hónap kényszerszünet után újra összeülnek a képviselők, a napirend szerint a legsúlyosabb ügy a költségvetés módosítása lesz, erről később bővebben írunk.

Összesen 21 napirendi pont szerepel a nyilvános ülés tárgysorozatában, néhányról már írtunk. Így a város közbiztonsági helyzetéről, Szombathelyen is egyre nagyobb probléma az agresszív koldulás és a dizájnerdrogok 2020. June 19. 14:57 az ezer parkoló Ezer parkoló építését tervezi a szombathelyi önkormányzat, négy hónap után újra lesz közgyűlés 2020. June 19. 18:30 tervéről, a szombathelyi tankerületi központ volt székházának eladásáról, Eladják a szombathelyi tankerületi központ volt székházát 2020. June 22. 16:26 a Fő téri nyilvános vécék felújításáról, 23 millió forintba kerül a szombathelyi Fő tér nyilvános vécéjének felújítása 2020. June 23. 15:57 a parkolási díjak emeléséről. Szombathelyen emelkednek a parkolási díjak – lesz 2 óra ingyen parkolás is, de kicsit másként 2020. June 24. 07:25

A közgyűlés csütörtökön, azaz június 25-én reggel 9 órakor kezdődik. Mi a szokásos módon, percről percre tudósítással és élőképben is közvetítjük az ülést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet