Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabó Gábor az MDF szombathelyi polgármester-jelöltje

Az MDF folytatja a politizálást, mert voltak sikerei és lesznek is – hallottuk a párt jelöltbemutatóján. És azt is, hogy „jobbraátot” hajtottak végre.

Mindezt Gróf István, az MDF Vas megyei elnöke jelentette ki, egy késve kezdődött sajtótájékoztató, ahol eléggé nehezen gyűltek össze a jelöltek. Ami végülis sikerült, és gyorsan el is foglalták a terem baloldalának székeit, az újságírókat jobbra terelve.

14 egyéni jelölt

Gróf István aztán elmondta, a „jobbaátról” a párt május, sorrendben a 23. országos gyűlésén döntöttek. Sorolta a sikereket is, az örökösödési illeték eltörlését, amelyet még a Bajnai-kormány alatt fogadtak el, és az Orbán-kabinet alatt lép életbe. És az egykulcsos személyi jövedelemadót, amit 4-5 éve az MDF kezdeményezett, akkor még a többi párt elutasítása mellett.

MDF jelöltek
Szabó Gábor és Gróf István
Tóth Ákos

Megemlítette, hogy abban az időben kritizálták a kisposták bezárását is, és most úgy tűnik, egy-két éven belül újra kinyitnak a falusi posták. A választási programot pedig a nemzeti örökség, a szabadelvű hagyomány, a kereszténydemokrácia és a konzervativizmus fogalmai köré építették fel.

A párt mind a 14 egyéni választókerületben indít jelöltet, és van polgármester-jelöltjük is, utóbbi személye nem meglepetés, Szabó Gábort jelölik. Aki 1998 és 2002 között fideszes színekben a város polgármestere volt, egyébként 1990 óta tagja a közgyűlésnek, a jelenlegi ciklusban alpolgármesterként dolgozik.

Civileket is támogatnak

Kijelentette, Szombathelyen van helye az MDF-nek, a tavaszi országyűlés választásokon 5 százalék feletti eredményt értek el. A párt ideológiája az antalli hagyományokhoz tér vissza, amely vonzó a civileknek is, a 14 jelöltből tízen nem párttagok, civilként támogatja őket az MDF.

MDF jelöltek
MDF jelöltek, civilekkel
Tóth Ákos

Szabó Gábor szerint ők szakmájukban elismert, a civil társadalomban komoly presztizst szerzett emberek. Mint mondta, közülük többen is benne voltak az 1998-2002-es csapatban, vannak köztük volt képviselők, tanácsnokok, egykori külsős bizottsági tagok.

Íme a lista, az 1-től a 14-es választókerületig:

Magyar József, mérnök, a 2002-2006-os ciklusban képvislő volt, jelenleg a városházán dolgozik. Dobos Imre, nyugdíjas, a kórház alkalmazottjaként a rendelőintézet vezetője volt. Kővári József, nyugdíjas pedagógus. Mándli Gyula, nyugdíjas, Simándi László, Békei Vilmos. Szalai Zoltán, a legfiatalabb, 25 éves, szociológus, Villányi Eszter, tanár, korábban a külkapcsolatokat intézte a városházán. Pál Mária Rita orvos, korábban tanácsnok, Szabó Gábor, ő képviselőjelöltként is indul, Sákovics Csaba építőmérnök, volt tanácsnok, Pásztory Tamás, tanár, gyógymaszőr. Czitkovics István, nyugdíjas gépészmérnök és Mészáros Tibor erőemelő, gépészmérnök, tavasszal az MDF országgyűlési képviselőjelöltje volt Vas megye 2. választókerületében.

Szabó Gábor kijelentette, ha megnézzük a négy évvel ezelőtti választási ígéreteket, láthatjuk, hogy csak az MDF programja volt teljesíthető. Jelenlegi programjukat is számon lehet majd kérni rajtuk.

Gróf István hangsúlyozta még, reális lehetőség, hogy sikerrel szerepeljenek a választásokon. Ahol egyébként nem állít megyei listát az MDF, tehát nem indítanak jelölteket a megyei közgyűlésbe.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2010

Tovább az oldalra