Végre elkezdődött! Megjelentek a munkagépek a szombathelyi Magellán Centernél

Készül a parkoló.

Nemrég elindult a munka a szombathelyi Magellán Centernél, ahol sokak nagy örömére átmeneti megoldásként parkolót alakítanak ki. A dzsumbuj eltűnése és a munkagépek zaja pedig nem csak minket, hanem temérdek kíváncsi szemet vonz.

Építkezés a Magellán center helyén
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Az arra járók próbálnak bekukucskálni az összetákolt kerítés felett, hogy lássák, mi is történik Szombathely egyik szégyenfoltjával, majd mikor látják a szorgoskodó munkagépeket, elégedetten vonulnak tovább, hiszen végre történik valami.

Építkezés a Magellán center helyén
Mészáros D. Zsolt

Néhány hete derült ki, hogy elindul valami

Szeptember 6-án számoltunk be Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén 2021. September 07. 09:05 arról, hogy átmeneti megoldásként egy parkolót alakítanak itt ki, hogy ezzel hozzájáruljanak a város parkolóhiány-problémájának részbeni megoldásához. A tulajdonos akkor hozzátette, remélik, hogy mielőbb meg tudnak itt valósítani „egy olyan fejlesztést, amely a város érdekét szem előtt tartva a terület hosszú távú megoldását biztosítja”.

Az ingatlant 2019 júniusában vásárolta meg a ma is aktív, mindkét politikai oldalhoz közel álló Leisztinger Tamás cége, Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 de mint azt lapunknak elárulta, a járvány miatti gazdasági helyzet nem teszi lehetővé a hasonló területek fejlesztését. Korábban régészeti feltárás Mithras-szentélyt találtak a Magellán Centernél 2008. July 03. 15:30 volt itt, tele van gödrökkel, árkokkal és törmelékekkel a terült, de az nyilvánvaló számukra is, hogy nem jó a jelenlegi állapotában hagyni, ezért döntöttek az átmeneti hasznosítás, vagyis a parkolóépítés mellett.

Építkezés a Magellán center helyén
Mészáros D. Zsolt

A 2000-es évek eleje óta várjuk a csodát

A Kossuth, Kiskar és Thököly utcák kereszteződésében lévő terület kálváriája egyébként körülbelül 17 évvel ezelőtt kezdődött. A 2000-es évek elején vásárolta ugyanis meg az ÉDÁSZ-tól az első magántulajdonosa, aki a Magellán Centernek elnevezett üzletközpontot Magellán Center – gigantikus bevásáróközpont a város szívében? 2006. November 22. 23:37 álmodta meg ide.

A terv azonban pár év alatt kútba esett, Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 ugyanis volt egy kis huzavona az építési engedéllyel, aztán jött a gazdasági világválság is. Utána próbálkozott még többszintes lakóházzal, Újabb kísérlet a szégyentelken 2012. May 09. 08:10 a földszinten üzletekkel, de ez sem jött össze.

2015-ben aztán arról röppentek fel hírek, hogy egy Aldi fog itt épülni, Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 még tervek is készültek, de ebből sem lett semmi. 2016-ban viszont jött az új és jelenlegi tulajdonos, Milliárdos üzletember veheti meg a Magellán center helyét Szombathelyen 2016. July 16. 11:58 Leisztinger Tamás.

Építkezés a Magellán center helyén
Mészáros D. Zsolt

A gaztenger pedig közben egyre nőtt és jöttek a bajok is: 2019 márciusában ugyanis egy meccsről hazafelé tartó szurkoló beleesett Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 az egyik gödörbe, majd pár nappal később az erős szél lebontotta kerítést is. Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21

Leisztingerék aztán nyáron rendet csináltak, Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 lapunknak akkor azt mondta, még nem döntötték el, hogy mire használják a területet, de több lehetőség is felmerült és elsősorban nem lakásokban, hanem kereskedelemben, szolgáltatásokban gondolkodnak. De hogy a parkoló után mik a tervek? Azt egyelőre még homály fedi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén

Átmeneti megoldás, de legalább megszűnik a Kossuth utcai dzsumbuj.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet