Londonban indít magyar nyelvű plakátkampányt Márki-Zay Péter

"Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!" - üzenik az ott élő magyaroknak.

Két londoni helyszínen, a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg az ellenzék magyar nyelvű plakátjai a kampányidőszak utolsó két hetében - írják közleményükben az Egységben Magyarországért pártjai.

A plakátakció célja, hogy felhívja a külföldön élő vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy április 3-án a ő részvételükre is számítanak. A külföldön élő többszázezer magyar szavazata akár döntő is lehet az idei választásokon, az ő helyzetüket szándékosan próbálja korlátozni a kormánypárt - írják.

Nyugat.hu

Úgy alakították a szabályokat, hogy gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak. Az ellenzék szerint ez nem meglepő, 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne a 21 Kutatóközpont elemzése szerint.

Azok, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25. 16:00-ig be kell nyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. Bár több külföldi városban nőtt a négy évvel ezelőttihez képest leadott regisztrációk száma, Münchenben és Londonban időarányosan kevesebben regisztráltak, mint 2018-ban, pedig mindkét város fontos bázisa a külföldi magyarságnak - teszik hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022