Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ipkovich Györgyöt támogatja a szombathelyi MDF

Indoklásuk szerint az MSZP polgármester-jelöltje az elmúlt évek során bebizonyította, hogy alkalmas a feladatra. Felhívják a választók figyelmét arra is, hogy a képviselőjelöltek közül személyiségük alapján válasszanak.

Nem az MDF irodában, hanem egy étteremben tartotta sajtótájékoztatóját Szabó Gábor, az MDF volt polgármester-jelöltje, jelenlegi alpolgármester, azt nem tudjuk, ennek van-e különösebb jelentősége. Szabó gyorsan felidézte, hogy jelöltjeik a kampány közepén visszaléptek A vasi MDF folytatja a politizálást 2010. September 08. 15:29 , hangsúlyozta, a jelöltek fele összegyűjtötte a szükséges számú kopogtatócédulát.

Megismételte az okokat is: kriminalizálódott a kampány, felütötte a fejét a politikai bűnözés. Kifejezte reményét is, hogy a rendőrség kideríti majd, ki áll a kopogtatócédulás botrány mögött MDF: Elég volt a az alvilági bulvárpolitizálásból! 2010. September 02. 17:27 .

Hosszú vita után döntöttek

Aztán elmondta, hogy a két héttel ezelőtti visszalépéskor még komoly kérdés volt, melyik polgármester-jelölt támogatására kérjék fel azokat, akik egyébként az MDF-re voksoltak volna. Úgy vélte, mintegy 1500-2000 ember szavazott volna rájuk, ezt a tavaszi országgyűlési választások és az ajánlószelvény-gyűjtés tapasztalataira alapozta.

Ipkovich György és Szabó Gábor a közgyűlésben, mellettük Németh Kálmán
Mészáros Zsolt

Két nappal ezelőtt ültek le megbeszélni a dolgot, és hosszú tárgyalás, komoly érvelések mellett úgy döntöttek, szimpatizánsaikat arra kérik fel, hogy Ipkovich Györgyöt támogassák szavazataikkal.

Bebizonyította városvezetői erényeit

Szabó kijelentette, úgy látják, hogy Ipkovich bizonyította városvezetői erényeit. Kiemelte, hogy főként az utolsó két év tapasztalatai bizonyítják ezt, hiszen a jobboldali többségű közgyűlés mellett tudta érvényesíteni az együttműködés, összefogás elvét.

Ennek eredményeként pedig jelentősen gyarapodott a város vagyona – mondta, és címszavakban sorolta is: ipari területek vásárlása, lukácsházi víztározó, Csaba utcai vasúti felüljáró, vasútfejlesztés, Iseum, belváros rekonstrukció, új színház, kerékpárút-hálózat, oktatási intézmények felújítása, szennyvíztelep korszerűsítése.

Hozzátette, tények bizonyítják, hogy a nyugat-dunántúli városok közül Szombathely nyerte el a legtöbb uniós forrást, ebben is komoly szerepet játszott Ipkovich, mint a regionális fejlesztési tanács társelnöke.

Hogy befejezhesse, amit elkezdett

Szabó szerint biztosra vehető, hogy jobboldali többség lesz a városi közgyűlésben, de csak akkor valósul meg a konszenzuskereső politika, ha a polgármestert nem a Fidesz adja majd. A többi jelölt képességeit nem vonják kétségbe, Puskás Tivadart kitűnő főorvosnak tartják, de úgy látják, az országgyűlési képviselői munka, a mentőszervezetnél betöltött orvos-igazgatói poszt és a polgármesteri feladat egyszerre túlzott vállalásnak tűnik.

Szabó hozzátette, kijelentette, szó sincs arról, hogy a szocialisták mellé állnának, ők Ipkovich György személyét támogatják. Arra kérik támogatóikat, adjanak esélyt a polgármesternek, hogy befejezhesse, amit elkezdett.

Szabó Gábor azt is kérte a választóktól, hogy az egyéni jelöltek közül is azok személyisége alapján válasszanak és ne vakítsa el őket semmiféle politikai szűklátókörűség.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

A vasi MDF folytatja a politizálást

Szombathelyen nincs sem városi, sem megyei közgyűlési jelöltje az MDF-nek, de nem adják fel. Sőt, polgári egyesületet hoznak létre.

MDF: Elég volt a az alvilági bulvárpolitizálásból!

A politikai kultúra a bányászbéka segge alatt van – reagált a párt szombathelyi polgármester-jelöltje az újabb kopogtatócédulás botrányra.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2010

Tovább az oldalra