Publicus: Czeglédy Csaba vezet Hende Csaba előtt a Vas 1-es körzetben

Viszont kevesebben vannak azok, akik kormányváltást akarnak.

A Publicus Intézet március 16. és 18. között reprezentatív, telefonos közvélemény-kutatást végzett Vas megye 1-es választókerületében, azaz Szombathelyen és 11 környező településen a helyi politikai helyzetről. A kutatás legfontosabb eredményei:

 • A válaszadók 77 százaléka tervezi, hogy elmegy szavazni április 3-án.
 • A válaszadók 46 százaléka szeretné, ha a Fidesz maradna hatalmon továbbra is. 41 százalék szeretne kormányváltást. A bizonytalanok aránya 16 százalék.
 • Ugyanakkor Czeglédy Csabára többen szavaznának, mint Hende Csabára, akkor is, ha csak kettőjük közül lehetne választani, és akkor is, ha több jelölt van.

  A részletes adatok

  A válaszadók 77 százaléka biztosra ígéri, hogy elmegy szavazni április 3-án, 8 százalék valószínűleg elmegy, 8 százalék válaszolta, hogy biztosan nem megy el.

  Publicus

  A válaszadók 46 százaléka azt szeretné, ha a Fidesz maradna hatalmon, 41 százaléka akar kormányváltást. 13 százalék nem válaszolt.

  Publicus

  Ha csak két jelölt (Czeglédy Csaba és Hende Csaba) közül választhatnának, akkor 44 százalék szavazna Czeglédy Csabára és 42 százalék Hende Csabára. 3 százalék ekkor is más jelöltre szavazna, és 11 százalék a bizonytalan.

  Publicus

  Ha a választókerületben regisztrált jelöltekre szavazhatnak, akkor is Czeglédy Csaba vezet 43 százalékkal, azaz egy százalékponttal kevesebben.

  Hende Csaba 42 százalékot kapna, az ő támogatottságára nincs hatással a többes jelölés.

  Rajtuk kívül két jelölt kapna szavazatot. Vadon István (Mi Hazánk) és Nagy Dávid (Kétfarkú Kutyapárt) 2 - 2 százalékra számíthat.

  A többi három jelölt, Horváth Éva (Normális Párt), Tömböly Tamás (MEMO), Hegedüs Máté (Munkáspárt-ISZOMM) nulla szavazatot kapna.

  11 százalék nem tudja, kire szavazna, vagy nem válaszolt.

  Publicus

  Módszertan

 • Telefonos és kérdőíves adatfelvétel - 2022 március 16-18.
 • A válaszadók a kérdőív kérdéseire a kérdezőbiztosoknak telefonon válaszoltak.
 • A mintába 1000 került.
 • A kutatás eredményeként kapott adatbázis a választókerület népességére nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív.
 • A teljes mintában a mintavételi hibahatár +/- 3,1 százalékpont
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Választás 2022