Márki-Zay Péter nem akar megnevezni homoszexuális fideszeseket

Dübörög az előválasztás, 4 nap alatt két miniszterelnök-jelölt ígért a szombathelyieknek.

Rendkívüli, szenvedélyes hangulatú sajtótájékoztatóval kezdődött Márki-Zay Péter lakossági fóruma Szombathelyen. A politikus visszautasította a vádakat, hogy hazaárulónak tartaná azokat, akik helyette Dobrev Klárát támogatják az előválasztáson. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje közölte, ő senkit nem tart hazaárulónak, csupán fáradt volt, amikor az ATV-ben az erre utaló mondatokat mondta. Most bocsánatot kér.

Márki-Zay Péter utcafórum Szombathelyen
A városházáról érkeznek a politikusok. Márki-Zay a szombathelyi polgármesterrel is találkozott.
Mészáros D. Zsolt

Aztán jött a helyi lényeg. Felsorakoztak Márki-Zay mögé azok a vasi politikusok, akik támogatják az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet. Köztük volt Koczka Tibor (UVNP), a szombathelyi előválasztás harmadik helyezettje; Hencz Kornél (MSZP-PM), Celldömölk alpolgármestere, a Vas 2 választókerület előválasztásának győztese; Előválasztás: Hencz Kornél nyert Vas megye 2. számú választókerületében 2021. September 30. 18:52 Kelemen Krisztián (független) városi képviselő és László Győző (Momentum) szombathelyi alpolgármester.

Márki-Zay Péter utcafórum Szombathelyen
Kézfogások.
Mészáros D. Zsolt

László Győző támogatása azért is érdekes hiszen Szombathelyen a jelek szerint a polgármester Dobrevet, míg az alpolgármester Márki-Zayt támogatja – ami abból a szempontból nem meglepő, hogy pártja, a Momentum Márki-Zay mögé állt be. A politikus szerint emiatt nincs semmilyen konfliktus közte és Nemény András polgármester között.

Márki-Zay Péter utcafórum Szombathelyen
Szelfik. Kattints a képekre, ha meg szeretnéd nézni az utcafórumról szóló galériát.
Mészáros D. Zsolt

A nagyjából 45 perces fórumon Márki-Zay elmondta, hogy az előválasztás után mindenhol a győztes jelölteket fogják támogatni, mert ez a nemzet érdeke. Örül annak, hogy az ellenzék megtisztuláson megy keresztül, és nagyon fontosnak tartja, hogy itt Szombathelyen is mind bal-, mind pedig jobboldali politikusok támogatják.

„Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen” – mondta Márki-Zay.

Ezt követően az őt támogató politikusok is mondtak pár szót, majd a lakossági fórum végén az emberek beszélgethettek és szelfizhettek a Márki-Zayjal.

Mi is kérdeztük a Márki-Zay Pétert.
Mészáros D. Zsolt

Mi is feltettünk két kérdést Márki-Zay Péternek:

Azt mondta Juhász Péter műsorában, hogy Ön ismer magasrangú meleg és homofób fideszes politikusokat. Nem gondolja, hogy meg kellene neveznie őket?

„Amikor Orbán Gáspárról beszélgettünk Juhásszal, előtte az én meleg kampánytanácsadómmal együtt döntöttük el, hogy ez lesz az egyetlen érv, amivel le lehet állítani a fideszes gyűlöletkampányt – és nézzék meg, leállt… Kik azok, akik megvédik a magyar melegeket? Akik elmennek a pride-ra, azok nehezen nem védik meg őket… Ám az Orbán Gáspárról való beszélgetésünk óta leállt a gyűlöletkampány”

Gyurcsány Ferenc ma azt mondta, az ellenzék egy része ugyanazzal a retorikával igyekszik felülkerekedni az előválasztáson, mint a Fidesz: „gyurcsányozással”. Hogy kommentálja ezt a nyilatkozatot?

„Hát, hogy ha én szeretnék, tudnék gyurcsányozni… de nem szoktam. Ezt visszautasítom. 2005 novemberében Gyurcsány Ferenc tartotta hatalomban Polt Pétert, és sem 2010-ben, sem 2002-ben nem volt elszámoltatás. Én elfogadom és elhiszem, hogy Dobrev Klára elszámoltat majd, de az emberek nem hiszik el.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Ellenzéki előválasztás 2021