Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kúria nem avatkozik bele Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésébe

Hiába fordult a bírói testülethez felülvizsgálati kérelemmel a szombathelyi politikus.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszautasította a Kúria Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre annak elbírálására. A Kúria szerint ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság nem a a választási eljárásról szóló törvény alapján függesztette fel Czeglédy mentelmi jogát, hanem az Országgyűlésről szóló törvény alapján.

Nincs hozzá hatáskörük

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ezért a Kúriának nincs hatásköre a mentelmi jognak felfüggesztéséről szóló döntés felülvizsgálatára, ahogy az Országgyűlés minősített többséggel meghozott döntése ellen sincs jogorvoslat országgyűlési képviselők esetén. A Kúria hatáskör hiányában a kérelemben felhozott tartalmi kifogással nem tudott érdemben foglalkozni áll a döntés indoklásában.

Czeglédy Csabát március 2-án vették újra őrizetbe Újra őrizetben Czeglédy! 2018. March 02. 22:58 , 5-én pedig ismét előzetes letartóztatásba helyezték Újra előzetes letartóztatásba helyezték Czeglédy Csabát 2018. March 05. 15:19 . A baloldali politikust március 1-jén engedték ki az előzetesből Czeglédy Csabát kiengedték az előzetesből, elhagyta a szegedi börtönt 2018. March 01. 17:59 , miután a választási bizottság nyilvántartásba vette képviselőjelöltként, a Nemzeti Választási Bizottság pedig felfüggesztette mentelmi jogát Felfüggesztették Czeglédy Csaba mentelmi jogát 2018. March 02. 15:29 .

Pár napja ismeretlenek Free Czeglédy feliratokkal szórták meg a szombathelyi Derkovits-lakótelepet Czeglédy Csaba szabadságát követelő feliratokkal szórták meg a szombathelyi Derkovits lakótelepet 2018. March 06. 18:49 , Czeglédy önkormányzati választókörzetét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választás 2018

Hirdetés