Meglehet szavazókörönként a két ellenzéki delegált

A fideszes településeken nem fogadják őket túl lelkesen.

A nem Fidesz-vezetés alatt álló kisebb településeken kifejezetten örülnek a pártok által delegált szavazatszámlálóknak – mondták a Népszavának az esküt tett delegáltak, máshol azonban nem fogadják őket lelkesen.

A választás törvényes lebonyolítását a szavazatszámlálók toborzásával, felkészítésével és delegálásával segítő 20K22 nevű civil csoport folyamatosan terjesztette az eskütételi időpontokat, így nem maradt le senki, és vasárnap egy mobil applikáció is segíti a pártok által delegált ellenzéki szavazatszámlálókat.

Ha nem jön közbe betegség, a civil szervezők szerint mind a 10 243 szavazókörben lesz két ellenzéki számláló, ebből az ellenzéki összefogás hat pártja képviseletében 18 897 delegált szerepel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján.

Ezen kívül a koordinációt végző központi csoporttal együtt az EBESZ 221 választási megfigyelője fogja figyelemmel kísérni a vasárnapi választásokat – írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Választás 2022